A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy beteg kölyökkutyát talált a család a lábtörlőn - elaludt, míg segítségre várt

2020. August 21., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Alig hittek a szemüknek, mikor megpillantották a kiskutyát a ház verandáján. Mintha megérezte volna, hol pihenjen le, míg megmentői rátalálnak.Fáradt, beteg kiskutya kóborolt a texasi ház környékén, mikor úgy döntött, megáll egy kis pihenőre. Csak egy volt a hontalan, névtelen ebek közül, akik nap-nap után róják az utcákat élelmet és menedéket keresve. Egy döntés azonban mindent megváltoztat, ahogy négylábú szereplőnk esetében is történt: választása új élettel ajándékozta meg.

 

Fellépkedett az egyik ház lépcsőjén, félénken bekukkantott az ajtó üvegén át, hogy van-e ott valaki, aki talán bosszúsan elhajtja majd, mint annyiszor megesett már vele. Mivel senki sem jött ki, leheveredett a lábtörlőre, összehúzta magát olyan picire, amennyire csak tudta, és várt.

 

A lábtörlőn keresett biztonságot a kóbor kölyök
A lábtörlőn keresett biztonságot a kóbor kölyök
Fotó: thedodo.com

 

Az ottlakók észrevették a szánalmas kis testet, vizet és eledelt vittek neki, majd értesítették az állatvédőket. Telt-múlt az idő, és a kutya továbbra sem tágított – mintha érezte volna, hogy itt segíteni fognak rajta. Addig pedig végre szundíthat egy nagyot, békében, nyugalomban. Az egyik helyi önkéntesnek is tudomására jutott az eset, és azonnal útnak indult érte. Nem hagyhatta, hogy még egy éjszakát kint töltsön.:

 

„Mikor először odaértem, egy kicsit nyugtalannak tűnt, de ahogy megszimatolta a kezem, engedte, hogy megérintsem és azonnal elkezdte osztani a puszikat. Nem ismerte a pórázt, ezért felemeltem, betettem az autóba és hazafelé vettem az irányt.” - mesélte Kourtney Crenshaw, állatmentő a The Dodo magazinnak.

 

Segítséget kért a beteg kölyökkutya
Segítséget kért a beteg kölyökkutya
Fotó: thedodo.com

 

Talán megérett arra, hogy megmentsék. Meg volt szeppenve, mégis nagyon könnyen a bizalmába fogadott, és így biztonságba helyezhettem.”

 

Az állatorvosnál kiderült, hogy a hiányos bunda alatt egy alig féléves ausztrál juhászkutya rejtőzik. Bőrbetegsége miatt foltokban kihullott a szőre, gyulladt bőre érzékeny volt. Azonnal megkezdték az antibiotikumos kezelést, és gyógysamponos fürdetésben is részesítették.

 

Lila ma már kényelemben élhet egy olyan otthonban, ahol nagy szeretettel viselik gondját. Remekül alkalmazkodott az új környezethez, az utcai élet és a nélkülözés hónapjai után megbecsüli helyét. Imádja a pocakvakargatást, és persze a finom falatokat is. Már csak az álomgazdi hiányzik, ám megérkezéséig is gyógyulással, szeretgetéssel telnek mindennapjai. Egy dolog azonban bizonyos: a lehető legjobb verandára sétált fel aznap – döntése az életét mentette meg.

 

Lila nagyon hálás, hogy megmentették
Lila nagyon hálás, hogy megmentették
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre
Ahogy kiengedik a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől 300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől
Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre.

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre Csodálatos hatással bír a fogatlan, idős kutyus a fogászatra látogató páciensekre
Jelenléte mosolyt csal az arcokra, kedvességért cserébe pedig rengeteg szeretetet kap az utcáról mentett 13 éves csivava.

Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát? Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát?
Természetes, hogy kedvencünk időről-időre megtisztogatja a mancsait, ám a túlzásba vitt nyalogatás, rágcsálás komolyabb problémát is elfedhet, melyet érdemes kivizsgáltatni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Miért alszik el a kutyám a játékával a szájában? Miért alszik el a kutyám a játékával a szájában?
"Mert szereti" - gondolhatnánk. Valóban aranyos, ahogy ragaszkodik kedvenc játékához, és még alvás közben is szereti maga mellett tudni. De szükséges-e aggódni miatta, vagy inkább hagyjuk rá?

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

A kutyák is lehetnek csiklandósak? A kutyák is lehetnek csiklandósak?
Elgondolkodtál már valaha azon, mit csinál a kutyád, amikor lábaival kalimpál, miközben a pocakját vagy hátát vakargatod? Lehet, hogy csiklandozza az érintésed?

A legöregebb kutyát választotta a menhelyen a kisfiú, és nem győzi szeretgetni A legöregebb kutyát választotta a menhelyen a kisfiú, és nem győzi szeretgetni
14 évével nem sok esélyt láttak arra, hogy valaki beleszeressen a süket és félig vak uszkárba. Ám egy bátor kisfiúnak hála felcsillant a remény.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Segítség! Vakarózik a kutyám! Hírek - Címlapon
Segítség! Vakarózik a kutyám!
Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán Hírek - Címlapon
Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán