A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Irigy kutya! Majd' megőrül a féltékenységtől

2014. augusztus 22., 14:45


Szerző: sklara


Kategória: Jó tudni!




A San Diegó-i Egyetem két kutatója, Christine Harris és Caroline Prouvost 36 kutyáról megszokott környezetükben készítettek felvételeket. Gazdáikat arra kérték, saját állatukról ne vegyenek tudomást, helyette szenteljék minden figyelmüket egy kitömött kutyának.



 

(Forrás: allatportal.hu)

 

A következő tesztek során a gazdák egy fejformára faragott töklámpáshoz intézték a kedves szavakat, illetve hangosan felolvastak egy zenélő gyerekkönyvből. Ha a kutyák a konkurenciában fajtársukat vélték felismerni, 78 százalékuk meglökte a gazdát, a töklámpás esetében csak 42, a könyvnél 22.

Egyharmaduk próbált a gazda és a kitömött kutya közé férkőzni, negyedük fel is ugrált az emberre. A másik két "vetélytárs" esetében csak egy kutya tett így. Nyilvánvaló, hogy a kitömött állatot teljes értékű fajtatársnak nézték - írták a kutatók. Nagy részük még körbe is szimatolta a hamis kutyát, ahogy gyakran teszik ismerkedéskor.

"Tanulmányunk megmutatta, hogy a kutyák nemcsak féltékenyen viselkedtek, de még azt is megpróbálták, hogy embertársukat és a lehetséges riválist elválasszák egymástól. Lehetséges, hogy ez az érzelem a korábban véltnél mélyebben gyökerezik bennük" - írták a kutatók közleményükben.

 
 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.allatportal.hu

Témába vág

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben? Miért dünnyögnek a kutyák pihenés közben?
Dünnyög, dörmög, jólesően nyög és talán még horkant is egyet-egyet… Mi pedig odáig vagyunk érte! De mit szeretne kifejezni általa?

Miért érintik össze orrukat a kutyák? Miért érintik össze orrukat a kutyák?
Üdvözlés, információgyűjtés, a kötődés növelése... Mi mindenben segítheti a kutyákat ez a barátságosnak tűnő gesztus?

Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik
Kutyás szív, kutyás lélek… Odavagyunk értük, nem vitás. Legszívesebben mindegyikükkel barátkoznánk, de tiszteletben tartjuk azt is, ha nem szeretnének ismerkedni. Ha mégis felkeltettük kíváncsiságukat, akkor jöhet a bemutatkozás. Hogyan is tegyük ezt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Van otthon wifi? Lehet, hogy a kutyája is használná Hírek - Címlapon
Van otthon wifi? Lehet, hogy a kutyája is használná
A kezed - mancsokért Hírek - Címlapon
A kezed - mancsokért