A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idősek otthona Japánban - kutyáknak!

2017. június 17., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Egy intézmény, ahol az öreg, beteg, legyengült kutyák utolsó napjaikat is szerető gondoskodásban tölthetik.



Japán társadalma a statisztikák alapján öregedő: a statisztikák szerint több ember hal meg egy évben, mint amennyi születik. Egy másik statisztika érdekes eredménye szerint ugyanez igaz az ott élő kutyákra is! A másik hihetetlennek tűnő adat szerint Japánban több a regisztrált háziállat, mint a gyermekek száma: 20 millió kisállattal szemben mindössze 16 millió 15 év alatti gyermek él az országban. 

 

A megöregedett, beteg kutyusok gazdái egyre nagyobb arányban döntenek úgy, nem altatják el kedvencüket, hanem megfelelő kezelésekben és ápolásban részesítik mindaddig, míg a végső nap el nem jön.

 

A kutyák idősek otthonában sok olyan állat van, akik már járni sem tudnak
A kutyák idősek otthonában sok olyan állat van, akik már járni sem tudnak
Fotó: ibtimes.co.uk

 

Nene, a 17 éves Shiba Inu gazdája, Akiko Hoshino is ezt az utat választotta. A megöregedett kutya már járni sem tud, Hoshino azonban mindenben segíti, ellátja, széppé teszi minden egyes napját. Hogy Nene semmiben ne szenvedjen hiányt, gazdája egy speciális nyugdíjas otthonba is elviszi, amit direkt az öreg, beteg kutyák számára alakítottak ki. A Roken Honpo nevű intézményben Mie Kawaguchi és csapata átlagosan 10 idős kutyáról gondoskodik. Arra jöttem rá, hogy nagyon sok ember megy keresztül azon a problémán, elaltassa-e a kutyáját, vagy vállalja-e az ápolását. Úgy éreztem, valamit tenni kell az ügyben. - mondta Kawaguchi. Csapatával azon dolgoznak, hogy minél kevesebb kutyát kelljen idő előtt elaltatni. Nem mondhatjuk azt, hogy itt a vége egy olyan kutyának, vagy bármilyen állatnak, aki még harcol az életben maradásért.- monda Hoshino, Nene gazdája.

 

Az öreg kutyák megkapnak minden szükséges gondoskodást
Az öreg kutyák megkapnak minden szükséges gondoskodást
Fotó: ibtimes.co.uk

 

A kutya-öregotthonban sokféle betegségben szenvedő kutyát kezelnek: van Alzheimer-kóros eb, csont- és ízületi betegségben szenvedő kutya, de vannak olyanok, melyek emésztési problémákkal vagy épp látási zavarokkal küzdenek. Az otthonban rendszeres állatorvosi felügyeletet kapnak az öreg állatok, és az utolsó napjaikban is szerető gondoskodásban részesülnek.

 

Kawaguchi szerint a kutyáknak is nagyon fontos, hogy a gazdájuk az öreg napjaiban is ápolja, mellette van, ezáltal éreztetve vele a szeretetét.

 

Minden kutya megérdemli, hogy szeretetben tölthesse utolsó napjait is
Minden kutya megérdemli, hogy szeretetben tölthesse utolsó napjait is
Fotó: ameblo.jp/alicehome2011

 

A Japánban egyre népszerűbb kutya-öregotthonok létesítése nem egyedülálló: hamarosan hazánkban, Nagykátán nyílik egy idős otthon kidobott, öreg, beteg állatok számára. Az Ezüstévek Állatotthon létrejöttét Joó Istvánnak és a Cerberos Állatvédő Egyesületnek köszönhetjük. 

 

Forrás: ibtimes.co.uk
Cikk első megjelenése: 2016. március 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megúszták a deteki kutyagyilkosok Hírek - Címlapon
Megúszták a deteki kutyagyilkosok
Megkezdődött a kutyáját erkélyre kizáró kecskeméti nő büntetőpere Hírek - Címlapon
Megkezdődött a kutyáját erkélyre kizáró kecskeméti nő büntetőpere