A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Joó István: Kutya (az) élet - Megjelent!

2015. december 02., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló




Megjelent a várva várt könyv, Joó István első írása, a Kutya (az) élet! A könyvvel nem kisebb célt támogathatunk, mint a Cerberos Ezüst Évek Állatotthon megalapítását!



December elsején került bemutatásra és dedikálásra Joó István első könyve, a Kutya (az) élet! a Thomas Jeans Outlet üzletében. A könyvbemutató igazán kutyabarát volt!

A könyvek teljes bevétele jótékony célra lesz fordítva: a készülő Cerberos Ezüst Évek Állatotthon létrejöttére.

 

Joó István- Kutya (az) élet!
Joó István - Kutya (az) élet!
Fotó: NBI Promotion

 

A kutyák “öregek otthonának” megalapítását az olyan öreg kutyák esete indította el, mint az augusztusban megtalált öreg, vak és betegségekkel küzdő Bubué. Szomorú, de sok embernek csak addig “kell” a kutya, míg az kicsi, aranyos, nem ugat, nem rosszalkodik… De mi van, ha a kutya nem marad kicsi, megnő, hangosan ugat, és a kispárnát is szétrágta… Akkor is szereti majd a család? Fog vele foglalkozni, tanítani, nevelni, sétálni… sajnos sokan nem vállalják mindezt. Sajnos sokan nem keresnek másik gazdit, egyszerűen utcára teszik az öreget, a beteget, a nagyot, a hangosat… 

 

Bubu akkor...
Bubu akkor...
Fotó: Joó István / Facebook.com

 

Így mesélte el augusztusban Joó István, hogyan találkozott Bubuval, hogyan fogalmazódott meg benne a könyv és az állatotthon gondolata:

 

"Akarom…

Talán egy éve már, mikor ültem egy tárgyalóasztalnál, velem szemben két nagyhatalmú potentát vigyorogva nézte, hogy kínlódva magyarázom, miért ne lődözzék ki a kutyákat gazdájuk mellől. Jópofiztak, összenéztek, látszott, szívük szerint kidobatnának onnan. Kifelé jövet az utálat kaparászott a torkomban, tehetetlen gyilkos dühömben robogtam autómmal anyámék felé. Az út mellett egy kutya feküdt, csak néha próbálta felemelni fejét. Fékeztem, odaszaladtam hozzá. Öreg, zsemleszínű eb volt, mocskos, véres bundáját megritkították az évek. Kicsit megmozdult, el akarta vonszolni magát. Szeme vak, orrából vér szivárgott. Ej, öreg, gondoltam mi a fenét kóborolsz itt az úton egyedül?

Ujjaimmal óvatosan végig tapogattam darabokra tört öreg testét. Sovány volt, tele ragadós bogánccsal. Tudtam, elindult már a nagy úton, és ami emeli fejét, az már csak a búcsúzó akarat. Lehuppantam mellé az út szélén, és csendesen mesélni kezdtem neki. Meséltem egy szép helyről, amit csak azért építenek, hogy a hozzá hasonló vénségek méltósággal tudják leélni kevéske megmaradt életüket. Aztán csend lett. Mindketten befejeztük. Én a mesét, ő az életét. Akkor már tudtam, megcsinálom. Eltelt egy év, és megérkezett Bubu. Csontváz teste imbolyogva álldogált a suli füvén. Nem látott, félt. És én neki is meséltem. Már másodszor, egyforma érzéssel. Megígértem neki is, úgy mint annak a másiknak a véres járdaszélen.

Hát kérem. Ezennel belevágunk a “fedelet a vén tekergőknek” projektbe. Mert tartozom nekik. Azt mondtátok, írjak könyvet. Megírom. És minden fillért, ami bejön belőle, azt egy Cerberos Ezüst Évek nevű otthon létrehozására ajánlom fel. Egy könyv, egy tégla. Ha kell, koldulok, lopok, mindegy. Megcsináljuk. Értük. Veletek."

 

 

Pár hónap telt el, és elkészült a mű. A mű, melynek segítségével sok kutya lelhet szerető otthonra:

 

"Hát igen. Elkészült a könyv. Az első. Izgatott vagyok,hiszen nem vagyok író. De igazat írtam,neked. Szomorú,vidám de ezek az életem szilánkjai. Segítségnek készült,az öreg kutyákért. Fogadjátok szeretettel." - írta Facebook oldalán a szerző, Joó István.  

