A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új állatvédelmi rekord és új jeles nap született

2017. május 08., 17:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Közel ezren tették le színes kéz- és mancsnyomukat a felelős állattartás támogatására most szombaton a Rex Állatszigeten, az első Felelős Állattartás Napján. Így új hazai rekord és egy új állatvédelmi jeles nap született. A kezdeményezést gyerekeknek szóló játékos oktatóprogramok kísérték.A jövő kutyái és macskái joggal reménykedhetnek abban, hogy gondos és hozzáértő gazdához kerülnek, ugyanis több száz gyerek tanulta meg a felelős állattartás 7 aranyszabályát most szombaton az első Felelős Állattartás Napján. A kezdeményezés azonban nem csak a gyerekeknek szólt: a Rex Alapítvány kampányának célja, hogy az egész ország elismerje a társállatok megfelelő lakóhelyhez, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, gondozáshoz, szeretethez, egészségmegőrzéshez és állatorvosi ellátáshoz, illetve mozgáshoz és játékhoz való jogát, valamint az ivartalanítás fontosságát.

 

Kicsik és nagyok, gazdik és leendő gazdik is megismerhették a Felelős Állattartás elveit
Kicsik és nagyok, gazdik és leendő gazdik is megismerhették a Felelős Állattartás elveit

 

Agility bemutató is kísérte a jeles napot
Agility bemutató is kísérte a jeles napot

 

Az első Felelős Állattartás Napjának csúcspontja egy valóban színes rekordkísérlet volt: gyerekek, felnőttek és négylábú társaik vízfestékes kéz- és mancslenyomatot hagyhattak egy teniszpálya hosszúságú vásznon a Rex Állatszigeten. A nyomokat a Magyar Rekord Egyesület független szakértője számolta össze, aki a 915 kéznyom hitelesítése után kijelentette, hogy Magyarországon egy nap alatt még soha ennyi színes kéznyommal nem támogatták a felelős állattartás ügyét. Így új, eredeti rekord született. Az összefogáshoz a négylábúak is hozzájárultak a maguk kb. 80 maszatos mancs- és karomnyomával.

 

Lemosható festékkel hagytuk ott a kéz- és mancsnyomokat
Lemosható festékkel hagytuk ott a kéz- és mancsnyomokat

 

Nem csak kéz- hanem mancsnyomokat is hagytak a vásznon
Lemosható festékkel hagytuk ott a kéz- és mancsnyomokat

 

A Rex Alapítvány azokra is gondolt, akik nem tudtak részt venni a neves eseményen: május 6. és június 10. között várják mindazokat a Rex Állatszigetre, akik a Felelős Állattartók Nyilatkozatának aláírásával szeretnék beírni magukat a hazai állatvédelem történelmébe. Az aláírásokat június 10-én, a gyermeknapi rendezvényen fogják összeszámolni, melyre hasonló színes programokkal várják a kedves látogatókat.

 

Már a Felelős Állattartás Napján is rengetegen aláírták a Felelős Állattartók Nyilatkozatát
Már a Felelős Állattartás Napján is rengetegen aláírták a Felelős Állattartók Nyilatkozatát

 

A vászonra  közel ezer nyomat került
A vászonra  közel ezer nyomat került

 

A Rex Alapítvány reméli, hogy az általuk alapított neves nap is segít abban, hogy évről-évre egyre több állatbarát váljon kedvence felelős gazdájává.

A rendezvény fő támogatója volt a Bayer Hungária Állategészségügyi üzletága, a Felelős Gazdik Facebook oldal és a Felelősállattartás.hu üzemeltetője. Médiapartnerei a Femcafe.hu és a Kutyabarathelyek.hu. A program Újpest Önkormányzata támogatásával valósult meg.

 

Dr. Rex is kilátogatott a rendezvényre - Süti kutyával a Kutyabarathelyek.hu sátránál élvezték a gyerekek simogatásait
Dr. Rex is kilátogatott a rendezvényre - Süti kutyával a Kutyabarathelyek.hu sátránál élvezték a gyerekek simogatásait

 

 

A Felelős Állattartás Napján készült fotóinkat Facebook-oldalunkon találjátok! Jelöljétek meg rajtuk bátran magatokat, barátaitokat és Kedvenceiteket! 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Botrányos toklász helyzet Botrányos toklász helyzet
A közösségi média oldalai hetek óta olyan gazdik beszámolóitól hemzsegnek, akiknek a kutyusából az állatorvosoknak kellett eltávolítani az egérárpa kalászának egy száraz darabját, ismertebb nevén toklászt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében
Polgári úton is jogerős döntés született annak a férfinak az ügyében, aki kutyája bántalmazásáért korábban felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Ügyészségi indítványra soha többet nem tarthat kutyát!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Brimo partysátor MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állati Kölyöknap az AsiaCenterben! Hírek - Címlapon
Állati Kölyöknap az AsiaCenterben!
Állatvédelmi törvény: a felkorbácsolódott hangulat hatására visszavonták a javaslatot Hírek - Címlapon
Állatvédelmi törvény: a felkorbácsolódott hangulat hatására visszavonták a javaslatot