A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kezed - mancsokért

"Pacsi" az önkénteseknek!


2014. augusztus 21., 06:45


Szerző: sklara


Kategória: Állatvédelem
Kétkezi munkát kér a Szentgotthárdi Kutyamenhely. A civil szervezet osztrák segítséggel épít új kenneleket július 27-én, vasárnap. A nyersanyag megvan – már csak önkéntesek kellenek. 

 

A nagyszabású bővítésre azért van szükség, mert a városban működő, de az egész ország, sőt Burgenland egy részét is lefedő állatvédő munka több helyet igényel. Most több mint 30 kutyának ad otthon a telep – néhányat még haza is vitt az elnök, mert másutt nem tudta elhelyezni a védelemre szoruló négylábúakat. Cziráki Zoltán a kutyabarathelyek.hu kérdésére elmondta, hogy eddig mindössze 9 ember jelezte, hogy eljönnek segíteni a hónap utolsó vasárnapján. Hozzátette, hogy ennél jóval több erős önkéntesre van szükség, hiszen hiába van meg már az építőanyag az utolsó szögig, a kenneleket ebből még fel kell építeni.

 

A többi közt a Facebookon is megtalálható a szervezet – itt is arra hívták fel a figyelmet, hogy összefogásra van szükség. A csapat a tavalyi bővítés vidám pillanatainak fotóit is megosztotta oldalán, ezzel is motiválva az önkénteseket. (Elérhetőség ugyanitt!)

 

Az aktív csapatnál gyorsan cserélődnek a kutyák, gyorsan találnak új otthont számunkra. Ez nagyrészt az osztrák kapcsolatnak köszönhető, náluk igen sok örökbefogadás történik Ausztriából – hangsúlyozta Cziráki Zoltán. Azonban éppen a hatékonyságuk az, ami miatt folyamatosan fejlesztenek: a tapasztalatok szerint Szentgotthárdon érdemes!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Irigy kutya! Majd' megőrül a féltékenységtől Hírek - Címlapon
Irigy kutya! Majd' megőrül a féltékenységtől
Gumikutya és kutyagumi Hírek - Címlapon
Gumikutya és kutyagumi