 
Szőke Zoltán is eljött a dedikálásra
Szőke Zoltán is eljött a dedikálásra
Fotó: NBI Promotion

 

A dedikálásra sokan érkeztek, két- és nágylábúak is. Az eseményt még Szőke Zoltán is megtisztelte jelenlétével!

 

Joó István a dedikálásról:

 

"Mint a kerge egér...

Dedikálok. Ma. Ágyból fel. Átesek Nudlin,mert a dohányzó asztalról lop. Ilyen sajtos pufit. Mert az jó. Kávé. Fele az ingemen. Másik felét Nudli felnyalja. Kocsi. Rám álltak. Nagyon. Anyázás. Indulok. Párom lábánál Nudli,hátul Gandalf. Nudli lop. Egy kiflicsücsköt. Gandi röhög. Lulu kutyakozmi. Gandi már nem röhög. Megszeppenten ácsorog,fejbúbig habban. Nudli lop. Kutyáknak készített mikuláscsomagot. Maci már ragyog. Ügyesek a Lulus lányok. Vágta a suliba. Dugó. Pöfögés. Haza. Hajmosás. Átöltözöm. Nemkutyásba. Az előszobatükörben látható alak nem is én vagyok. Vágta. Vissza suli. Nudli lop. Jutifalit. Réka, Eni,Gandi,Nudli én. Kocsiba be. Elkések. Tuti. Dugó. Pöfögés. Gandi vigyorog. Thomas Jeans. Biztos elkések. Megérkezek. Biztos nem jön senki. Jé mennyi ember. Be. Gerényi beszél. Én is. Fene tudja mit. Nudli lop. Pogácsát. Gandi élvezi hogy dögönyözik. Rengeteg jó barát. Irkálok. Nudli lop. Jutifalatot. De már ketten dolgoznak. Az unokámmal. Még mindig irkálok. Nincs cigim. Kunyizok. Irkálok. Sokat. Nudli már nem lop. Ücsörög egy nagy kör közepén és borzalmasakat ereget. Mindenki menekül. Nudli még mindig borzalmas gázfelhőket képez. Írkálok. Gandi fáradtan elalszik az üzlet közepén. Lassan vége. Ballagunk. Fáradt vagyok. Haza. Lefekszem. Hajnal négy. Nudli egyedi jelzéssel (fejével döngeti a bejárati ajtót) közli,vigyem sétálni. Mert hát nem jó a gyomra. Viszem. Kicsit megállok az üres utcán. Jó volt. Boldog vagyok."

 
A dedikálás kutyabarát volt!
A dedikálás kutyabarát volt!
Fotó: NBI Promotion
Joó István dedikálás alatt
Joó István dedikálás alatt
Fotó: NBI Promotion

 

A könyvről írt ajánlásokban olyan elismert nevekkel találkozhatunk, mint Vavyan Fable, Győri Andrea, Tóth Tamás Antal, és Tyson.

 

A könyv borítója és az ajánlások
A könyv borítója és az ajánlások
Fotó: NBI Promotion

 

Joò István,Kutya (az)élet - című könyve megrendelhető itt,  

A könyv megvételével támogatod az épülő Cerberos Ezüst évek öregállatok otthonát!

 

Joó István- Kutya (az) élet! - Támogasd az állatotthon létrejöttét!
Joó István- Kutya (az) élet! - Támogasd az állatotthon létrejöttét!
Fotó: NBI Promotion

Forrás: Joó István (Cerberos Állatvédő Egyesület)
Indexkép forrás: NBI Promotion

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra megjelenik A kutya című újság Újra megjelenik A kutya című újság
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak
Lepd meg magad és szeretteidet kutyás könyvekkel! Ha úgy érzed, még bőven elférne a karácsonyfa alá egy-két ajándék, és a kutyákért is odavagy, szeretettel ajánljuk figyelmedbe e kiadványokat.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről
Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám! című írása először 2015-ben jelent meg a Pagony Könyvkiadó gondozásában. Az azóta több kiadást is megélt könyv idő közben sorozattá nőtte ki magát.

Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak
Egy kaliforniai család összehozta a két, szívünknek talán legkedvesebb dolgot egy helyre: a könyveket és a kutyákat. Ruby, a golden retriever lett ugyanis a könyvesboltjuk névadója és nem mellesleg a menedzsere is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fjällräven Polar Expedition 2016 - Szavazz Zsoltra! Hírek - Címlapon
Fjällräven Polar Expedition 2016 - Szavazz Zsoltra!
A világ legjobb romkutató kutyái közé választották a magyar Symbát Hírek - Címlapon
A világ legjobb romkutató kutyái közé választották a magyar Symbát