A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett

2023. április 14., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Különleges képzésen vehetett részt a HUNOR mentőkutyás csapata: négy város rombázisát járták végig, mindenütt az volt a cél, hogy fejlesszék a romkutatásban eddig megszerzett jártasságukat. A kutyák és vezetőik tíz napot töltöttek Olaszországban. 

A HUNOR Mentőszervezet mentőkutyás alegysége hat kutyavezetővel és tizenegy kutyával április negyedikén indult el Olaszországba. A kiutazás célja nemcsak a képességek fejlesztése volt, hanem az is, hogy a kutyák megfelelően felkészüljenek az úgynevezett IRO MRT vizsgára (Rom Bevethetőségi Vizsga), illetve a 2024-ben esedékes ENSZ INSARAG újraminősítésre – írja a Katasztrófavédelem közleménye.

 

A gyakorlatok négy város polgári védelmi célra felépített objektumain, speciálisan kialakított romterületen zajlottak. Visco, Lugo, Ghedi és Ospitaletto település adott helyet a magyar egységek gyakorlatainak.

 

Leczki Sarolta főtörzszászlós, kutyavezető és kiképző olaszországi beszámolója szerint a nagy szakértelemmel kiépített, speciális felszereltségű szituációs helyszíneken a kutyák és vezetőik bekamerázott föld alatti labirintusban gyakorolhatták a törmelék alóli mentést, a nagy mélységben romok alatt rekedtek felkutatását. Az olasz kollégákkal közös tréning során a külföldi éles bevetések minden kihívásával szembesültek a magyar szakemberek.

 

 

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
Fotó: Leczki Sarolta tű. főtörzszászlós

 

 

A tíz napig tartó gyakorlat a mentőkutyák és a kutyavezetőik számára is fárasztó, ugyanakkor nagyon hasznos képzés volt. A két hónappal ezelőtti törökországi földrengést követő mentés során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a mentőkutyák pótolhatatlan segítséget nyújtanak a romok alatt rekedt emberek keresésében és jelzésében. A mostani tréning megerősítette és javította a kutyák felkészültségét. Az útra Karma, a törökországi hős mentőkutya már nem ment el, ez a képzés ugyanis már az utánpótlás nevelését szolgálta. Az egység április tizenharmadikán tér haza Olaszországból.

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Leczki Sarolta tű. főtörzszászlós

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz! Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon
Több magyar csapat is indult az idei Mentőkutya Világbajnokságon, ahova a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. Kutyáink és vezetőik idén is gyönyörűen szerepeltek!

Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából
Bár rendkívül nehéz és megterhelő napokon vannak túl, mindenki épségben tért haza a katasztrófa sújtotta városból: a mentők és a kutyák is jól vannak!

Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Megérkeztek Dernába és már meg is kezdték a munkát a katasztrófa sújtotta városban a magyar mentőcsapatok.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ebkeksz – gyorsan, otthon, a konyhából Hírek - Címlapon
Ebkeksz – gyorsan, otthon, a konyhából
Kutyát késeltek Szombathelyen Hírek - Címlapon
Kutyát késeltek Szombathelyen