A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Várja a jövő keresőkutyáit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal!

2021. augusztus 12., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV); a gazdák augusztus végéig e-mailben jelentkezhetnek - tudatta a NAV közleményben szerdán az MTI-vel.



 

 

A kiképzők 10 és 36 hónap közötti életkorú, kifogástalan egészségi állapotú, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, transzponder számmal vagy chippel ellátott, nem ivartalanított kutyákat várnak. A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőt kapnak. Ivartól és fajtától függetlenül bekerülhet a kiképzési programba a négylábú, ha megfelel a kiírás feltételeinek.

 

A NAV augusztus 25-ig a [email protected] e-mail-címen várja a gazdák előzetes ajánlatát, melynek tartalmaznia kell a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát. Továbbá a gazdának meg kell adnia e-mail-címét, adatait, illetve jeleznie kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként - például egyéni vállalkozóként, kft.-ként - szeretné eladni.

 

A hivatal a kutyavásár időpontja előtt felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér: ekkor elküldi az ajánlattételi felhívást, és a kutyavásár, valamint a beszerzési eljárás további részleteit is.

 

A kiírás részletes feltételei megtalálhatók a NAV honlapján.

 

 

Pénzügyőrök bemutatója Budapesten a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyakiképző központjában
Pénzügyőrök bemutatója Budapesten 2020 nyarán a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyakiképző központjában 
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

 

Az MTI érdeklődésére a NAV közölte, hogy jelenleg 40 keresőkutyával dolgoznak, most 13 új kutya beszerzését és szolgálatba állítását tervezik.

 

A képzési idő függ a képzési szakiránytól, az egyfázisú, a bankjegy vagy dohánytermékek, illetve ezek duál képzése 12-14 hetet vesz igénybe. A kábítószer keresésre önálló szakirányként, vagy kombinálva 16 hét alatt képezhető ki megbízhatóan a kutya.

 

Minden szolgálati kutyához egy kutyavezető tartozik, és a kutya szolgálatból kivonásáig egy párost alkotnak. Minden szolgálati kutya a saját gazdájával, kutyavezetőjével, illetve annak családjával él a saját otthonukban, családi házas környezetben. A szolgálati kutyához a NAV biztosítja az otthonukban elhelyezhető kennelt és kutyaházat, illetve a tartáshoz és ápoláshoz szükséges minden további eszközt.

 

A szolgálati kutyákat egészségi szempontok, illetve életkoruk miatt vonják ki a szolgálatból, általában 8-10 éves koruk között. Ezek után is a gazdájukkal maradnak, ott tölthetik a megszokott környezetben a "nyugdíjas éveiket" - közölte a NAV.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: facebook.com/NAVprofil/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól
Meghamisított adatokkal szállított kölyökkutyákat egy bolgár férfi, akit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Megérkeztek Dernába és már meg is kezdték a munkát a katasztrófa sújtotta városban a magyar mentőcsapatok.

Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája
Sorfallal és finomságokból álló tortával búcsúztatták Kabost, a tűzvizsgáló kutyát nyugdíjba vonulása alkalmából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Megjöttem!" Becsengetett a kutya, miután megijedt egy váratlan tűzijátéktól, és órákra eltűnt Hírek - Címlapon
"Megjöttem!" Becsengetett a kutya, miután megijedt egy váratlan tűzijátéktól, és órákra eltűnt
Sorozatos kutyamérgezés Somogy megyében: már 20 kutya esett áldozatul Hírek - Címlapon
Sorozatos kutyamérgezés Somogy megyében: már 20 kutya esett áldozatul