A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját

2022. augusztus 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szívmelengető látvány, ahogy bekucorodnak mellé, és megbecsülik ajándékukat. 

Sok kutya életében először akkor kap egy jó szót, amikor egy állatmentő szervezet gondjaiba kerül. Ha előtte olyan helyen éltek, ahol nem foglalkoztak velük, azt sem tudhatják, mit jelent a bizalom, a törődés, a szeretet. Eleinte meglepőnek találhatják, hogy valaki tényleg kedvesen szól hozzájuk, odafigyel rájuk és gondoskodik róluk.

 

Megtapasztalhatják, hogy az érintés jó dolog is tud lenni, hiszen sokuknak a simogatás, dögönyözés, fülvakargatás is új élmény. Ahogy az is, hogy minden nap kapnak ennivalót, friss vizet.

 

Ó, és az ajándékok! Egy labda, plüss, rágcsálós játék vagy egy takaró is óriási örömöt okozhat a gazdikeresőknek.

 

 

 

 

Van, ahol ez már hagyomány. A coloradói National Mill Dog Rescue menhelyén olyan kutyákat fogadnak, akiket szaporítótelepen sanyargattak életük nagy részében. A legtöbben nem hogy takarón nem alhattak előtte, de a szűk ketrecen kívüli világot sem ismerik; sokan akkor látják meg a napfényt, amikor kimentik őket a mocsokból. Miután megfürdetik és rendbe teszik őket, kapnak egy saját kuckót, fekhelyet és persze egy puha takarót, ami csak az övék. Néhányan nem is tudják, mihez kezdjenek vele...

 

Az alábbi videóban 16 újonnan érkezett kutya veszi birtokba új helyét. Mindnyájan súlyos betegségekkel kerültek ki a telepről, a barna spániel például az állandó sötétség miatt elvesztette látását. Nem csoda, hogy gyanakvóan fordulnak szinte minden újdonság felé, hiszen eddigi életükben egy olyan zárt világba kényszerítették őket, ahol csak rossz dolgokkal, fájdalommal találkozhattak. 

 

 

 

 

Most azonban itt ez a csomó jó dolog, időbe telik hát, mire feldolgozzák és megbarátkoznak vele. Ahogy a takaróval is, amit alaposan meg kell szimatolni. Akad azért olyan is, aki nagy örömmel dörgölőzik bele, tudatva mindenkivel, hogy ez a puha valami innentől tényleg az övé.

 

Szívmelengető látvány, ahogy bekucorodnak mellé, és megbecsülik ajándékukat. És amikor eljön az ideje, hogy új családjukhoz költözhessenek, minden egyes kutya kap egy vadonatúj takarót, amit magával vihet új otthonába. Ezen a menhelyen ez a kedves gesztus nagyon fontos részét képezi az örökbefogadási folyamatnak.

 

Támogatók nélkül mindez nem valósulhatna meg - adományaiknak köszönhetően segíthetik hozzá a menhelyen az egykor árva kutyákat ahhoz, hogy megkezdhessék új életüket. Ahova puha kis takarójuk is elkíséri őket.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/@NationalMillDogRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről
Annie kutyus már nagyon-nagyon öreg volt, amikor előző gazdái leadták a menhelyre. Az állatmentőknek hála azonban újra kiült pofijára a boldog mosoly. Szívmelengető videó!

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Ezek után a San Francisco SPCA állatjóléti szolgálat és a United Airlines légitársaság képviselői közös erővel igyekeztek az eb számára a legjobb otthont megtalálni. Így talált egy igazán jófiú végül a legszeretőbb otthonra. A kölyköt, akit előző tulajdonosa egyszerűen a reptéren hagyott, William Dale pilóta és családja vette végül magához még pont karácsony előtt.

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában Hírek - Címlapon
Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában
Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó Hírek - Címlapon
Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó