A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fjällräven Polar Expedition 2016 - Szavazz Zsoltra!

2015. december 03., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




300 km kutyaszánon az Északi-sarkkörön túl. Egy emberpróbáló kihívás, melyen most egy erdélyi magyar társunk is részt vehet! Tudj meg többet a versenyről és szavazz!



Az északi-sarki Fjällräven Polar Expedíció egy 300 km-es távot felölelő kalandtúra. A résztvevők minden év áprilisában a norvég Signaldalen városából kiindulva a svéd Lappföld fenyőerdein haladnak át Jukkasjärvi-ig, mindössze egy kutyaszánnal. Az időjárási viszonyok állandónak mondhatók az Északi-sarkkörön túli tundrán, ám a körülmények sokak számára emberpróbálóak lehetnek.

 

Fjällräven Polar Expedíció 2016
Fjällräven Polar Expedíció 2016 
Fotó: fjallravenpolar.com

 

A túrafelszerelést gyártó cég hétköznapi embereknek kíván lehetőséget adni a természetjárás, téli sportok, túrázás szépségeinek felfedezésére. Az expedíció segítségével bárki átélheti élete nagy kalandját. Egyetlen feltétele van a nevezésnek: a versenyzők csak a megfelelő tudás és felszerelés birtokában indulhatnak.

A résztvevők felét internetes szavazás formájában választják ki, országonként többen is jelentkezhetnek. Minden országból a két legtöbb szavazatot elérő nevező vesz részt a kihíváson, a többieket a svéd Fjällräven cég választja ki.

 

A szavazás 2015. december 2. és 10. között zajlik, a verseny 2016. április 5-10. között kerül megrendezésre. 

 

Siklódi Zsolt erdélyi fiatalember közel 10 éve él az angliai Bath-ban. Átlagos srácnak egy cseppet sem mondhatnánk, odavan a kutyákért, imádja a kihívásokat, főleg, ha a természet erőivel kell megküzdenie. Aludt már saját maga építette igluban, nemrégiben afrikai csúcsát is megmászta, 4200 méter magasan.

 

Siklódi Zsolt a Jebel Toubkal hegycsúcson (4167m) - Marokkó, Észak-Afrika
Siklódi Zsolt a Jebel Toubkal hegycsúcson (4167m) - Marokkó, Észak-Afrika
Fotó: Siklódi Zsolt

 

Kalandvágyó lénye világszerte számos magyar közösség támogatását váltotta ki (USA, Kanada, Brazília, Svájc, Skócia, stb.), szavazatainak száma közelíti a 3000-et. Jelenleg a második helyen áll, felhívásunkkal ahhoz szeretnénk hozzásegíteni, hogy első helyre kerülhessen az Egyesült Királyságban. Reményei szerint az expedícióról készült élménybeszámolója sokakat ösztönöz majd az egészséges életmódra, a természetjárásra, csapatmunkára és az együttműködés által megalkotott értékek tiszteletére. Olvassátok el bemutatkozóját!

 

"Sziasztok, a nevem Siklódi Zsolt. 33 éves vagyok, Bath-ban élek, az Egyesült Királyságban. Amikor csak lehetőségem adódik rá, a természetben töltöm az időmet. Szenvedélyesen szeretem az állatokat, a idegennyelveket és a sportot. Érdekelnek a különböző kultúrák és a fenntartható fejlődés. Nem csoda, hogy a bakancslistám is elég hosszúra sikeredett... Úgy vélem, a fejlődésünket a mozgás és saját, egyedi élményeink határozzák meg, a kaland pedig életünk része!"

 

Ben Nevis, Nagy-Britannia legmagasabb hegye
Ben Nevis, Nagy-Britannia legmagasabb hegye
Fotó: Siklódi Zsolt

 

S hogy miért indult a kihíváson?

Fantasztikus és egyben félelmetes is olyan esélyhez jutni, mellyel csapattársainknak is gondját viselhetjük az expedíció során. Általa azzá válhatunk, akik valójában vagyunk: a természet részei. Ez lesz életem utazása, egy egyedi és megismételhetetlen élmény, amelyet megoszthatok a többi versenyzővel és mindazokkal, akik otthonról figyelemmel követik az eseményeket.

Csatlakozz hozzám az úton szavazatoddal!

 

Zsoltnak még 4-5000 szavazatra van szüksége ahhoz, hogy a dobogó első fokára kerülhessen, és ezáltal részt vehessen az extrém kutyaszános kalandtúrán. Vajon sikerül elérnie célját?

 

A szavazás folyamata ingyenes, a szavazók értékes díjakat is nyerhetnek. Voksaitokat az alábbi oldalon adhatjátok le. Kattints a VOTE gombra, jelentkezz be facebook-profilodon keresztül, és már kész is vagy!  

http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/616

 

 

Nézd meg Zsolt motivációs videóját:

 

 

A Zsolttal készült 30 perces interjút meghallgathatjátok ITT 

 

Lenyűgöző fényképeit pedig megtekinthetitek Instagram-oldalán

 

Légy részese a kalandomnak! Szavazz rám! Köszönöm!
Légy részese a kalandomnak! Szavazz rám! Köszönöm! 
Fotó: Siklódi Zsolt

 

Forrás: fjallravenpolar.com, magyarokmindenhol.com, masradio.ro
Indexkép forrás: Siklódi Zsolt

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez? Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez?
Egyre csípősebbek a hajnalok, és nappal is jól esik a vastagabb öltözet, mely megvéd a hidegben, ha kimegyünk. De hogyan hat kutyáinkra a téli időjárás? Mennyire fáznak, és hol van az a pont, amikor már túl hideg van ahhoz, hogy kint tartózkodjanak?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
2016-tól az FBI is nyomozni fog állatkínzási ügyekben! Hírek - Címlapon
2016-tól az FBI is nyomozni fog állatkínzási ügyekben!
Joó István: Kutya (az) élet - Megjelent! Hírek - Címlapon
Joó István: Kutya (az) élet - Megjelent!