A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

6 év után találkoztak újra az egykori bajtársak: a veterán és bombakereső kutyája

2017. június 23., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
7 hónapon át szolgáltak együtt a világ egyik legveszélyesebb országában, ám küldetésük után elváltak útjaik. Szívmelengető videó örökítette meg a viszontlátás örömteli pillanatait.David Herrera és Kash, a fekete labrador hét hónapon át szolgáltak vállt vállnak vetve az afganisztáni Sangin városában. Bár ez az idő nem tűnik soknak, a kettejük között létrejött kötelék évek múltán is szorosan összefonja őket.

 

A férfi egykor az Amerikai Vízierőnél teljesített szolgálatot, ma már veterán. A négylábúval együtt vettek részt a dél-karolinai kiképzésen, mielőtt útnak indultak a háború sújtotta országba. A kutyát házilag készült robbanószerkezetek felkutatására és jelzésére képezték ki, számos alkalommal mentette meg a katonák életét. Egy ízben egy domboldalon vezették egy 30 fős csapatot, mikor izgatottá vált. Ahogy megfordultak, észrevették a bombát, így még időben el tudtak menekülni a halálos robbanás elől.

 

David Herrera, katona és kutyája, Kash 2010-ben Afganisztánban
David Herrera, katona és kutyája, Kash 2010-ben Afganisztánban
Fotó: David Herrera/Facebook

 

„Hét hónapon át időnk nagy részét együtt töltöttük egy teherautóban. Bombáktól tisztítottuk meg az utakat a világ egyik leghalálosabb városában. Nem úsztuk meg robbanás nélkül, azokban a kemény időkben Kash segített át a nehézségeken.”

 

Katona és kutyája csak egymásra számíthattak, egymás ösztöneiben és tudásában bízva maradhattak életben a harcmezőn. Egyúttal felelősséget vállaltak katonatársaik életéért is. Kapcsolatuk túlmutatott puszta munkakapcsolaton, barátokká váltak.

 

„Kash bármelyik percben képes volt feldobni a hanguatot. Végig mellettem maradt, együtt élt és együtt harcolt velem. Az egészet átélte és mindent látott.”

 

Katona és kutyája 6 év után találkoztak újra
Katona és kutyája 6 év után találkoztak újra
Fotó: David Herrera/Facebook

 

Miután küldetésük véget ért 2011-ben, visszatérve az Államokba újabb feladatok várták őket. Ám útjaik külön váltak: a férfit Kaliforniába helyezték át, míg a labrador új vezetőt kapott.

 

„Komolyan azt hittem, hogy sohasem látjuk egymást újra. Tényleg így volt. Szerettem volna örökbefogadni, de újoncok kiképzését kaptam feladatul, így erre nem kerülhetett sor. Nagyon nehéz időszak volt számomra, hogy nem lehetett velem.”

 

Annak ellenére, hogy elvesztette a kapcsolatot a kutyával, nem telt el nap, hogy ne gondolt volna rá. Mindig ott motoszkált a fejében a gondolat, vajon mi lehet vele. Kash a hosszú és eredményes szolgálatot követően nyugdíjba vonult, egy másik katona fogadta örökbe. A veterán ekkor döntött úgy, hogy ideje meglátogatni rég látott négylábú barátját.

 

Katona és kutyája - A találkozás örömteli pillanatai
Katona és kutyája - A találkozás örömteli pillanatai
Fotó: David Herrera/Facebook

 

Több, mint 6 év telt el utolsó találkozásuk óta, így nem volt biztos benne, hogyan fog reagálni jelenlétére. Ám nem volt oka aggodalomra, a kisöreg felismerte egykori társát, és majd kiugrott a bőréből örömében. 

 

„Odajött hozzám, és a lábamnak dörgölte a fejét. Először egy kicsit bizonytalannak tűnt, de ez teljesen érthető. Próbálta kiszagolni, ki lehet ott, és ahogy leesett neki, hogy én vagyok az, hihetetlenül izgatott lett. Csak később tudtam meg, hogy már nem lát.”

 

 

 

Egy régóta dédelgetett álom vált valóra, s bár nem fogadhatta örökbe egykori harcostársát, ezentúl több találkozóra is sort kerítenek majd, hiszen a labrador családja örömmel látja vendégül kedvencük barátját. 

 

 „Nem vagyok az az érzelmes típus, de pont erre volt szükségem. Nagyszerű érzés volt újra találkozni valakivel, akivel 7 hónapig szolgáltunk együtt. Annyira örülök, hogy ennyi idő után újra láthattam őt!”

 

Történetük évekkel ezelőtt félbeszakadt, ám mostantól együtt írhatják meg az utolsó fejezetet. Ékes bizonyítéka, hogy a szeretet nem ismer határokat, sem térben, sem időben - egy kutya szeretete pedig örökké tart.

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 éves kisfiú találmánya segíthet megmenteni a forró autóban hagyott gyerekek és kutyák életét Hírek - Címlapon
10 éves kisfiú találmánya segíthet megmenteni a forró autóban hagyott gyerekek és kutyák életét
Vádat emeltek a vadász ellen, aki kilőtte a francia pár kutyáját Hírek - Címlapon
Vádat emeltek a vadász ellen, aki kilőtte a francia pár kutyáját