A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pitbull segített az eltévedt tacskónak hazajutni!

2019. szeptember 14., 20:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Könnyű




A hatalmas és erős pitbull gyengéden segített a rémülten menekülő, szökésben lévő tacskó befogásában.



Szombat délután Pindur, az 5 éves pitbull szokásos sétájára indult gazdájával a Hármashatárhegyi repülőtér felé vezető ösvényen, mikor egyszer csak egy vadul rohanó gazdátlan tacskóra lettek figyelmesek. Pindur gazdája megállította a kiskutyát, és próbálta azonnal a saját kutyájáról levett pórázra tenni, hogy az ki ne rohanjon a közeli útra az autók közé. A kiskutya majdnem megharapta, és kiszabadult, újra az út felé ügetve. Pindurról köztudott az ismerősei körében, hogy egy jól képzett, alaposan szocializált pitbull, aki terápiás alapanyag, és otthon macskát nevel… Így gazdija bátran adta ki neki az utasítást: ’Futás, fogd meg!’ Pindur utolérte, és nagy pofán nyalással feltartóztatta a kicsit, amíg a gazdi beérte őket, és a kiskutya láthatóan megszeppent annyira, hogy ezúttal simán rákerüljön a póráz.

 

Pindur segített Morzsit befogni
Pindur és Morzsi
Fotó: www.facebook.com/pindurpandurrulez 

 

 

Nagy szerencse, hogy volt biléta, így hamarosan vonalvégre került Morzsi gazdija, aki a sírástól elcsukló hangon mondott köszönetet, mert egy egész csapat kereste már órákon át a kiskutyát addigra. Morzsi egy szagon indult el, és nem tudták behívni. Nagyon fontos, hogy erdőbe vadász génekkel rendelkező kutyát (azon túl, hogy minden más kutyát is, előírás szerint) kizárólag pórázon vigyetek, hiszen bármikor előfordulhat, hogy szagot fognak, és mikor észlelik, hogy a gazdi sehol, sokkos állapotba kerülnek, és rohannak világgá. Morzsinak, a tacsinak ezúttal nagy szerencséje volt, hogy a kedves és okos Pindur került az útjába, és ez a mese boldog véget ért!

 

Pindur történeteit Facebook oldalán a  www.facebook.com/pindurpandurrulez -on olvashatod.


Indexkép forrás: www.facebook.com/pindurpandurrulez

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit jelent kutyát „választani”? Hírek - Címlapon
Mit jelent kutyát „választani”?
Frissítve! Rejtélyes betegség öli a kutyákat - Drámai a helyzet Norvégiában Hírek - Címlapon
Frissítve! Rejtélyes betegség öli a kutyákat - Drámai a helyzet Norvégiában