A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára!

2016. március 01., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem támogatta a medgyesi önkormányzat annak a tanácsosnak a javaslatát, aki ki akarta műttetni a kutyák hangszálait, hogy azok ne zavarják ugatásukkal a lakosokat.



Ioan Ciulea kezdeményezése heves indulatokat váltott ki nem csak Romániában, hanem a környező országokban is. A tiltakozó petíciót több ezren írták alá! Az egyik medgyesi állatorvos egyenesen a tanácsterembe ment, ahol egyszerűbb és olcsóbb megoldást javasolt a problémára: füldugót adott ajándékba Ciuleának - írja a Krónika Online

 

Az állatorvosi kamara, valamint az állatvédő szervezetek is felhívták a figyelmet arra, hogy a kutyák efféle csonkítása illegális, a jelenleg hatályos törvényeket szegnék meg vele. E szerint ugyanis csak olyan beavatkozás megengedett, mely az állat egészségét szolgálja - így a fülek igazítása, a hangszálak műtétje vagy pl. macskák esetében a karmok önkényes eltávolítása tiltott cselekedetnek számít.

 

Ioan Ciulea labradorja, akinek nem szokása ugatni - legalábbis gazdája szerint
Ioan Ciulea labradorja, akinek nem szokása ugatni - legalábbis gazdája szerint
Fotó: stirileprotv.ro

 

Ioan Ciulea ennek kapcsán elmondta, hogy tovább keresi a megoldást a problémára annak ellenére is, hogy úgy tűnik, magára maradt az ügyben.

Azokban az országokban egyébként, melyek aláírták a háziállatok jogainak védelméről szóló európai egyezményt, az efféle beavatkozások tilosak - így 1987 óta Romániában is.

Forrás: kronika.ro
Indexkép forrás: stirileprotv.ro

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus
Romániában állatvédő pártot alapított egy brassói politikus, miután korábbi pártja és a többi politikai alakulat nem támogatta állatvédő projektjeit - írta hétfőn az új párt közleményére hivatkozva a Biz Brasov román hírportál.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy lépéssel közelebb a sikerhez: a kormány konzultál az állatvédőkkel Hírek - Címlapon
Egy lépéssel közelebb a sikerhez: a kormány konzultál az állatvédőkkel
Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány! Hírek - Címlapon
Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány!