A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast

Az M237-es számú, nyomkövetővel ellátott hím idén februárban lépte át a magyar határt vándorútja során, a Fertő tótól délre.


2023. április 13., 15:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.



A nagyragadozó 2021-ben születhetett, és tavaly tavasszal indult útnak. A fiatal hímeknél nem ritka, hogy elhagyják a falkájukat és nagyobb távot is megtesznek új élőhely után kutatva.

 

 

M237
Az M237-es farkas.
Forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

 

 

Március közepén már a Bükki Nemzeti Park működési területén Nógrád megye keleti felén tartózkodott. Majd Heves megyét is érintve jutott el a napokban Borsodba, ahol jelen információk szerint végeztek vele.

 

A fiatal állat egy év alatt 4 országot is bejárt. Indulásától számítva az utolsó jelzett fellelési pontjáig mintegy 1927 kilométert tett meg, amivel új európai csúcsot állított fel. Farkas vándorlását ugyanis ezidáig nem tudták ilyen hosszan, dokumentáltan követni.

 

 

Útvonal M237
Az M237-es útja.
Forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

 

 

Az Agrárminisztérium korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy: „A farkas alapvetően kerüli az embert, fél tőle, kimondottan óvatos, így kicsi a valószínűsége, hogy összefussunk vele az erdőben.”

Ekkor hívták fel a figyelmet arra is, hogy: „A szürke farkas (Canis lupus) Magyarországon őshonos nagyragadozó, fokozottan védett és kiemelt közösségi jelentőségű faj. A farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

 

Az M237-es számú, nyomkövetővel ellátott farkas kilövésről szóló információkat a rendőrség egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, de úgy tudni, hogy az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

Forrás: www.boon.hu
Indexkép forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Hírstart MTI Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast Hírek - Címlapon
FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hírek - Címlapon
Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi