A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán

Örökbefogadást támogató közös akcióba kezdett a Bridgestone gyár a helyi állatotthonnal


2020. augusztus 20., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nyár végével lassul az örökbefogadási kedv, ezért kezdett közös akcióba még most a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. a Tappancs Alapítvány és Őrszolgálat állatotthonával. A menhelyen a közepes és nagyobb testű kutyát kevesebben választanak, többségük csak évek múltán talál gazdára, de ez idő alatt is vezényszavakat tanulnak, képessé válnak pórázzal sétálni és szót fogadni. A szobakutyák jóval rövidebb idő alatt kerülnek ki a menhelyről, az ő betanításuk viszont a gazdira vár. A Bridgestone segítségével professzionális fotókat és hirdetéseket kaptak a kutyusok a tápon és az alapítvány autójára került gumiabroncs szetten kívül.



 

A tatabányai Bridgestone gyár rendszeresen segíti a helyi közösségeket, egyik alapelvük a társadalom szolgálata kiemelkedő minőséggel. A mostani akcióban a Bridgestone jóvoltából az állatotthon lakói első lépésben egy kutyakozmetikus szakértő keze által lettek megszépítve, majd hosszas séta következett, hogy az állatokat jól lehessen fényképezni. A professzionális kutyafotós egy mobil stúdiót telepített az állatotthonba, és már villogtak is a vakuk! A végeredmény egy fotósorozat lett, amelyet a gyár belső, dolgozóknak szóló Facebook csoportjában, a Tappancs saját oldalán és közösségi média hirdetésekben láthatnak viszont a Tatabányán és környékén élők. A szándék az, hogy minél több kutya gazdát találjon. Ezen túl a gyár dolgozói és velük bárki szabadon jelentkezhet kutyasétáltatásra a menhelyen, hiszen a bezárt állatok átmozgatása, kifárasztása napi feladat.

 

 

Zserbó

 

 

Örökbefogadás előtt felkészítés

A tatabányai menhely jelenleg 60 kutya befogadására alkalmas. A Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat 20 éves múltja alatt több mint 3000 kutyának segített új otthonra találni. Az itt élő kutyák mindegyike megkapja az oltásokat és a csipet, továbbá a megfelelő korban ivartalanításon esnek át. Az örökbeadást megelőzően mindegyik részesül a mentorprogramban, melynek célja a kutyák szocializálása egymáshoz és az emberekhez. A programban résztvevő önkéntesek segítségével megtanulják az alapvető vezényszavakat, a séták alkalmával pedig szokják a pórázon történő közlekedést. Így mire gazdát találnak egy kutyának, addigra az alkalmas arra, hogy emberek között éljen. Ez a menhelyi kutyáknál nem általános, hiszen többen sanyarú múlttal a hátuk mögött kerülnek be az otthonba. Így viszont a közvélekedéssel ellentétben érdemes olyan állatot is magunkhoz venni, amelyik esetleg már évek óta egy minőségi munkát végző otthonban él.

 

 

Amina

 

 

A kutya a legjobb barátunk

Manapság a fejlett országokban a kutyatartók többsége társként, családtagként tekint az állatra. Az idősebb korosztály számára feladatot ad a kutya ellátása, hasznosnak érzik magukat az állat mellett, miközben a kutya feltétlen szeretete növeli gazdája önértékelését. A kutyatartás konkrétan csökkenti a vérnyomást és gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, és az állat jó társalgási téma sétáltatás közben más kutyásokkal.

Egy kutya  mellett a gyerekek is hamar megtanulják, hogy vannak feladataik, felelősséget kell vállalniuk a kis kedvencükért, és a kutya által társasági emberré válnak, akik megtanulnak vigyázni a körülöttük élőkre. Gyerekes családba ne csak a mérete, sokkal inkább természete szerint válasszunk barátot!

 

 

Dönci

 

 

A Bridgestone a helyi ügyek elkötelezett támogatója

Társadalmi szerepvállalásának részeként a Bridgestone abroncsgyártó már korábban is együttműködött a Tappancs alapítvánnyal, ugyanis tavaly a menhely volt a dolgozók gyermekeinek szervezett nyári táborok helyszíne. A változatos programok részét képezte az oktatás, ahol a gyerekek tanulhattak a felelős állattartásról, az oltási programokról, az állat viselkedéséről és anatómiájáról is. Megismerhették a menhely mindennapos munkáját és a közös sétáltatással segítették is azt.  Emellett környezetvédelmi és kézműves programokon is részt vettek a táborozók.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy beteg kölyökkutyát talált a család a lábtörlőn - elaludt, míg segítségre várt Hírek - Címlapon
Egy beteg kölyökkutyát talált a család a lábtörlőn - elaludt, míg segítségre várt
Te hogyan utazol kutyáddal? Mondd el tapasztalataidat és nyerj értékes nyereményeket! Hírek - Címlapon
Te hogyan utazol kutyáddal? Mondd el tapasztalataidat és nyerj értékes nyereményeket!