A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán

2024. április 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni. 

Alig hitték el az állatmentők, amikor meghallották a bejelentést: egy ketrecben lévő kutyáról szólt, aki már 15 hosszú éve töltötte mindennapjait a rozsdás rácsok fogságában. Hogy lehet ennyit kibírni?

 

Valószínűleg az első jó dolog, ami történt vele, az volt, amikor egy kedves hölgy betoppant az ajtón, és barátságosan közelített hozzá. Megnyugtató hangja, és persze a finom falatok hamarosan megenyhítették Bruno kutyus szívét, és végre-valahára kiszabadulhatott a ketrecből.

 

 

15 évig élt ketrecbe zárva Bruno kutya - elképzelhető, mennyire örült a szabadságnak
15 évig élt ketrecbe zárva Bruno kutya - elképzelhető, mennyire örült a szabadságnak
Fotó: Pawssion Project

 

 

Első útjuk az állatorvoshoz vezetett, ahol még eléggé morcos volt az öregecske kutyus. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen ezeréve már, hogy emberi érintést érzett rövidke bundáján. Aztán lassacskán rájött, hogy nem is olyan rossz az, és a kezdeti gyanakvás után hálásan fogadta a simogatást.

 

„Ekkor láttuk először mosolyogni, mire azt mondtam neki: 'Bruno pajtás, ilyen érzés az, amikor szeretnek, és valaki tényleg veled akar lenni' – mesélte a fülöp-szigeteki Pawssion Project alapítója, Malou Perez.

 

 

Az autózástól kicsit megszeppent az idős kutyus
Az autózástól kicsit megszeppent az idős kutyus
Fotó: Pawssion Project

 

 

És Bruno arcáról szinte már le sem lehetett volna vakarni a vigyort, annyira boldog volt! Kíváncsian figyelte, mi történik körülötte, bár a menhelyre érkezve megszeppenten tűrte, mire a többi kutya megszaglászta. 

 

„Hosszú ideig egyszerűen csak bámult ki az ablakon. Teljesen lenyűgözte mindaz, amit lát. Aztán elfáradt, és mély álomba merült. Túlcsordultak bennem az érzelmek, amikor eszembe jutott, mennyi mindent kellett elviselnie az évek során, mindentől elszigetelten, a szeretet legapróbb morzsáját nélkülözve.”

 

 

Az első séta - Így mosolygott Bruno, a kisöreg
Az első séta - Így mosolygott Bruno, a kisöreg
Fotó: Pawssion Project

 

 

Új élete első sétáján óvatosan lépkedett egy erdei sétányon. Oly sokáig élt a sötétben, most azonban mosolyogva fürdőzött a napfény melegében. Végre kinyílt számára a világ.

 

„Annyira megható volt látni, hogyan nézegeti a természetet, mintha megbecsülne minden pillanatot; a fákat és a kék ég látványát” - írták az állatmentők videója alatt.

 

És Bruno azóta is nagy örömmel veti bele magát a sétákba, a maga kényelmes kis nézelődős tempójában. Van mit bepótolnia, és ha minden igaz, már egy komoly érdeklődője akadt, egy kedves gazdi személyében, aki öregecske kutyusokkal osztja meg életét. Hajrá, Bruno! 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Pawssion Project

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Hírek - Címlapon
Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál Hírek - Címlapon
Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál