A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára!

2016. március 01., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem támogatta a medgyesi önkormányzat annak a tanácsosnak a javaslatát, aki ki akarta műttetni a kutyák hangszálait, hogy azok ne zavarják ugatásukkal a lakosokat.



Ioan Ciulea kezdeményezése heves indulatokat váltott ki nem csak Romániában, hanem a környező országokban is. A tiltakozó petíciót több ezren írták alá! Az egyik medgyesi állatorvos egyenesen a tanácsterembe ment, ahol egyszerűbb és olcsóbb megoldást javasolt a problémára: füldugót adott ajándékba Ciuleának - írja a Krónika Online

 

Az állatorvosi kamara, valamint az állatvédő szervezetek is felhívták a figyelmet arra, hogy a kutyák efféle csonkítása illegális, a jelenleg hatályos törvényeket szegnék meg vele. E szerint ugyanis csak olyan beavatkozás megengedett, mely az állat egészségét szolgálja - így a fülek igazítása, a hangszálak műtétje vagy pl. macskák esetében a karmok önkényes eltávolítása tiltott cselekedetnek számít.

 

Ioan Ciulea labradorja, akinek nem szokása ugatni - legalábbis gazdája szerint
Ioan Ciulea labradorja, akinek nem szokása ugatni - legalábbis gazdája szerint
Fotó: stirileprotv.ro

 

Ioan Ciulea ennek kapcsán elmondta, hogy tovább keresi a megoldást a problémára annak ellenére is, hogy úgy tűnik, magára maradt az ügyben.

Azokban az országokban egyébként, melyek aláírták a háziállatok jogainak védelméről szóló európai egyezményt, az efféle beavatkozások tilosak - így 1987 óta Romániában is.

Forrás: kronika.ro
Indexkép forrás: stirileprotv.ro

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus
Romániában állatvédő pártot alapított egy brassói politikus, miután korábbi pártja és a többi politikai alakulat nem támogatta állatvédő projektjeit - írta hétfőn az új párt közleményére hivatkozva a Biz Brasov román hírportál.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy lépéssel közelebb a sikerhez: a kormány konzultál az állatvédőkkel Hírek - Címlapon
Egy lépéssel közelebb a sikerhez: a kormány konzultál az állatvédőkkel
Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány! Hírek - Címlapon
Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány!