A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 indok, amiért a labrador a legjobb választás, vakvezetőnek

2015. február 01., 08:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű
Amikor egy ilyen életre szóló, felelősséggel teli hivatásról beszélünk, mint a vak emberek vezetése, irányítása, akkor nem mindegy, hogy milyen eb bújik munkaruhába. A kutya természete sem mellékes, de legelőször a fajta választás kerül fókuszba.Évekkel ezelőtt még német juhászokat is bőven láthattunk ebben a feladatkörben, de napjainkban leginkább labrador-retrieverek öltenek vakvezető hámot.

 

Álljon itt öt érv a fajta mellett:

 

1. Motiválhatóság

A labradorok alap tulajdonsága, hogy imádják a gyomrukat. Egy karika virsliért a csillagokat is lehozzák az égről, egy falat sajtért pedig még repülni is megtanulnak – legalábbis helikopter rotorként csapkodó farkuk erre enged következtetni.

 

 

2. Nyitottság

A retriever kíváncsi fajta, minden, és mindenki érdekes. Ha ehhez egy jó kölyökkor társul, az eb megállíthatatlan lesz.

 

3. Kedvesség

Bár a gazdinak kell elsősorban megfelelnie a négylábúnak, azért az sem baj, ha a környezet nem rémül halálra a csahostól. Na, és ki ijedne meg egy őrülten csóváló, szinte vigyorgó labitól? Ugye, hogy senki.

 

4.   Szeretet éhség

Egy vakvezető tanonc útja több emberen át vezet, a gazdiig. Nevelők, kiképzők, s csak ezután jöhet az „igazi”. Tény, hogy a labradorok is nagyon ragaszkodóak, de nyitottságuk elősegíti, hogy megismerjenek, sőt megszeressenek új embereket.

 

5.  Bolondosság

A labrador-retriever valóban fantasztikus munkakutya fajta, de nem csak ezért esik rájuk a választás. 

Bolondosságuk, csintalan „örök gyerek” hozzáállásuk megédesíti gazdáik számára is az életet. Vidám, olyton csóváló jókedvük igazi lelki társá is teszi őket. Egy labi mellett nehéz szomorkodni, mert detektoraival azonnal észleli a negatív rezgéseket, és bohókásan mulatságos viselkedésével rögtön oldani kezdi a feszültséget. A játék, a szabadidő elemi szükséglete, s ezekben a közösen eltöltött órákban olyan kötelék jön létre a páros között, ami szétszakíthatatlan, kölcsönös bizalomból áll. Ez pedig a munkában is meglátszik, hiszen a négylábú nem csak a karika kolbászért teszi a dolgát, hanem a gazda iránt érzett feltétlen szeretet is motiválja a tökéletes, hibátlan munkára.

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

"Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban "Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Hosszú ideig tartó kezelés, kemoterápia, rengeteg gyógyszer, rosszullétek és bizonytalanság – egy felnőtt ember is nehezen viselné a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Na de egy 11 éves kislány? Szerencsére egy hatalmas szívű barát állt mellette még a legnehezebb időszakban is: egy kedves fekete labrador.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Caramell Hotel - a kutyabarát pihenőhely Hírek - Címlapon
Caramell Hotel - a kutyabarát pihenőhely
A konyha nem kutyabarát hely! Hírek - Címlapon
A konyha nem kutyabarát hely!