A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Mudi

Mudi

A XVIII-XIX. században magyarországi ...

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár ősi vadászkutya. Eredet...

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű...

Mindenes vadászkutya, amelyet elsősor...

További fajták


Tudástár

Egészség Gazdiknak
Chip
Tudnivalók a chipről

Chip - ha fontos a gazdinak a kutya!


"A Magyar Állatorvosi Kamara az utóbbi években kialakította a saját internetes adatbázisát, a PETVETDATA-t, melyhez bizonyos azonosítókkal minden veszettség oltásra jogosult állatorvos, valamint az arra jogosult hatóságok, szervezetek is hozzáférhetnek. Ezt az adatbázist 2005-ben eredetileg az Európai Uniós Állatútlevelek nyilvántartásra hozták létre, és tartalmazza az állat egyedi azonosítóit -mikrochip vagy tetoválás-, fõ jellemzőit, az útlevél kiadásához szükséges veszettség elleni oltások adatait, valamint az állattulajdonos adatait. Tökéletesen megfelel tehát a mikrochipek nyilvántartására is! Nagy előnye, hogy itthon ez ma a legnagyobb online elérhető adatbázis! Azzal, hogy csak az állatorvosok férnek hozzá, biztosított az adatvédelem, de biztosított az is, hogy szükség esetén, belátható időn belül információt kérjenek, kérdezzenek le, hisz ezt az állatorvos bármely Internet kapcsolattal rendelkező számítógépről lekérdezheti, nem csak rendelési idõben, és nem csak a rendelőjéből.(Manapság, a mobilinternet világában, ez akár egy erre alkalmas mobiltelefonról is kivitelezhető!)


A hazai piacon mikrochipeket forgalmazó cégek nagy része is ma már ezt a rendszert preferálja, és azt ajánlják az állatorvosoknak, hogy ide regisztrálják az általuk forgalmazott chipeket. Átkerültek ide az Országos Állategészségügyi Intézetben korábban nyilvántartott chipek nagyobb részének adatai is. A MÁOK és a MEOE együttműködése alapján pár éve az alomchipezések adatai is rendszeresen bekerülnek a rendszerbe.

A Pevetdata rendszert az Állatorvosi Kamara folyamatosan fejleszti. A legújabb, javított verzió 2010. november 1.-én indult el. Nyilvános, bárki számára elérhető keresőjében akár Ön is leellenőrizheti, hogy a korábban chipezett állata regisztrálva van-e a rendszerben?


Ha az Ön állatában van mikrochip, de az még nincs regisztrálva a Petvetdata-ban, kérje azt állatorvosától! 


Fontos információ: a Petvetdata adatbázis, bár tartalmazza a regisztrált tulajdonosi adatokat, NEM "tulajdoni lap", NEM tulajdonjogi igazolás!


Az itt feltüntetett adatok senkit nem jogosítanak fel egy-egy állat tulajdonosi viszonyainak igazolására, vagy a tulajdonjog bizonyítására.  


(A regisztráció során a bejegyzésre kerülő adatokat az állatorvosok a regisztrációt kérő állattulajdonos bemondása és írásos nyilatkozata alapján rögzítik, és nem jogosultak az adatok valódiságának ellenőrzésére. A MÁOK "mikrochip szabályzata" szerint minden állatorvosnak kötelessége azonban "életszerűen" eljárni, és ha kétsége van az adatok valódiságát illetően, a regisztrációt megtagadhatja.)


A MÁOK és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal között 2012. őszén létrejött megállapodás értelmében az Állatvédelmi törvényben rögzített ún. állami eb adatbázis alapját a MÁOK Petvetdata rendszere képezi. Az állatorvosok változatlanul a Petvetdata rendszerbe viszik be az adatokat, amelyek folyamatosan kerülnek átmásolásra az állami szerverre. Kutyák esetében a Petvetdata regisztrációs díj 2013. február 8-tól eltörlésre került,, ennek helyét a jogszabályban rögzített 200 Ft-os állami regisztrációs díj váltja fel. Ennek a regisztrációs díjnak a beszedési módja azonban jelenleg még nem ismert.


A petvetdata weboldalt itt érheti el: petvetdata.hu 

Forrás: www.maok.hu


Jogszabályok/Rendeletek
Szolgáltatóknak Utazás Kutyatár

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Mudi

Mudi

A XVIII-XIX. században magyarországi ...

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár ősi vadászkutya. Eredet...

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű...

Mindenes vadászkutya, amelyet elsősor...

További fajták

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube