A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy város, ahol elnémítanák a kutyákat

2016. február 27., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Egy romániai városban jogszabályba foglalnák a kutyák "hangtalanítását". Hangszálaik műtéti úton történő átvágásával szüntetnék meg a lakosokat zavaró ugatást.



A közép-romániai település, Medias egyik helyi tanácsosa a városban élő kutyák szabadságát egy meglepő rendelkezéssel korlátozná. Tervei szerint kötelezően előírná a kutyák hangszálainak sebészeit úton történő átvágását!

 

Ioan Ciulea, az ötletgazda véleménye szerint a műtéti eljárás semmilyen fájdalmat, szenvedést nem okoz a kutyáknak. A városlakók érdekében tarja szükségesnek ezt a lépést, mellyel békét és csendet hozna mindazok számára, akiket zavar a szomszédságukban lakó kutyák folyamatos ugatása.

 

A romániai városban előírnák a kutyák hangszálainak átvágását
A romániai városban előírnák a kutyák hangszálainak átvágását
Fotó: yousignanimals.org

 

Az állatorvosok is felszólaltak a megdöbbentő kijelentés után. Hevesen ellenzik az eljárás foganatosítását, úgy vélik, komoly traumát okozhat az állatoknak. A helyi híradó által megkérdezett állatorvos elmondta, hogy ezt a műtétet csak kivételes esetben szokták elvégezni, főként olyan kutyafajtáknál, amelyek természetükből fakadóan hangosabbak fajtársaiknál.

 

“A kutya hangszálainak átvágása képtelenné teszi az egyedet arra, hogy gazdáival és társaival kommunikáljon, borzasztó mértékben befolyásolná viselkedését, hiszen egyik leglényegesebb érzékszervét veszítené el.” – magyarázta az állatorvos.

Medias lakosai is elképedve fogadták a hírt.

 

 

 

Irónikus módon Mr. Ciulea viszont azzal érvel, hogy ő maga is szereti az állatokat, és egy csodálatos labrador gazdája. Hozzátette azonban, hogy kedvence udvarias típus, tiszteli gazdáit és sohasem ugat. Miatta nem panaszkodnak a szomszédok, nem ébreszti fel őket az éjszaka közepén.

 

A városháza szóvívője is nyilatkozott az ügyben, a helyi tanácsban is előterjesztik majd a javaslatot, intenzív vitára készülnek. Minden bizonnyal Medias lakóinak is lesz hozzáfűznivalója a dologhoz. Nemrégiben az iskolákban is tantárggyá tették az állatokkal való bánásmódot Romániában, így tényleg érthetetlen a felvetés, mely szöges ellentétben áll mindazzal, amit tesznek.

 

A petíciót ITT írhatjátok alá!

Forrás: yousignanimals.org
Indexkép forrás: yousignanimals.org
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felismeri a kutyám az arcomat? Hírek - Címlapon
Felismeri a kutyám az arcomat?
Így zajlik Dr. Varga Károly és Rex egy napja Hírek - Címlapon
Így zajlik Dr. Varga Károly és Rex egy napja