A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast

Az M237-es számú, nyomkövetővel ellátott hím idén februárban lépte át a magyar határt vándorútja során, a Fertő tótól délre.


2023. április 13., 15:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.A nagyragadozó 2021-ben születhetett, és tavaly tavasszal indult útnak. A fiatal hímeknél nem ritka, hogy elhagyják a falkájukat és nagyobb távot is megtesznek új élőhely után kutatva.

 

 

M237
Az M237-es farkas.
Forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

 

 

Március közepén már a Bükki Nemzeti Park működési területén Nógrád megye keleti felén tartózkodott. Majd Heves megyét is érintve jutott el a napokban Borsodba, ahol jelen információk szerint végeztek vele.

 

A fiatal állat egy év alatt 4 országot is bejárt. Indulásától számítva az utolsó jelzett fellelési pontjáig mintegy 1927 kilométert tett meg, amivel új európai csúcsot állított fel. Farkas vándorlását ugyanis ezidáig nem tudták ilyen hosszan, dokumentáltan követni.

 

 

Útvonal M237
Az M237-es útja.
Forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

 

 

Az Agrárminisztérium korábbi nyilatkozatában kiemelte, hogy: „A farkas alapvetően kerüli az embert, fél tőle, kimondottan óvatos, így kicsi a valószínűsége, hogy összefussunk vele az erdőben.”

Ekkor hívták fel a figyelmet arra is, hogy: „A szürke farkas (Canis lupus) Magyarországon őshonos nagyragadozó, fokozottan védett és kiemelt közösségi jelentőségű faj. A farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

 

Az M237-es számú, nyomkövetővel ellátott farkas kilövésről szóló információkat a rendőrség egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, de úgy tudni, hogy az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

Forrás: www.boon.hu
Indexkép forrás: https://www.gruppe-wolf.ch/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Puszta kézzel feszítette szét a hattyúnyak-csapdát a gazda, hogy vizsláját megmentse Puszta kézzel feszítette szét a hattyúnyak-csapdát a gazda, hogy vizsláját megmentse
B. Richárd és kutyája Szálem pár nappal ezelőtt az ikrényi vasútállomás közelében egy sűrűn látogatott, népszerű sétálóhelyen estek áldozatául a helyi vadásztársaság által kihelyezett hattyúnyak csapdának.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Hírek - Címlapon
Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Hírek - Címlapon
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat