A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy beteg kölyökkutyát talált a család a lábtörlőn - elaludt, míg segítségre várt

2020. augusztus 21., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Alig hittek a szemüknek, mikor megpillantották a kiskutyát a ház verandáján. Mintha megérezte volna, hol pihenjen le, míg megmentői rátalálnak.Fáradt, beteg kiskutya kóborolt a texasi ház környékén, mikor úgy döntött, megáll egy kis pihenőre. Csak egy volt a hontalan, névtelen ebek közül, akik nap-nap után róják az utcákat élelmet és menedéket keresve. Egy döntés azonban mindent megváltoztat, ahogy négylábú szereplőnk esetében is történt: választása új élettel ajándékozta meg.

 

Fellépkedett az egyik ház lépcsőjén, félénken bekukkantott az ajtó üvegén át, hogy van-e ott valaki, aki talán bosszúsan elhajtja majd, mint annyiszor megesett már vele. Mivel senki sem jött ki, leheveredett a lábtörlőre, összehúzta magát olyan picire, amennyire csak tudta, és várt.

 

A lábtörlőn keresett biztonságot a kóbor kölyök
A lábtörlőn keresett biztonságot a kóbor kölyök
Fotó: thedodo.com

 

Az ottlakók észrevették a szánalmas kis testet, vizet és eledelt vittek neki, majd értesítették az állatvédőket. Telt-múlt az idő, és a kutya továbbra sem tágított – mintha érezte volna, hogy itt segíteni fognak rajta. Addig pedig végre szundíthat egy nagyot, békében, nyugalomban. Az egyik helyi önkéntesnek is tudomására jutott az eset, és azonnal útnak indult érte. Nem hagyhatta, hogy még egy éjszakát kint töltsön.:

 

„Mikor először odaértem, egy kicsit nyugtalannak tűnt, de ahogy megszimatolta a kezem, engedte, hogy megérintsem és azonnal elkezdte osztani a puszikat. Nem ismerte a pórázt, ezért felemeltem, betettem az autóba és hazafelé vettem az irányt.” - mesélte Kourtney Crenshaw, állatmentő a The Dodo magazinnak.

 

Segítséget kért a beteg kölyökkutya
Segítséget kért a beteg kölyökkutya
Fotó: thedodo.com

 

Talán megérett arra, hogy megmentsék. Meg volt szeppenve, mégis nagyon könnyen a bizalmába fogadott, és így biztonságba helyezhettem.”

 

Az állatorvosnál kiderült, hogy a hiányos bunda alatt egy alig féléves ausztrál juhászkutya rejtőzik. Bőrbetegsége miatt foltokban kihullott a szőre, gyulladt bőre érzékeny volt. Azonnal megkezdték az antibiotikumos kezelést, és gyógysamponos fürdetésben is részesítették.

 

Lila ma már kényelemben élhet egy olyan otthonban, ahol nagy szeretettel viselik gondját. Remekül alkalmazkodott az új környezethez, az utcai élet és a nélkülözés hónapjai után megbecsüli helyét. Imádja a pocakvakargatást, és persze a finom falatokat is. Már csak az álomgazdi hiányzik, ám megérkezéséig is gyógyulással, szeretgetéssel telnek mindennapjai. Egy dolog azonban bizonyos: a lehető legjobb verandára sétált fel aznap – döntése az életét mentette meg.

 

Lila nagyon hálás, hogy megmentették
Lila nagyon hálás, hogy megmentették
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szteroid kutyáknak: megrövidítheti az életüket? Szteroid kutyáknak: megrövidítheti az életüket?
A mellékhatásaik hosszan tartóak, és néha nagymértékben csökkentik a szervezet azon képességét, hogy más kezelésekre reagáljon és gyógyuljon. Mindig érdemes megkérdezni az állatorvost, hogy mit tartalmaz a javasolt gyógyszer, és először szteroidmentes kezeléssel próbálkozni. Sajnos a mindennapokban túlságosan is bevett gyakorlat lett a használatuk olyan esetekben is, amikor lenne a szervezet számára gyengédebb megoldást nyújtó alternatíva.

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet 6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
A szűkölés különböző okainak megismerése segíthet jobban megérteni a kutyát és erősítheti a kötődést. Segíthet továbbá a kiképzésben is, mert ha rosszul értelmezzük a kutya nyüszítő jelzéseit, előfordulhat, hogy nem megfelelően reagálunk rá. Az alábbiakban felsoroljuk a hat legfontosabb okot, amiért a kutyák ehhez a hangjelzési formához fordulnak.

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új rendeletet terveznek Németországban: napi kétszeri sétáltatásra köteleznék a kutyatartókat Hírek - Címlapon
Új rendeletet terveznek Németországban: napi kétszeri sétáltatásra köteleznék a kutyatartókat
Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán Hírek - Címlapon
Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán