A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett

2023. április 14., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Különleges képzésen vehetett részt a HUNOR mentőkutyás csapata: négy város rombázisát járták végig, mindenütt az volt a cél, hogy fejlesszék a romkutatásban eddig megszerzett jártasságukat. A kutyák és vezetőik tíz napot töltöttek Olaszországban. 

A HUNOR Mentőszervezet mentőkutyás alegysége hat kutyavezetővel és tizenegy kutyával április negyedikén indult el Olaszországba. A kiutazás célja nemcsak a képességek fejlesztése volt, hanem az is, hogy a kutyák megfelelően felkészüljenek az úgynevezett IRO MRT vizsgára (Rom Bevethetőségi Vizsga), illetve a 2024-ben esedékes ENSZ INSARAG újraminősítésre – írja a Katasztrófavédelem közleménye.

 

A gyakorlatok négy város polgári védelmi célra felépített objektumain, speciálisan kialakított romterületen zajlottak. Visco, Lugo, Ghedi és Ospitaletto település adott helyet a magyar egységek gyakorlatainak.

 

Leczki Sarolta főtörzszászlós, kutyavezető és kiképző olaszországi beszámolója szerint a nagy szakértelemmel kiépített, speciális felszereltségű szituációs helyszíneken a kutyák és vezetőik bekamerázott föld alatti labirintusban gyakorolhatták a törmelék alóli mentést, a nagy mélységben romok alatt rekedtek felkutatását. Az olasz kollégákkal közös tréning során a külföldi éles bevetések minden kihívásával szembesültek a magyar szakemberek.

 

 

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
Fotó: Leczki Sarolta tű. főtörzszászlós

 

 

A tíz napig tartó gyakorlat a mentőkutyák és a kutyavezetőik számára is fárasztó, ugyanakkor nagyon hasznos képzés volt. A két hónappal ezelőtti törökországi földrengést követő mentés során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a mentőkutyák pótolhatatlan segítséget nyújtanak a romok alatt rekedt emberek keresésében és jelzésében. A mostani tréning megerősítette és javította a kutyák felkészültségét. Az útra Karma, a törökországi hős mentőkutya már nem ment el, ez a képzés ugyanis már az utánpótlás nevelését szolgálta. Az egység április tizenharmadikán tér haza Olaszországból.

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Leczki Sarolta tű. főtörzszászlós

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál „Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól.

Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét
A vonal hirtelen megszakadt és a mentésirányító hiába próbálta visszahívni a beteget már senki nem vette fel a telefont.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Hírek - Címlapon
Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast Hírek - Címlapon
FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast