A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vidéki romantika - kutyásoknak

2022. május 19., 11:30


Szerző: Kecskeméti Emilia


Kategória: Utazás
Olyan helyen jártunk Csiki Kapitánnyal, meg a Zirccsel, hogy rögtön megostromoljátok, ha megtudjátok, kvázi mint Szigetvárat a törökök... Mert ugye ez a hely éppen az említett város fölé magasodó mozsgói szőlőhegyen van ott, ahol I. Szulejmán tábort vert anno 1566-ban! 

Igazi romantikus kis szerelemfészek - igaz többen, akár barátokkal is elfértek, hiszen lent és fent is van háló - fűthető dézsával, függőággyal, rusztikus bútorokkal, romantikus pasztell színekkel...

 

Ne feledjük el a nekünk legfontosabbat : 850 m2-es gyönyörű zöld füves-, gyümölcsfás telekkel, ahol szívesen látják - !ingyen! - a kutyáinkat, legyenek akár többen is!

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - belső
A kutyabarát Dézsavű Vendégház 
Fotó: Négyes Diána 

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - dézsafürdőben lazíthatunk a kirándulások után
Kutyabarát Dézsavű Vendégház - dézsafürdőben lazíthatunk a kirándulások után
Fotó: Kecskeméti Emilia

 

 

Nagyon szuper kisugárzása van a zselicvégi kis kuckónak! Este a bézs gömbfüzér lámpa fényei éppen olyan szögben csillannak meg a dézsa vizén, hogy rongyolsz is befelé egy kis helyi winemaker-borával. (A mi kedvencünk a szintén mozsgói Ebner pincészet Borzongás bora volt...)

 

Csatolok néhány pillanatképet, így talán egy csipetnyit sikerül átvizualizálni belétek! :) 

 

Jajjjj, és ki ne hagyjam, hogy 10 perc séta a kis laktól a Domolosi-tó, ahol kutyáitok csobbanhatnak! (A tóról drónos felvételt az AirDroneMovie biztosította.)

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház
Kutyabarát Dézsavű Vendégház
Fotó: Négyes Diána 

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - drónfelvételen
Fotó:  AirDroneMovie

 

 

Bogi a - Dézsavű tulajdonosa - nagyon kedves vendéglátó: majd meglátjátok! Szuper tervei vannak nonstop!  A jövőre nézve : olyan unikális újhullámos aframe-házépítési projektben van éppen, ami példa nélküli lesz az országban! Csak, hogy előre súgjak: illóolaj fürdőzéstől, a projektoros mozizásig, csillagvizsgáló teleszkóp is lesz! Arról majd külön beszámolunk nektek, hiszen oda is felár nélkül érkezhettek majd kutyával.

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - A kutyák is nagyon élvezték a pihenést
Kutyabarát Dézsavű Vendégház - A kutyák is nagyon élvezték a pihenést
Fotó: Kecskeméti Emilia

 

 

Ha itt vagytok, érdemes betervezni a zselici Csillag Park 2-4 km-es túravonalait, a Bőszénfai Vadaspark- és Szarvasfarmot vagy a Nyugat-Mecseket! Népszerű(bb)ek a keleti túra vonalak, de ha nyugisabb sétát akartok, nekünk itt a Hetvehely közeli Sás-völgyben a Lombkorona sétányon nagyon “fílinges” volt! (Kép)

 

Az #ingyenesen látogatható tanösvényhez kapcsolódva egy odú- és fészektanodát is kialakítottak, ahol a gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe mászva próbálhatják ki az élőlények lakhelyeit.

Megközelítés: A lombkorona sétányt a faluból, a piros négyzet turistajelet követve, egy kb. 2,5 km-es sétával érhetjük el. 

 

 

Kutyabarát Dézsavű Vendégház - kirándulás a környéken
Kirándulás  a kutyákkal Hetvehelyen
Fotó: Kecskeméti Emilia

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén
A hetek óta tartó hőséget követően végre enyhülést mutatott az időjárás előrejelzés, így kaptunk az alkalmon, hogy felfedezzük a legfrissebb Kutyás-kör útvonalát, mellyel már a bemutatásától fogva szemeztünk. Nem titok, hogy a cél többek között a terep megismerése volt egy későbbi, már éremért szóló futás alkalmára, így a leghosszabb, 14 kilométeres távot választottuk.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke
Meseszép kirándulóhelyek ölelésében egy meghitt kutyabarát szálláshely, ami a gazdikat is garantáltan elvarázsolja.

Kutyás Barangolások – Kutyás táborozás Neszmélyen Kutyás Barangolások – Kutyás táborozás Neszmélyen
Hatalmas területen, többféle szállástípussal várja két- és négylábú vendégeit az Éden Yacht Club & Camping, közvetlenül a Duna partján, a Gerecse lábánál.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják Hírek - Címlapon
Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják
A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! Hírek - Címlapon
A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!