A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Van otthon wifi? Lehet, hogy a kutyája is használná

2014. augusztus 24., 06:15


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű




A kisállattartás jelentős üzlet a világ minden táján, csak az Egyesült Államokban 55 milliárd dolláros piacot jelent, Magyarországon a kutyatartó háztartások aránya közel 50%. Bár az új technológiák viszonylag lassan szivárogtak be erre a területre,



 

Az okos mobileszközök terjedésével kezdett körvonalazódni egy olyan technológiai megoldás használatának igénye, ami a távol lévő gazdik számára egyfajta virtuális jelenlétet, távoli kontrollt biztosít. Figyelemmel kíséri a kisállatok aktivitását: nyomon követi a mozgás, játék, pihenés, evés-ivás ciklusokat és hasznos adatsorokat generál az állattartók számára.

Whistle fejlesztői erre a formálódó igényre reagálva alkották meg nyakörvre csatlakoztatható eszközüket, amely mozgásérzékelő segítségével követi nyomon a házi kedvenc tevékenységét, majd az adatokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldi egy mobilalkalmazásra. Az információk akár napokra bontva kiértékelhetők, és hosszú távú tendenciákat is megállapíthatunk.

Egy másik gyakori probléma az otthonhagyott állatok, elsősorban a kutyák viselkedésének monitorozása. Alex Neskin például programozóként dolgozott egy online hirdetésekkel foglalkozó ügynökségnél, ahová nem tudta magával vinni kutyáját, aki megállás nélkül kaparta a falat otthoni magányában. Amikor a szomszédok már a rendőrség kihívásával fenyegették, Neskin úgy döntött, hogy technológiai tudásával próbálja megoldani a problémát. A szakember úgy gondolta, hogy a kutyája unalmában rosszalkodik, ezért valamilyen módon távolról kellene szórakoztatnia. Neskin végül egy olyan megoldást talált ki, ahol nemcsak munkahelyi gépén vagy mobiltelefonján látja, mire készül éppen Rocky, de a kamerához hozzáadott lézer pointer segítségével távolról játszhat is a kutyával, valamint beszélni is tud hozzá. Miután egyre többen kértek tőle hasonló segítséget, felismerte az üzleti lehetőséget és partnerei segítségével megalkotta a Petcube prototípusát. Hasonló megoldás a PitziConnect nevű eszköz, amely wifi kapcsolaton keresztül irányítható. Miután a fali konnektorhoz csatlakoztattuk a készüléket, mobiltelefonunkon vagy táblagépünkön keresztül beszélhetünk kedvenceinkkel, láthatjuk őket, és gombnyomásra jutalmat is adhatunk nekik. Az eszközhöz beépített kamera is tartozik, amellyel képeket vagy videókat készíthetünk.

 

Vigyél haza

 

Magyarországon körülbelül 2 millió kutya él, közülük százezer az utcán kóborol. A Vigyél haza kutyakereső alkalmazás az elveszett, elkóborolt állatok megtalálásában, illetve a gazdátlan kutyák örökbe adásában segít. Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével az előzőleg felvitt adatokat bárki megoszthatja mind az adatbázisban, mind a közösségi oldalakon. A program automatikusan értesít mindenkit, akinek az okostelefonján, tabletjén vagy pc-jén fut az alkalmazás, és 2 km-en belül van. Ha pedig valaki kóbor kutyát lát és lefotózza, bekerül az adatbázisba, csakúgy, mint az alkalmazást támogató menhelyeken élő összes állat, így könnyebb megtalálni az elveszett kedvencet vagy örökbe fogadni egy gazdátlan kutyát. Tavaly augusztus óta az alkalmazás segítségével 30 elveszett kutyát jelentettek be, 96 kóbor kutyát láttak és 54-et találtak és fogadtak be. Közel tízezren töltötték le az appot, amelynek alkalmazásához eddig 24 állatvédő szervezet csatlakozott.

 

Brian Hare, az evolúciós antropológia professzora egész karrierjét arra tette fel, hogy kiderítse, hogyan ismerhetjük meg jobban saját kutyáinkat. A kutatásai annyira felkeltették a kutyatartók érdeklődését, hogy Kip Frey jogászprofesszorral és néhány befektetővel együttműködve létrehozták a Dognition weboldalt, ahol játékok sorával tesztelik az ebek 5 viselkedését (a memória, az empátia, a kommunikáció, a ravaszság és a gondolkodás területén). A teszt végén egy 15-17 oldalas értékelést adnak a kutyáról, és az eredmények ismeretében kilenc külön típusba sorolják őket (pl. Einstein – rendkívül okos jószág, Maverick – önfejű, magányos farkas). Az oldalon elérhető, több mint 15 ezer kutyát tartalmazó adatbázis segítségével a tulajdonosok összehasonlíthatják kutyáikat más ebekkel is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.hvg.hu

Témába vág

Miért van nagyobb követőtábora a kis kedvenceknek manapság? Miért van nagyobb követőtábora a kis kedvenceknek manapság?
Napjainkban a social media platformok használata már a mindennapi életünk része. Követjük ismerőseinket, celebeket, színészeket, influencereket és egyéb olyan oldalakat, amelyek iránt érdeklődésünket fejezzük ki. Ezek közé tartoznak az olyan oldalak is, amelyek a kiskedvencekről szólnak. De miért is alakult ki ez, és mi miért követjük más emberek háziállatának az oldalait?

Milyen fajta kutya lennél? Ez a program megmondja! Milyen fajta kutya lennél? Ez a program megmondja!
Csak egy fotót kell feltöltened, és meg is kapod a választ!

Segíts, hogy segíthessünk - nyereményjáték a findlost24-el! Segíts, hogy segíthessünk - nyereményjáték a findlost24-el!
A findlost24 és a kutyabarathelyek.hu nyereményjátékot hirdet! A játékkal segíthetsz az elveszett, elkóborolt kutyáknak hazatalálni!

Tudod mit érez a kutyád? Tudod mit érez a kutyád?
Egy innovatív termékre bukkantunk az interneten: egy pánt és az okostelefonod segítségével megtudhatod, hogyan érez a kutyád!

Így kapcsold ki az autoplay videókat Facebookon Így kapcsold ki az autoplay videókat Facebookon
Magyarországon is kezdi bevezetni az automatikusan induló videókat a Facebook a webes felületen. Ez azt jelenti, hogy miközben gördíted a hírfolyamot, ha van ott egy Facebookra feltöltött videó, akkor az automatikusan elindul, de némán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Rehabportál Hírstart JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új rekord! – Rengetegen mentek segíteni a menhelynek Hírek - Címlapon
Új rekord! – Rengetegen mentek segíteni a menhelynek
Irigy kutya! Majd' megőrül a féltékenységtől Hírek - Címlapon
Irigy kutya! Majd' megőrül a féltékenységtől