A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány!

2016. március 01., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az interneten terjedő hírrel ellentétben nem a tüntetők által leadott javaslatot vetették el.



Az Igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége hétfőn elutasította az MSZP törvényjavaslatát, ami börtönbüntetésre ítélné az állatgyilkosokat és állatkínzókat - írja a 24.hu.

A hír valóban rossz és érthetetlen annak tükrében, hogy az ország vezetői többször is úgy nyilatkoztak, támogatják az állatvédők ügyét.

 

Fontos azonban tudni, hogy a február 20-i tüntetés alkalmával leadott javaslatokról még nem született döntés, a két javaslat egymástól független. A félreértésre az adhatott okott, hogy a rossz hír mellé több helyen a tüntetésen készült felvételeket csatolták illusztációként.

 

A szervezetek minden tagjukat magukkal hozták
A szervezetek minden tagjukat magukkal hozták. A tüntetők által leadott javaslattal kapcsolatban még nem szülketett döntés.
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 


Mint Perédi Gergelytől megtudtuk, a február 20-i demonstráció szervezői a rémhírre az alábbi közleménnyel reagáltak. 

A közlemény a Tetovált Állatmentők Egyesület  közösségi oldalán is megjelent:


 

"Közérdekű közlemény: állatvédő körökben terjed a hír, hogy a február 20-i példátlan összefogásunknak nincs eredménye, hiszen a parlament elutasította a Büntető Törvénykönyvhöz benyújtott módosító javaslatot.

 

A pesszimizmus alapja egy tavaly októberi cikk, melyben arról írnak, hogy az MSZP Btk-módosító javaslat kidolgozását tervezi. Ezt a javaslatukat a párt részéről január 26-án be is nyújtották, azonban a parlament nem tárgyalta.

 

Fontos tudnotok, hogy az állatkínzásokkal kapcsolatban több párt és civil szervezet mozdult meg, és javaslataikban eltérő módosítási javaslatokat így eltérő büntetési tételeket fogalmaztak meg. Ezeknek a benyújtott javaslatokat az értékelése és elfogadása vagy elutasítása mind külön utat jár be a jogalkotó részéről, nem szabad összemosni egyiket sem a többivel.

 

A "mi" javaslatunk mely 120 állatvédő szervezet és csoport összefogása révén született meg és került benyújtásra február 20-án, egy olyan megoldást tartalmaz, amely a jelenleginél súlyosabb büntetés kiszabását teszi lehetővé és összességében igazodik a Büntető Törvénykönyv egészének szerkezetéhez és ahhoz a fejezethez is, melyben az állatkínzás jelenleg található, míg a többiek által javasolt jelentősen magasabb büntetési tételek már megbontanák ezt a felépítést és logikai szerkezetet és az egész törvénykönyv újraszabályozását követelnék meg szakmailag. Mi a benyújtott módosító indítványunkkal egy reális alapokon álló, a jelenleginél magasabb büntetési tételek kiszabására alkalmas módosítást nyújtottunk be, mely jár a maga útján, a kapott tájékoztatás alapján rövidesen a parlament elé tárgyalásra kerül. Köszönjük a benyújtott javaslat érdekében tett példátlan összefogást, dolgozzunk együtt a jövőben is!"

 

Bízunk benne, hogy a hatalmas megmozdulást, melyre korábban még nem volt példa, nem fogják figyelmen kívül hagyni!

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára! Hírek - Címlapon
Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára!
Több száz juhászkutyát tartottak borzalmas körülmények között Hírek - Címlapon
Több száz juhászkutyát tartottak borzalmas körülmények között