A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata

2024. március 13., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.A programsorozat első állomásán, a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban Vetter Szilvia felidézte: az alapítvány tavaly kísérleti jelleggel kezdte el a kutyás foglalkozások szervezését hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek részére, akkor 1500 tanulóhoz jutottak el.

 

A program sikeresnek bizonyult, így idén kibővítve a kutyák mellett macskákkal, hüllőkkel és rovarokkal is találkozhatnak a gyerekek - tette hozzá.

 

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos azt mondta, a 2022-ben első ízben megszervezett állatvédelmi témahéten több mint 130 ezer, a tavalyin pedig több mint 250 ezer gyermek ismerkedhetett meg a felelős állattartással és tanulhatott az állatokról.

 

Az élő állatos bemutatók és foglalkozások mindig nagy sikert aratnak, így az alapítvánnyal közösen azon dolgoznak, hogy minél több gyermek találkozhasson ilyen formában is állatokkal, vehessen részt élő állatos foglalkozáson - emelte ki.

 

Az állatasszisztált bemutatókon a gyerekek közelebbről megismerkedhetnek a különböző állatok fajtatulajdonságaival, viselkedési jellemzőivel és a felelős állattartással járó feladatokkal.

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Rehabportál MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél Hírek - Címlapon
Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél
Miért érintik össze orrukat a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért érintik össze orrukat a kutyák?