A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán

2024. április 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.



 

Alig hitték el az állatmentők, amikor meghallották a bejelentést: egy ketrecben lévő kutyáról szólt, aki már 15 hosszú éve töltötte mindennapjait a rozsdás rácsok fogságában. Hogy lehet ennyit kibírni?

 

Valószínűleg az első jó dolog, ami történt vele, az volt, amikor egy kedves hölgy betoppant az ajtón, és barátságosan közelített hozzá. Megnyugtató hangja, és persze a finom falatok hamarosan megenyhítették Bruno kutyus szívét, és végre-valahára kiszabadulhatott a ketrecből.

 

 

15 évig élt ketrecbe zárva Bruno kutya - elképzelhető, mennyire örült a szabadságnak
15 évig élt ketrecbe zárva Bruno kutya - elképzelhető, mennyire örült a szabadságnak
Fotó: Pawssion Project

 

 

Első útjuk az állatorvoshoz vezetett, ahol még eléggé morcos volt az öregecske kutyus. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen ezeréve már, hogy emberi érintést érzett rövidke bundáján. Aztán lassacskán rájött, hogy nem is olyan rossz az, és a kezdeti gyanakvás után hálásan fogadta a simogatást.

 

„Ekkor láttuk először mosolyogni, mire azt mondtam neki: 'Bruno pajtás, ilyen érzés az, amikor szeretnek, és valaki tényleg veled akar lenni' – mesélte a fülöp-szigeteki Pawssion Project alapítója, Malou Perez.

 

 

Az autózástól kicsit megszeppent az idős kutyus
Az autózástól kicsit megszeppent az idős kutyus
Fotó: Pawssion Project

 

 

És Bruno arcáról szinte már le sem lehetett volna vakarni a vigyort, annyira boldog volt! Kíváncsian figyelte, mi történik körülötte, bár a menhelyre érkezve megszeppenten tűrte, mire a többi kutya megszaglászta. 

 

„Hosszú ideig egyszerűen csak bámult ki az ablakon. Teljesen lenyűgözte mindaz, amit lát. Aztán elfáradt, és mély álomba merült. Túlcsordultak bennem az érzelmek, amikor eszembe jutott, mennyi mindent kellett elviselnie az évek során, mindentől elszigetelten, a szeretet legapróbb morzsáját nélkülözve.”

 

 

Az első séta - Így mosolygott Bruno, a kisöreg
Az első séta - Így mosolygott Bruno, a kisöreg
Fotó: Pawssion Project

 

 

Új élete első sétáján óvatosan lépkedett egy erdei sétányon. Oly sokáig élt a sötétben, most azonban mosolyogva fürdőzött a napfény melegében. Végre kinyílt számára a világ.

 

„Annyira megható volt látni, hogyan nézegeti a természetet, mintha megbecsülne minden pillanatot; a fákat és a kék ég látványát” - írták az állatmentők videója alatt.

 

És Bruno azóta is nagy örömmel veti bele magát a sétákba, a maga kényelmes kis nézelődős tempójában. Van mit bepótolnia, és ha minden igaz, már egy komoly érdeklődője akadt, egy kedves gazdi személyében, aki öregecske kutyusokkal osztja meg életét. Hajrá, Bruno! 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Pawssion Project

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Hírek - Címlapon
Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál Hírek - Címlapon
Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál