A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak

2023. december 19., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Lepd meg magad és szeretteidet kutyás könyvekkel! Ha úgy érzed, még bőven elférne a karácsonyfa alá egy-két ajándék, és a kutyákért is odavagy, szeretettel ajánljuk figyelmedbe e kiadványokat.



 

Az örök kutya

 

Rodney Habib, Dr. Karen Shaw Becker

21. Század Kiadó

 

Meglepő új tudományos eredmények - így élhet a kutyád tovább, egészségesebben, fiatalosabban

"Muszáj elolvasni... hogy addig csóválhassa a farkát, amíg csak lehet." - Publishers Weekly

Az elmúlt évtizedekben az emberekhez hasonlóan a kutyák is betegségekkel, korai halálozással küszködtek. Miért? Mostanában ébrednek rá a tudósok, hogy az emberi betegségek - a rák, a túlsúlyosság, a diabétesz, a szervi rendellenességek, az autoimmun betegségek - a kutyáknál is jelen vannak. Ezek okozzák, hogy hű társaink életük jó részében megelőzhető egészségi problémák miatt szenvednek, és rövidebb ideig élnek. A kutya magának nem választhat étrendet és életmódot, ezért a gazdáknak kell bölcsen dönteniük, hogy társaik minél tovább életerősek maradjanak.

Az örök kutyában praktikus, bejáratott módszereket találunk. Rodney Habib és Karen Becker még a világjárvány előtt bejártak minden kontinenst, hogy ellessék a legjobb genetikusok, mikrobiológusok, és a hosszú élet szakértőinek bölcsességeit. Interjúkat készítettek azokkal a gazdákkal, akiknek az ebei túlélték a húsz, sőt a harminc évet.

 

 

Rodney Habib - Dr. Karen Shaw Becker - Az örök kutya
Kutyás könyvek
Rodney Habib - Dr. Karen Shaw Becker - Az örök kutya
Fotó: libri.hu



Az örök kutyában szereplő tervek, előírások tartalmazzák az étrendet, a mozgásigényt, a kintlét idejét, a sztresszcsökkentés lehetőségeit, és testre szabhatók az adott fajta vagy keverék igényei szerint. A szerzők részletesen bemutatják a táplálékok fajtáit - azt is elmondják, amiről a gyártók nem akarják, hogy tudjuk -, recepteket közölnek, és tippeket adnak, hogy a kedvenceink biztos megkapjanak minden szükséges tápanyagot.

Az orvostudományban bekövetkezett áttörésnek köszönhetően sokkal jobb döntéseket hozhatunk, hogy a kutyánk egészséges maradjon, és minél több örömteli évet tölthessünk együtt.

Rodney Habib megrögzött kutyás - emellett digitális művész, filmes, a Planet Paws többszörösen díjazott alapítója. Rodney tartotta a világ legnézettebb kutyás témájú TED-előadását. A Planet Paws a legtöbb követővel rendelkező Facebook oldal, amely a háziállatok egészségével foglalkozik. Habib nemrég állami kitüntetést kapott Kanadában.

Karen Shaw Becker a világon a legtöbb közösségimédia-követővel rendelkező állatorvos. Praxisa mellett előadásokat tart kedvenceink egészséges tartásáról. Szenvedélye az egészséges táplálkozás, ő az első állatorvos, aki TED-előadást tartott ebben a témában.

 


 

Boldog Kölyökkor

 

Pippa Mattinson

Gabo Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.

 

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan biztosíts boldog kölyökkort a kutyádnak, és hogyan köss életre szóló barátságot vele.

A kölyök érkezését megelőző előkészületektől a családdal (gyerekekkel és állatokkal) való ismerkedésig, a kezdeti szocializációtól a tanításig, az első éjjeli nyüszítéstől a gyakori viselkedésproblémák megoldásáig, ebben a könyvben megtalálsz mindent, amit egy kiskutya gazdájaként tudnod kell.

Pippa Mattinson havonta százötvenezer kutyagazdával kerül kapcsolatba a www.thelabradorsite.com honlapján, és pontosan tudja, hogy mire van szüksége egy kölyökkutya tulajdonosának. A Gundog Trust alapítójának első könyve, az Ide hozzám számtalan kutyagazda elismerését elnyerte már, csakúgy, mint a Labrador kézikönyv.

 

Pippa Mattinson - Boldog Kölyökkor
Kutyás könyvek
Pippa Mattinson - Boldog Kölyökkor
Fotó: libri.hu

 


 

Kutyanyelv – Ebtestbeszéd

 

Lili Chin

Kiadó: Lingea

 

Ez a gazdagon illusztrált vidám kis könyv minden kutyabarátot megörvendeztet. Megtanít bennünket felismerni és megérteni azokat a finom jelzéseket, amelyekkel a kutyusok értésünkre adják bizonyos helyzetekben érzéseiket. Ezek a jelzések azonban könnyen félreérthetőek, ezért minél jobban megértjük a nyelvüket, annál könnyebben tudjuk elérni azt, hogy biztonságban érezzék magukat és boldog életük legyen. A kutyák sokféle módon kommunikálnak, nem csak ugatással és farok csóválással. Ha nem értjük, vagy félreértjük a kutya testbeszédét, akkor komplikáltabb lehet a kutyánk élete, de a miénk, a gazdié is.

Az emberekhez hasonlóan a kutyák is éreznek félelmet, dühöt, boldogságot, szomorúságot és meglepetést. Vannak dolgok, amelyeket szeretnek, és vannak dolgok, amelyeket utálnak. Zavarodottnak vagy belsőleg megosztottnak érezhetik magukat, főleg amikor szocializálódnak, mindent megtesznek, hogy fenntartsák a békét és elkerüljék a konfliktusokat. Amikor egy kutya azt mondja nekünk, hogy valami túl intenzív számára, akaratlanul is ronthatunk a helyzeten, ha félreértjük a testbeszédét és még nagyobb stressznek tesszük ki. Az a kutya, amelyik morog, harap, vagy harcolni kezd, ezt általában végső megoldásként teszi, amikor minden más kommunikációs jelével nem érte el a kívánt hatást.

Elég nehéz a kutyák testbeszédének minden árnyalatát szavakba önteni, ezért tartalmaz ez a könyv rajzokat, amelyek segítenek kitalálni, mire kell figyelni és megkülönböztetni az egymáshoz nagyon hasonló kifejezéseket és megnyilvánulásokat. Ha összehasonlítja az illusztrációkat, látni fogja a legfontosabb különbségeket és az összefüggéseket.

 

 

Lili Chin - Kutyanyelv
Kutyás könyvek
Lili Chin - Kutyanyelv
Fotó: lingea.hu

 

 

Úgy véljük, hogy a könyv nagyszerű társa lesz a kutyák beszédének jobb megértéséhez. Minél jobban megérti a beszédüket, annál könnyebb lesz úgy bánni velük, hogy biztonságban és boldognak érezzék magukat. Ha folytatni szeretné megkezdett útját, figyeljen oda a kutyájára a legkülönbözőbb helyzetekben, és engedje meg neki, hogy segítsen Önnek jobban megérteni, mi idegesíti, mitől izgatott és mi teszi boldoggá!

 


 

Mi jár a kutyám fejében?

 

Hannah Molloy

HVG Könyvek

 

Miért ​rágja szét a kutyám a cipőmet?
Mit tegyek, hogy ne húzzon a pórázon?
Hogyan szoktassam össze más állatokkal?
Ha szeretnénk végre megérteni, mi jár kedvencünk fejében, kezdjünk kutyaként gondolkodni!
Hannah Molloy kutyaetológus, viselkedési és kötődési szakértő gazdagon illusztrált könyvében a legújabb kutyapszichológiai kutatásokra támaszkodva értelmezi és magyarázza a kutyák kommunikációját. A praktikus tippek és túlélési útmutatók minden gazdi segítségére lehetnek a boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat és közös élet kialakításában.

 

Hannah Molloy kutyaviselkedés-szakértőként pozitív megerősítést és félelemmentes kezelési technikákat tanít.


Több mint 15 éven keresztül tanulmányozta a kutyák világát és dolgozott velük „engedelmesség helyett kötődés” trénerként. A kutyaetológia alapszakos diploma megszerzése után menhelyeken és állatkertekben tevékenykedett, és képzési és viselkedési tanácsadóként működött a Dog Trust (Kutyabizalom) nevű szervezetnél, amely az Egyesült Királyság vezető kutyajóléti alapítványa. Kiemelt szakterületei a testbeszéd, a kutyatartás kulturális attitűdjei és az emberek és kutyák közti kötődés.


Hannah rendszeresen szerepel a BBC Radio vendégeként, valamint a Channel 4 csatorna viselkedési szakértőjeként, és segít a gazdiknak abban, hogy boldog, jól szocializált kutyákat nevelhessenek.
Elkötelezetten dolgozik azon, hogy az állatok életkörülményeit jobbá tegye, és megtanítsa az embereknek az állatokkal való kommunikációt. Számtalan oktatóprogramot dolgozott ki; képzéseket tart kollégiumok, állatkereskedések, menhelyek és állatorvosi praxisok számára.
Szabadidejében szagtréningeken és parkour edzéseken vesz részt kutyájával, Falkorral.

 

 

Hannah Molloy - Mi jár a kutyám fejében?
Kutyás könyvek
Hannah Molloy - Mi jár a kutyám fejében?
Fotó: libri.hu


Gyógyító kutyák

 

Maria Goodavage

Jaffa Kiadó és Kereskedelmi Kft.

 

A világon sokan számoltak már be arról, hogy kutyájuk mentette meg az életüket - aki azonban még nem került hasonló helyzetbe, hajlamos lehet fenntartásokkal kezelni az ilyesmit. Pedig ezek az okos, képzett és érzékeny állatok nemcsak balesetben vagy természeti katasztrófák idején sietnek gazdájuk segítségére, hanem akkor is, ha esetleg beteg.

 

Maria Goodavage olyan kutyákról ír könyvében, amelyek képesek felismerni a rákot vagy a Parkinson-kórt, figyelmeztetnek a közelgő epilepsziás rohamokra, a vércukorszint megugrására vagy leesésére, és más, életveszélyes állapotokra. Dokumentált történeteken keresztül mutatja be, hogyan segítik a kutyák az autizmusban, skizofréniában, szorongásban, depresszióban szenvedőket. Megismerjük azokat a négylábúakat, amelyek pajzsként védenek bennünket az antibiotikumoknak ellenálló kórokozóktól, s talán katasztrofális kimenetelű járványokat akadályoznak meg.


A szerző tudományos kutatóintézetek színfalai mögé is elvezet bennünket, de olyan emberek életét is megismerhetjük könyvéből, akiknek egészsége hűséges és magasan képzett ,,kutyadoktorukon" múlik. Szellemesen és elkötelezetten tárja elénk, hogyan válnak ezek a kivételes képességű állatok lelkes szövetségeseinkké a különféle testi és lelki betegségekkel vívott harcban.


A Gyógyító kutyák lebilincselő ismeretterjesztő mű - azonban érzelmileg sem hagyja olvasóját hidegen. Ha eddig esetleg nem voltál kutyarajongó, a könyv végére biztosan az leszel!

 

Maria Goodavage - Gyógyító kutyák
Kutyás könyvek
Maria Goodavage - Gyógyító kutyák
Fotó: libri.hu



Megnevettet, megríkat, és ellenállhatatlan vágyat ébreszt arra, hogy megöleld az első kutyát, amelyik szembejön veled. Ki tudja, egy nap talán a te életedet is egy ,,kutyadoktor" menti meg!
Dr. Marty Becker, ,,Amerika állatorvosa", a Stresszoldás kutyáknak szerzője

Ez a reményt adó mű ékes bizonyságát adja az ember és állat közötti kötelék erejének, amely a legfrissebb tudományos felfedezések tükrében még nagyobbnak tűnik, mint eddig hittük... Erre a könyvre a kutyák is maximális pontszámot adnának!
Laura T. Coffey, a My Old Dog című bestseller szerzője

Maria Goodavage a USA Today újságírója volt, mielőtt megírta nagy sikerű, sikerlistás könyveit a katonákat, titkos ügynököket és beteg embereket segítő kutyákról. Számos televíziós show-műsor szereplője, a téma szakértője. Jelenleg San Franciscóban él, leghűségesebb társa Gus, egy labrador.

 

Forrás: libri.hu, moly.hu
Indexkép forrás: Unsplash - jeshoots.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hírek - Címlapon
Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál Hírek - Címlapon
A népszerűség ára – újabb problémát fedeztek fel a rövid orrú kutyáknál