A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új rendeletet terveznek Németországban: napi kétszeri sétáltatásra köteleznék a kutyatartókat

2020. augusztus 22., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A kutyatartóknak arról is gondoskodniuk kell, hogy az állat ne legyen egész nap egyedül.



 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

 

 

Miniszteri rendelettel az eb napi kétszeri sétáltatására kötelezhetik a kutyatartókat Németországban - írták német lapok.

A tervezett rendelet szerint a kutyáknak legkevesebb napi egy óra mozgást kell biztosítani tartási helyükön kívül, és ehhez legalább kétszer kell sétáltatni őket.

A kutyatartóknak arról is gondoskodniuk kell, hogy az állat ne legyen egész nap egyedül. A gazdának vagy más gondozónak "naponta többször" kell külön foglalkoznia az ebbel - áll a szövetségi mezőgazdasági és élelmezési minisztérium tervezetében, amelyet a napokban küldtek meg egyeztetésre szakmai szervezeteknek és a tartományi kormányoknak, és várhatóan 2021 elején hirdetnek ki.

Az indoklásban kiemelték, hogy "a háziállatok nem játékállatok", ezért "tekintettel kell lenni szükségleteikre". Hozzátették, hogy a kutyák szükségleteiről szóló új tudományos felismerések szerint az állat fejlődésének biztosításához és egészségének megőrzéséhez gondoskodni kell a "megfelelő mennyiségű mozgásról és környezeti ingerről".

 

 

Szigorítanák a kutyatartás és -tenyésztés szabályait Németországban
Szigorítanák a kutyatartás és -tenyésztés szabályait Németországban
Fotó: Unsplash/Roberto Lopez



A minisztérium tájékoztatása szerint a szabályok betartásának ellenőrzése a tartományi hatóságok feladata lesz. Biztosan nem csöngetnek be minden egyes kutyatulajdonoshoz, hogy megkérdezzék, megvolt-e a két séta. A legfontosabb a ketreces tartás felszámolása, ezt az elhelyezési megoldást tiltja is majd a rendelet - nyilatkozott a tárca egy szóvivője.

Tiltják majd azokat a kiállításokat, versenyeket is, amelyeken az állatvédelmi előírásokkal ellentétes módon megcsonkított - fülüktől vagy farkuktól részben vagy egészében megfosztott - kutyákat, valamint az állatnak szenvedést okozó és a fajtának megfelelő viselkedést gátló módon túltenyésztett ebeket vonultatnak fel.

Szigorítják a kutyatenyésztésre vonatkozó szabályokat is, így a többi között előírják, hogy egy-egy tenyésztő egyszerre legfeljebb három olyan kutyát gondozhat, amely kölyköket nevel, és naponta legalább négy órát kell foglalkoznia a kölykökkel, hogy kellőképpen hozzászokhassanak az emberekhez.

A tervezett rendelet a kutyák mellett haszonállatokról is szól, az EU-s szabályoknál szigorúbb előírásokat irányoz elő szállításukról. A főszabály szerint Németországon belül egyszerre legfeljebb négy és fél órán át lehet szállítani haszonállatokat, ha nem lehet biztosítani, hogy ne emelkedjen 30 Celsius-fok fölé a hőmérséklet a közvetlen környezetükben. Ez különösen a nyáron fontos, meg kell akadályozni, hogy a hőség szenvedést okozzon az állatoknak, ha az elkerülhető - hangsúlyozzák a minisztériumban.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén is szavazhatsz magyar indulókra a Fjällräven Polar kihívásán Hírek - Címlapon
Idén is szavazhatsz magyar indulókra a Fjällräven Polar kihívásán
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs Hírek - Címlapon
A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs