A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó

2022. augusztus 18., 10:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
2022 első félévében újabb 27 MOL-töltőállomás kapott chip-leolvasót, ezzel már 153 kúton tudnak segíteni az elkóborolt kutyákon. Így ma már az ország szinte bármely pontján találhatunk olyan töltőállomást, ahol megoldható az elkóborolt eb azonosítása. 

Évente mintegy 700-800 kutyus kerül így vissza otthonába – mondta el Bakos Piroska, a MOL szóvivője a vállalat egyik budapesti töltőállomásán tartott sajtótájékoztatójánn, ahol kihangsúlyozta azt is, hogy a MOL, mint felelős és kutyabarát vállalat nagyon örül annak, hogy már 2018 óta részt vállalhatnak abban, hogy segítségükkel a kiskedvencek újra szerető gazdáik körében lehessenek.

 

 

Bakos Piroska, a MOL szóvivője
Bakos Piroska, a MOL szóvivője

 


A Vigyél Haza Alapítvánnyal létrejött együttműködésnek köszönhetően

 

 

a megtaláló a benzinkút személyzetének segítségével le tudja olvasni a chipet. Majd a töltőállomás személyzete felhívja a Vigyél haza alapítvány 10 állatorvos önkéntesének egyikét, aki az online adatbázisban ellenőrzi az állat gazdáinak adatait, majd felveszi vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.

Amennyiben a megtalált kutyában nincs mikrochip, vagy azt nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, értesítik a legközelebbi menhelyet, valamint állatvédő szervezetet, akik intézkednek az állat biztonságba helyezéséről.

 

 


Mint Óvári András, az alapítvány alapítója elmondta: együttműködő partnereik segítségével évente 700-800 elkóborolt kedvenc hazajutását tudják megoldani a MOL-kutakat is magába foglaló hálózatnak köszönhetően. Az együttműködés kezdete óta mintegy 3000-4000 kutyus köszönheti ennek a rendszernek, hogy visszakerült szerető otthonába.

 

 

Évente mintegy 700-800 kutya kerül haza a chipolvasóknak köszönhetően
Évente mintegy 700-800 kutya kerül haza a chipolvasóknak köszönhetően

 

 

Az eseményen részt vett a kutyákért mindig szívesen cselekvő Till Attila is, bundás barátja, Dubi társaságában:
„Két évvel ezelőtt érkezett meg a családunkba Dubi, a labradoodle kislány. Kiskorában egyszer elszaladt tőlem, ezért át tudom érezni, milyen az, ha egy kutya elkóborol. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az ingyenes kutyachipleolvasókat a benzinkutakon, hiszen aki próbált már hétvégén, ünnepnapon, esetleg a késő esti órákban állatorvosi rendelőt találni, az tudja: egy hosszan nyitva tartó, jól megközelíthető, ingyenes parkolási lehetőséget biztosító töltőállomás kézenfekvő megoldást jelenthet.”

 

 

Fontos, hogy aktuális, friss adatok szerepeljenek kutyánk chip azonosítóján
Fontos, hogy aktuális, friss adatok szerepeljenek kutyánk chip azonosítóján

 

 

A műsorvezető azt is hangsúlyozta, hogy mennyire fontos kedvenceinkben a chip adatokat mindig frissíteni az állatorvosunk segítségével, hiszen enélkül nehezebb lesz a hazajuttatásuk.
Továbbá kifejezetten arra kérte a gazdikat a közelgő augusztus 20-i ünnepség kapcsán, hogy kutyusaikat ne az esti órákban sétáltassák azokon a helyeken, ahol várható, hogy a tűzijáték miatti hangzavartól esetleg megrémülhetnek. A kertesházban lakóktól kérte még, hogy ne hagyják ezen az estén kedvenceiket őrizetlenül a kertben. Engedjék be őket legalább erre a pár órára a házba, és ha szükséges, nyugtassák meg.

 

 

Till Attilla és Dubi kifejezetten kérték a gazdikat, vigyázzanak kedvenceikre a tűzijáték ideje alatt
Till Attilla és Dubi kifejezetten kérték a gazdikat, vigyázzanak kedvenceikre a tűzijáték ideje alatt

 

 

Hasznos tudni még, hogy a MOL vállalat amellett, hogy kutyabarát munkahely és a munkavállalók az irodák többségébe bevihetik négylábú társaikat, a töltőállomások valamennyi egysége is kutyabarát és teljesen felkészült a gazdik kiszolgálására. A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája pedig megtalálható a MOL töltőállomás-keresőn, a MOL MOVE applikációban, illetve a Vigyél Haza Alapítvány KUTYAKERESŐ alkalmazásában is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih Az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról is gondoskodik a Nébih
Az Ukrajnából menekülők társállatainak veszettség elleni oltásáról és mikrochip-es jelöléséről is gondoskodik a magyar állategészségügyi hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált programhoz a szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalhoz.

Jövőre még több benzinkúton lesznek elérhetők a kutyachip-leolvasók Jövőre még több benzinkúton lesznek elérhetők a kutyachip-leolvasók
Jövő év első felében bővül a hálózat, országszerte már 150 MOL töltőállomáson lesz ingyenes mikrochip-leolvasó, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Állatvédő civil szervezeteknek adományoz fertőtlenítőszert a MOL Állatvédő civil szervezeteknek adományoz fertőtlenítőszert a MOL
Mintegy 1500 liter fertőtlenítőszerrel segíti az állatvédő civil szervezeteket a MOL - jelentette be hétfőn a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület telephelyén Ovádi Péter miniszteri biztos és Bakos Piroska, a MOL Nyrt. szóvivője.

Hogyan legyél a kutyád legjobb barátja? - Alapvető tudnivalók Hogyan legyél a kutyád legjobb barátja? - Alapvető tudnivalók
Az ember legjobb barátja a kutya. Ez fordítva is igaz? Egy kutya egy életen át hűségesen mellettünk áll, ezt a szívességet hálálhatjuk meg oly módon, hogy felelősségteljesen, szeretettel gondoskodunk róla.

Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Riasztó hír kapott szárnyra a kutyás csoportokban, miszerint a kutyák chipjén lévő regisztrált adatok egyszer csak eltűnnek. Komoly probléma lehet ez, különösen így szilveszter előtt! Megkerestük a Magyar Állatorvosi Kamarát is az üggyel kapcsolatban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját Hírek - Címlapon
Így örülnek a menhelyen a kutyák, amikor megkapják életük első, saját takaróját
Ősi kutyák - 11.000 évvel ezelőtt 5 különböző kutyatípus létezett Hírek - Címlapon
Ősi kutyák - 11.000 évvel ezelőtt 5 különböző kutyatípus létezett