A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

2022. augusztus 19., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.



 

Pirger Csaba elmondta: a 67 éves nő tavaly júliusig Misefán, a családi házában és az udvarán 29 kutyát és macskát tartott. A háziállatok közül 19 kistestű kutyát a házban és egy zárt garázsban tartott összezsúfolva úgy, hogy nem biztosította számukra a fajuknak, élettani igényeiknek megfelelő körülményeket.

 

Az állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették, emiatt a házban erős bűz terjengett. A körülmények veszélyeztették az állatok egészségét, ami maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulásukat okozhatta volna.

 

Tavaly júliusban a zalaegerszegi rendőrök foglalták le a kutyákat, amelyeket állatvédő szervezeteknél helyeztek el, majd állatorvosi ellátásban részesültek. A lefoglalt ebek közül kilencnél többféle súlyos betegséget állapítottak meg, amelyek már korábban gyógykezelést igényeltek volna, de ezt a vádlott elmulasztotta, ami a kutyák különös szenvedését okozta.

 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az osztrák nő ellen.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Bacila Vlad - A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők
Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat Hírek - Címlapon
Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat
Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját Hírek - Címlapon
Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját