A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!

2020. június 04., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése. 

Apró lépésekkel ugyan, de lassacskán újraindul az élet: egyre több vendéglátóhely, és szállás nyitja meg kapuit, ismét sokasodnak a kutyás programlehetőségek, és végre ismét számolhatunk a kutyakiállításokkal is. 

 

A jó hírt a MEOE Szövetség tette közzé honlapján és Facebook oldalán. Az év hátralévő részében megrendezésre kerülő nemzeti (CAC) és nemzetközi (CACIB) kiállítások listája mellett felhívják a figyelmet a Hungária Junior Champion cím kiadásához szükséges feltételek enyhítésére is, mely lehetőség az idei kiállításokra adott, tehát 2020. december 31-ig lehet élni vele. Eszerint  amely kutya legalább egy -akár a 2019 évi, akár a 2020 évi rendezvényeken elért- HPJ cím birtokosa, de kinőtt a fiatal osztályos nevezési lehetőségből, növendék osztályos CAC cím(ek)kel befejezheti a Hungária Junior Championt - írják. A növendék osztályos megszerzett CAC címek a továbbiakban a felnőtt Hungária Champion címhez is beszámíthatóak.

 

 

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon
Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon
Fotó: petnplayresort.com

 

 

Az első CACIB kiállítás Pápán kerül megrendezésre, 2020. június 20-án, melyre a nevezési lehetőség is megnyílt már. 

 

 

MEOE Szövetség és tagszervezeteinek nemzeti és nemzetközi kutyakiállításai 2020-ban:

 

 • 2020. június 20. Pápa CACIB
  2020. június 21. Pápa CACIB
   
 • 2020. július 31. Debrecen CACIB
  2020. augusztus 01. Debrecen Éjszakai CACIB
  2020. augusztus 02. Debrecen CACIB
   
 • 2020. augusztus 20. Szilvásvárad CACIB
  2020. augusztus 21. Szilvásvárad CACIB Cruft’s kvalifikáció 2021
  2020. augusztus 22. Szilvásvárad CACIB
   
 • 2020. augusztus 30. Makó CAC
   
 • 2020. szeptember 05. Jászberény CAC
   
 • 2020. szeptember 12. Hajdúdorog CAC
  2020. szeptember 13. Hajdúdorog CAC
   
 • 2020. szeptember 18. Kecskemét CACIB
  2020. szeptember 19. Kecskemét CACIB
  2020. szeptember 20. Kecskemét CACIB
   
 • 2020. szeptember 26. Zalaegerszeg CAC
  2020. szeptember 27. Zalaegerszeg CAC
   
 • 2020. október 02. Komárom CACIB
  2020. október 03. Komárom CACIB Cruft’s kvalifikáció 2021
  2020. október 04. Komárom CACIB Derby Show 2020
   
 • 2020. október 18. Dunaújváros CAC
   
 • 2020. október 24. Szolnok CAC
   
 • 2020. október 30. Békéscsaba CACIB
  2020. október 31. Békéscsaba CACIB
  2020. november 01. Békéscsaba CACIB
   
 • 2020. november 27. Budapest CACIB Budapest Winner Show
  2020. november 28. Budapest Délelőtt: Magyar kutyafajták CAC
  2020. november 28. Budapest Délután: Champion Show 2020.
  2020. november 29. Budapest CACIB President Cup 2020.
   
 • 2020. december 05. Pécs CACIB
 • 2020. december 06. Pécs CACIB

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében
Örökbefogadó és családi napot tart két helyszínen szeptember 6-án a Szurkolók az Állatokért csoport több tagszervezete, valamint a Forte Kutyaiskola és Állatvédelmi Egyesület, a Bull Types Rescue, a Noé Állatotthon és a Magyar Szőrmeellenes Liga.

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást! Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!
Bár nagyon csábító kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén, továbbra is türelemmel kell lennünk, és otthon kell maradnunk. Természetesen kutyánk sétáltatása okán elhagyhatjuk otthonunkat, a megszokott májusi utazásokról, kirándulásokról, „kisnyaralásokról” most le kell mondanunk.

Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején
Élelemhiánnyal küzdenek a menhelyek és állatvédő szervezetek országszerte. Nagy szüksége van most az árva állatoknak az állatbarátok segítségére! De hogyan és mivel segíthetünk – különösen a járvány miatt elrendelt intézkedéseket is szem előtt tartva?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától Hírek - Címlapon
El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától
7 érv, miért fogadj örökbe kutyát Hírek - Címlapon
7 érv, miért fogadj örökbe kutyát