A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast

Az információt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata jutatta el az MTI-hez válaszul a beérkezett megkeresésekre.


2023. április 14., 06:45


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Közérdekű
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.A legfrissebb információk szerint több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak a hatóságok a nyíregyházi illetőségű vadásznál a házkutatás során. A farkas jeladóját levágva találták meg. Az állat teteme pedig a Hernádból került elő.

 

Egy név nélkül nyilatkozó környékbeli vadász szerint egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki azt hihette, hogy kóbor kutyára lő. Nem mintha ettől elfogadható lenne ez a szégyenletes tett!

 

 

M237 még életben
Az M237-es itt még életben.
Forrás: www.hvg.hu
 

 

Az Országos Magyar Vadászkamara állásfoglalásában azt adta hírül, hogy: „a hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el.”

 

Azt is közölték, a borsodi esettel kapcsolatban az illetékes szervezetektől kértek tájékoztatást a történtekről. Valamint, hogy amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést.

 

Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt. Azonban folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva további információkat nem osztottak meg.

 

Közben a közösségi oldalakon petíciót tettek közzé, amelyben letöltendő börtönbüntetést követelnek az elkövetőre.

 

Az eset előzménye itt olvasható. 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

Témába vág

Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme? Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme?
Egy tanulmány szerint a háziasításnak köszönhető, hogy a kutyák és farkasok szemének színe olyannyira különbözik egymástól.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett Hírek - Címlapon
A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast Hírek - Címlapon
3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast