A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újra megjelenik A kutya című újság

2024. január 11., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.



A tárcavezető szerint örömhír minden kutyabarátnak, hogy az ember legjobb barátait hitelesen és szakszerűen bemutató, értékes tartalommal megjelenő újság ismét kézbe vehető. A lapot mindig megbízható, színvonalas ismeretterjesztő kiadványként tartották számon az érdeklődők, korábbi számait ma is keresik az antikváriumokban és az interneten - indokolta a nyomtatott változat támogatását.

 

 

Újra megjelenik A kutya című újság nyomtatott formában
Újra megjelenik A kutya című újság nyomtatott formában
Fotó: facebook.com/nagyistvan.movar - Fekete István

 

 

Nagy István fontosnak nevezte a kutyák megbecsülését, és annak bemutatását, hogy ezek az állatok milyen fontosak az emberek számára, illetve mennyire értékesek a magyarság szempontjából. A kutyák regények és rajzfilmek hősei, a nagy múltra visszatekintő pásztor- és vadászebfajták a Hungarikumok gyűjteményébe is bekerültek, a komondor, a kuvasz, a mudi, a puli, a pumi, az erdélyi kopó, a magyar vizsla és a magyar agár mind hozzátartoznak a nemzeti hagyományokhoz - mondta a miniszter, hozzátéve: rájuk azért is fel kell hívni a figyelmet, mert több fajta egyedszáma kritikus szintre csökkent.

 

Az AM a magyar kutyafajták genetikai hátterének feltérképezését ugyancsak támogatja, állományaik fennmaradását génmegőrzési stratégiával segíti - ismertette a tárcavezető. Fontosnak nevezte az állatvédelmet is, és jelezte: ennek érdekében alakult meg a Nemzeti Állatvédelmi Tanács, jött létre az Állatvédelmi Kódex, az állatkínzásért pedig tavaly óta sokkal szigorúbb büntetés jár, mint korábban.

 

Az elmúlt évek során a felelős állattartással, a megfelelő bánásmóddal szintén egyre többeket sikerült megismertetni. Kiemelte: a fiatalok megszólítása különösen fontos, ezért A kutya példányai hamarosan eljuthatnak az iskolákba is, elsőként az agrárszakképző intézményekbe.

 

Korózs Gábor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) elnöke jelezte, hogy az újság a társaság fennállásának 125. évében jelenik meg ismét nyomtatásban. Hangsúlyozta, hogy a kiadvány maga is nagy múltra tekinthet vissza, hiszen az elmúlt több mint száz évben kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan megjelent, csupán az online kiadás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezért is döntöttek a nyomtatott változat újbóli kiadása mellett a lap készítői, akik sok új ötlettel és tervvel készültek a megjelenésre.

 

Állandó helye lesz a kiadványban a 21. század állatjóléti és állattartói követelményeinek, a magyar kutyafajtákkal pedig a Hungarikum rovat foglalkozik. A lapot a MEOESZ minden tagja ingyen kapja, az érdeklődők pedig mostantól ismét megvehetik az újságárusoknál.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: facebook.com/nagyistvan.movar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak
Lepd meg magad és szeretteidet kutyás könyvekkel! Ha úgy érzed, még bőven elférne a karácsonyfa alá egy-két ajándék, és a kutyákért is odavagy, szeretettel ajánljuk figyelmedbe e kiadványokat.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak Egy kutya lett a menedzsere és névadója egy kaliforniai könyvesboltnak
Egy kaliforniai család összehozta a két, szívünknek talán legkedvesebb dolgot egy helyre: a könyveket és a kutyákat. Ruby, a golden retriever lett ugyanis a könyvesboltjuk névadója és nem mellesleg a menedzsere is!

Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár
A megyei könyvtárak közt elsőként vált a Veszprém megyei Eötvös Károly Megyei Könyvtár kutyabaráttá.

A kutyatréner kulisszái mögött – Hobbi vagy munka? A kutyatréner kulisszái mögött – Hobbi vagy munka?
Néha ezt is megkérdezitek tőlem. Hogy hobbi-e még számomra a kutyusokkal foglalkozni vagy valami kötelezően kipipálandó feladat? Azt hiszem, kézenfekvő, ha gyakorlati példák segítségével válaszolok minderre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Hírek - Címlapon
Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Hírek - Címlapon
Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?