A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány!

2016. március 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az interneten terjedő hírrel ellentétben nem a tüntetők által leadott javaslatot vetették el.



Az Igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége hétfőn elutasította az MSZP törvényjavaslatát, ami börtönbüntetésre ítélné az állatgyilkosokat és állatkínzókat - írja a 24.hu.

A hír valóban rossz és érthetetlen annak tükrében, hogy az ország vezetői többször is úgy nyilatkoztak, támogatják az állatvédők ügyét.

 

Fontos azonban tudni, hogy a február 20-i tüntetés alkalmával leadott javaslatokról még nem született döntés, a két javaslat egymástól független. A félreértésre az adhatott okott, hogy a rossz hír mellé több helyen a tüntetésen készült felvételeket csatolták illusztációként.

 

A szervezetek minden tagjukat magukkal hozták
A szervezetek minden tagjukat magukkal hozták. A tüntetők által leadott javaslattal kapcsolatban még nem szülketett döntés.
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 


Mint Perédi Gergelytől megtudtuk, a február 20-i demonstráció szervezői a rémhírre az alábbi közleménnyel reagáltak. 

A közlemény a Tetovált Állatmentők Egyesület  közösségi oldalán is megjelent:


 

"Közérdekű közlemény: állatvédő körökben terjed a hír, hogy a február 20-i példátlan összefogásunknak nincs eredménye, hiszen a parlament elutasította a Büntető Törvénykönyvhöz benyújtott módosító javaslatot.

 

A pesszimizmus alapja egy tavaly októberi cikk, melyben arról írnak, hogy az MSZP Btk-módosító javaslat kidolgozását tervezi. Ezt a javaslatukat a párt részéről január 26-án be is nyújtották, azonban a parlament nem tárgyalta.

 

Fontos tudnotok, hogy az állatkínzásokkal kapcsolatban több párt és civil szervezet mozdult meg, és javaslataikban eltérő módosítási javaslatokat így eltérő büntetési tételeket fogalmaztak meg. Ezeknek a benyújtott javaslatokat az értékelése és elfogadása vagy elutasítása mind külön utat jár be a jogalkotó részéről, nem szabad összemosni egyiket sem a többivel.

 

A "mi" javaslatunk mely 120 állatvédő szervezet és csoport összefogása révén született meg és került benyújtásra február 20-án, egy olyan megoldást tartalmaz, amely a jelenleginél súlyosabb büntetés kiszabását teszi lehetővé és összességében igazodik a Büntető Törvénykönyv egészének szerkezetéhez és ahhoz a fejezethez is, melyben az állatkínzás jelenleg található, míg a többiek által javasolt jelentősen magasabb büntetési tételek már megbontanák ezt a felépítést és logikai szerkezetet és az egész törvénykönyv újraszabályozását követelnék meg szakmailag. Mi a benyújtott módosító indítványunkkal egy reális alapokon álló, a jelenleginél magasabb büntetési tételek kiszabására alkalmas módosítást nyújtottunk be, mely jár a maga útján, a kapott tájékoztatás alapján rövidesen a parlament elé tárgyalásra kerül. Köszönjük a benyújtott javaslat érdekében tett példátlan összefogást, dolgozzunk együtt a jövőben is!"

 

Bízunk benne, hogy a hatalmas megmozdulást, melyre korábban még nem volt példa, nem fogják figyelmen kívül hagyni!

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára! Hírek - Címlapon
Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára!
Több száz juhászkutyát tartottak borzalmas körülmények között Hírek - Címlapon
Több száz juhászkutyát tartottak borzalmas körülmények között