A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó

2022. augusztus 18., 10:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




2022 első félévében újabb 27 MOL-töltőállomás kapott chip-leolvasót, ezzel már 153 kúton tudnak segíteni az elkóborolt kutyákon. Így ma már az ország szinte bármely pontján találhatunk olyan töltőállomást, ahol megoldható az elkóborolt eb azonosítása.



 

Évente mintegy 700-800 kutyus kerül így vissza otthonába – mondta el Bakos Piroska, a MOL szóvivője a vállalat egyik budapesti töltőállomásán tartott sajtótájékoztatójánn, ahol kihangsúlyozta azt is, hogy a MOL, mint felelős és kutyabarát vállalat nagyon örül annak, hogy már 2018 óta részt vállalhatnak abban, hogy segítségükkel a kiskedvencek újra szerető gazdáik körében lehessenek.

 

 

Bakos Piroska, a MOL szóvivője
Bakos Piroska, a MOL szóvivője

 


A Vigyél Haza Alapítvánnyal létrejött együttműködésnek köszönhetően

 

 

a megtaláló a benzinkút személyzetének segítségével le tudja olvasni a chipet. Majd a töltőállomás személyzete felhívja a Vigyél haza alapítvány 10 állatorvos önkéntesének egyikét, aki az online adatbázisban ellenőrzi az állat gazdáinak adatait, majd felveszi vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.

Amennyiben a megtalált kutyában nincs mikrochip, vagy azt nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, értesítik a legközelebbi menhelyet, valamint állatvédő szervezetet, akik intézkednek az állat biztonságba helyezéséről.

 

 


Mint Óvári András, az alapítvány alapítója elmondta: együttműködő partnereik segítségével évente 700-800 elkóborolt kedvenc hazajutását tudják megoldani a MOL-kutakat is magába foglaló hálózatnak köszönhetően. Az együttműködés kezdete óta mintegy 3000-4000 kutyus köszönheti ennek a rendszernek, hogy visszakerült szerető otthonába.

 

 

Évente mintegy 700-800 kutya kerül haza a chipolvasóknak köszönhetően
Évente mintegy 700-800 kutya kerül haza a chipolvasóknak köszönhetően

 

 

Az eseményen részt vett a kutyákért mindig szívesen cselekvő Till Attila is, bundás barátja, Dubi társaságában:
„Két évvel ezelőtt érkezett meg a családunkba Dubi, a labradoodle kislány. Kiskorában egyszer elszaladt tőlem, ezért át tudom érezni, milyen az, ha egy kutya elkóborol. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az ingyenes kutyachipleolvasókat a benzinkutakon, hiszen aki próbált már hétvégén, ünnepnapon, esetleg a késő esti órákban állatorvosi rendelőt találni, az tudja: egy hosszan nyitva tartó, jól megközelíthető, ingyenes parkolási lehetőséget biztosító töltőállomás kézenfekvő megoldást jelenthet.”

 

 

Fontos, hogy aktuális, friss adatok szerepeljenek kutyánk chip azonosítóján
Fontos, hogy aktuális, friss adatok szerepeljenek kutyánk chip azonosítóján

 

 

A műsorvezető azt is hangsúlyozta, hogy mennyire fontos kedvenceinkben a chip adatokat mindig frissíteni az állatorvosunk segítségével, hiszen enélkül nehezebb lesz a hazajuttatásuk.
Továbbá kifejezetten arra kérte a gazdikat a közelgő augusztus 20-i ünnepség kapcsán, hogy kutyusaikat ne az esti órákban sétáltassák azokon a helyeken, ahol várható, hogy a tűzijáték miatti hangzavartól esetleg megrémülhetnek. A kertesházban lakóktól kérte még, hogy ne hagyják ezen az estén kedvenceiket őrizetlenül a kertben. Engedjék be őket legalább erre a pár órára a házba, és ha szükséges, nyugtassák meg.

 

 

Till Attilla és Dubi kifejezetten kérték a gazdikat, vigyázzanak kedvenceikre a tűzijáték ideje alatt
Till Attilla és Dubi kifejezetten kérték a gazdikat, vigyázzanak kedvenceikre a tűzijáték ideje alatt

 

 

Hasznos tudni még, hogy a MOL vállalat amellett, hogy kutyabarát munkahely és a munkavállalók az irodák többségébe bevihetik négylábú társaikat, a töltőállomások valamennyi egysége is kutyabarát és teljesen felkészült a gazdik kiszolgálására. A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája pedig megtalálható a MOL töltőállomás-keresőn, a MOL MOVE applikációban, illetve a Vigyél Haza Alapítvány KUTYAKERESŐ alkalmazásában is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.

Hihetetlen hazatérés – Két év után lett meg egy elveszett vizsla Hihetetlen hazatérés – Két év után lett meg egy elveszett vizsla
Boni vizsla gazdáinak szíve megszakadt, amikor szeretett kutyusuknak két évvel ezelőtt nyoma veszett Orosházán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját Hírek - Címlapon
Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját
Ősi kutyák - 11.000 évvel ezelőtt 5 különböző kutyatípus létezett Hírek - Címlapon
Ősi kutyák - 11.000 évvel ezelőtt 5 különböző kutyatípus létezett