A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

10 éves kisfiú találmánya segíthet megmenteni a forró autóban hagyott gyerekek és kutyák életét

2017. június 23., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Még csak 10 éves, de már most olyan eszközt talált ki az amerikai fiú, amivel rengeteg életet megmenthet! Igazi feltaláló!



Bishop Curry még csak ősszel fogja elkezdeni a hatodik osztályt. Fiatal kora ellenére azonban már egyre többen ismerik a nevét, hiszen olyan találmánnyal állt elő, ami több száz életet is megmenthet. Az eszközt Oázisnak nevezte el.

 

A texasi fiú mindig is kreatív ötleteken törte a fejét. Amikor azonban hallotta, hogy a szomszédjuk mindössze 6 hónapos kisbabája azért vesztette életét, mert bent hagyták a felhevült autóban, eldöntötte, kitalál valamit, bármit, ami segíthet csökkenteni az ilyen tragédiák számát.

 

Találmánya egy kis eszköz, mely érzékeli a körülötte lévő hőmérsékletet, és annak emelkedésére hideg levegő kibocsátásával reagál. Mindeközben riasztja a szülőket és a hatóságot egy antenna segítségével.

 

Bishop találmánya életeket menthet a forróságban

 

Jelenleg még csak egy 3D-s modellt foghat a kezébe Bishop, azonban hamarosan meg is kezdődhet az Oázis gyártása. Édesapja, az ügyvédjük tanácsára, az ötlet levédésére és a prototípusok legyártására a GoFoundMe oldalon indított kampányt januárban: a cél 20.000 dollár volt. Az ötlet meggyőzte a leendő vásárlókat, az összeg nagyon hamar össze is gyűlt. Cikkünk írásával egy időben 29.500 dollárt jelzett a GoFoundMe. A támogatásoknak hála talán hamarosan kézben is tarthatók majd az első darabok.

 

Az Oázis modellje

 

Bishop elsősorban a kisbabák, gyerekek megmentése érdekében találta ki az Oázist, Amerikában ugyanis ijesztően megnőtt az elmúlt években azon halálesetek száma, amit a felelőtlen, vagy figyelmetlen szülők okoztak azzal, hogy a napon parkoló  autóban hagyták gyermeküket. Az Oázis azonban a gazdik számára is hasznos kütyüvé válhat! (Hangsúlyozva, hogy az autóban - főleg a napon parkoló autóban! - se gyereket, se állatot nem szabadna bezárni!)

 

Bishop egyébként felnőttként feltaláló szeretne lenni - többek között szeretne létrehozni egy időgépet. Ha így halad, talán sikerülhet is neki! ;)

 

 

 

Forrás: huffingtonpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kávézó teraszáról loptak el egy kutyát Budapesten Hírek - Címlapon
Egy kávézó teraszáról loptak el egy kutyát Budapesten
6 év után találkoztak újra az egykori bajtársak: a veterán és bombakereső kutyája Hírek - Címlapon
6 év után találkoztak újra az egykori bajtársak: a veterán és bombakereső kutyája