A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új állatvédelmi rekord és új jeles nap született

2017. május 08., 17:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közel ezren tették le színes kéz- és mancsnyomukat a felelős állattartás támogatására most szombaton a Rex Állatszigeten, az első Felelős Állattartás Napján. Így új hazai rekord és egy új állatvédelmi jeles nap született. A kezdeményezést gyerekeknek szóló játékos oktatóprogramok kísérték.



A jövő kutyái és macskái joggal reménykedhetnek abban, hogy gondos és hozzáértő gazdához kerülnek, ugyanis több száz gyerek tanulta meg a felelős állattartás 7 aranyszabályát most szombaton az első Felelős Állattartás Napján. A kezdeményezés azonban nem csak a gyerekeknek szólt: a Rex Alapítvány kampányának célja, hogy az egész ország elismerje a társállatok megfelelő lakóhelyhez, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, gondozáshoz, szeretethez, egészségmegőrzéshez és állatorvosi ellátáshoz, illetve mozgáshoz és játékhoz való jogát, valamint az ivartalanítás fontosságát.

 

Kicsik és nagyok, gazdik és leendő gazdik is megismerhették a Felelős Állattartás elveit
Kicsik és nagyok, gazdik és leendő gazdik is megismerhették a Felelős Állattartás elveit

 

Agility bemutató is kísérte a jeles napot
Agility bemutató is kísérte a jeles napot

 

Az első Felelős Állattartás Napjának csúcspontja egy valóban színes rekordkísérlet volt: gyerekek, felnőttek és négylábú társaik vízfestékes kéz- és mancslenyomatot hagyhattak egy teniszpálya hosszúságú vásznon a Rex Állatszigeten. A nyomokat a Magyar Rekord Egyesület független szakértője számolta össze, aki a 915 kéznyom hitelesítése után kijelentette, hogy Magyarországon egy nap alatt még soha ennyi színes kéznyommal nem támogatták a felelős állattartás ügyét. Így új, eredeti rekord született. Az összefogáshoz a négylábúak is hozzájárultak a maguk kb. 80 maszatos mancs- és karomnyomával.

 

Lemosható festékkel hagytuk ott a kéz- és mancsnyomokat
Lemosható festékkel hagytuk ott a kéz- és mancsnyomokat

 

Nem csak kéz- hanem mancsnyomokat is hagytak a vásznon
Lemosható festékkel hagytuk ott a kéz- és mancsnyomokat

 

A Rex Alapítvány azokra is gondolt, akik nem tudtak részt venni a neves eseményen: május 6. és június 10. között várják mindazokat a Rex Állatszigetre, akik a Felelős Állattartók Nyilatkozatának aláírásával szeretnék beírni magukat a hazai állatvédelem történelmébe. Az aláírásokat június 10-én, a gyermeknapi rendezvényen fogják összeszámolni, melyre hasonló színes programokkal várják a kedves látogatókat.

 

Már a Felelős Állattartás Napján is rengetegen aláírták a Felelős Állattartók Nyilatkozatát
Már a Felelős Állattartás Napján is rengetegen aláírták a Felelős Állattartók Nyilatkozatát

 

A vászonra  közel ezer nyomat került
A vászonra  közel ezer nyomat került

 

A Rex Alapítvány reméli, hogy az általuk alapított neves nap is segít abban, hogy évről-évre egyre több állatbarát váljon kedvence felelős gazdájává.

A rendezvény fő támogatója volt a Bayer Hungária Állategészségügyi üzletága, a Felelős Gazdik Facebook oldal és a Felelősállattartás.hu üzemeltetője. Médiapartnerei a Femcafe.hu és a Kutyabarathelyek.hu. A program Újpest Önkormányzata támogatásával valósult meg.

 

Dr. Rex is kilátogatott a rendezvényre - Süti kutyával a Kutyabarathelyek.hu sátránál élvezték a gyerekek simogatásait
Dr. Rex is kilátogatott a rendezvényre - Süti kutyával a Kutyabarathelyek.hu sátránál élvezték a gyerekek simogatásait

 

 

A Felelős Állattartás Napján készült fotóinkat Facebook-oldalunkon találjátok! Jelöljétek meg rajtuk bátran magatokat, barátaitokat és Kedvenceiteket! 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Botrányos toklász helyzet Botrányos toklász helyzet
A közösségi média oldalai hetek óta olyan gazdik beszámolóitól hemzsegnek, akiknek a kutyusából az állatorvosoknak kellett eltávolítani az egérárpa kalászának egy száraz darabját, ismertebb nevén toklászt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állati Kölyöknap az AsiaCenterben! Hírek - Címlapon
Állati Kölyöknap az AsiaCenterben!
Állatvédelmi törvény: a felkorbácsolódott hangulat hatására visszavonták a javaslatot Hírek - Címlapon
Állatvédelmi törvény: a felkorbácsolódott hangulat hatására visszavonták a javaslatot