A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vidéki romantika - kutyásoknak

2022. május 19., 11:30


Szerző: Kecskeméti Emilia


Kategória: Utazás




Olyan helyen jártunk Csiki Kapitánnyal, meg a Zirccsel, hogy rögtön megostromoljátok, ha megtudjátok, kvázi mint Szigetvárat a törökök... Mert ugye ez a hely éppen az említett város fölé magasodó mozsgói szőlőhegyen van ott, ahol I. Szulejmán tábort vert anno 1566-ban!



 

Igazi romantikus kis szerelemfészek - igaz többen, akár barátokkal is elfértek, hiszen lent és fent is van háló - fűthető dézsával, függőággyal, rusztikus bútorokkal, romantikus pasztell színekkel...

 

Ne feledjük el a nekünk legfontosabbat : 850 m2-es gyönyörű zöld füves-, gyümölcsfás telekkel, ahol szívesen látják - !ingyen! - a kutyáinkat, legyenek akár többen is!

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - belső
A kutyabarát Dézsavű Vendégház 
Fotó: Négyes Diána 

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - dézsafürdőben lazíthatunk a kirándulások után
Kutyabarát Dézsavű Vendégház - dézsafürdőben lazíthatunk a kirándulások után
Fotó: Kecskeméti Emilia

 

 

Nagyon szuper kisugárzása van a zselicvégi kis kuckónak! Este a bézs gömbfüzér lámpa fényei éppen olyan szögben csillannak meg a dézsa vizén, hogy rongyolsz is befelé egy kis helyi winemaker-borával. (A mi kedvencünk a szintén mozsgói Ebner pincészet Borzongás bora volt...)

 

Csatolok néhány pillanatképet, így talán egy csipetnyit sikerül átvizualizálni belétek! :) 

 

Jajjjj, és ki ne hagyjam, hogy 10 perc séta a kis laktól a Domolosi-tó, ahol kutyáitok csobbanhatnak! (A tóról drónos felvételt az AirDroneMovie biztosította.)

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház
Kutyabarát Dézsavű Vendégház
Fotó: Négyes Diána 

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - drónfelvételen
Fotó:  AirDroneMovie

 

 

Bogi a - Dézsavű tulajdonosa - nagyon kedves vendéglátó: majd meglátjátok! Szuper tervei vannak nonstop!  A jövőre nézve : olyan unikális újhullámos aframe-házépítési projektben van éppen, ami példa nélküli lesz az országban! Csak, hogy előre súgjak: illóolaj fürdőzéstől, a projektoros mozizásig, csillagvizsgáló teleszkóp is lesz! Arról majd külön beszámolunk nektek, hiszen oda is felár nélkül érkezhettek majd kutyával.

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - A kutyák is nagyon élvezték a pihenést
Kutyabarát Dézsavű Vendégház - A kutyák is nagyon élvezték a pihenést
Fotó: Kecskeméti Emilia

 

 

Ha itt vagytok, érdemes betervezni a zselici Csillag Park 2-4 km-es túravonalait, a Bőszénfai Vadaspark- és Szarvasfarmot vagy a Nyugat-Mecseket! Népszerű(bb)ek a keleti túra vonalak, de ha nyugisabb sétát akartok, nekünk itt a Hetvehely közeli Sás-völgyben a Lombkorona sétányon nagyon “fílinges” volt! (Kép)

 

Az #ingyenesen látogatható tanösvényhez kapcsolódva egy odú- és fészektanodát is kialakítottak, ahol a gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe mászva próbálhatják ki az élőlények lakhelyeit.

Megközelítés: A lombkorona sétányt a faluból, a piros négyzet turistajelet követve, egy kb. 2,5 km-es sétával érhetjük el. 

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - kirándulás a környéken
Kirándulás  a kutyákkal Hetvehelyen
Fotó: Kecskeméti Emilia

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok
Ahogy a nyári hónapok elérkeznek, sok gazdi kedvencével együtt indul nyaralni. A közös kalandok azonban gondos előkészületeket igényelnek, hogy mindenki számára biztonságos és kellemes legyen az utazás.

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Kutyás üdülés a Balaton északi partján Kutyás üdülés a Balaton északi partján
A Balaton északi partjára látogattunk, ahol igyekeztünk minél több programot besűríteni a két napba, amit itt töltöttünk. Nem maradhatott el a Balatonban fürdés, kilátók felfedezése, hekk és a halászlé, na meg persze a dimbes-dombos Balaton-felvidéki utakon az autókázás.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Brimo partysátor Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják Hírek - Címlapon
Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják
Elérhető a pályázati felhívás - 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket Hírek - Címlapon
Elérhető a pályázati felhívás - 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket