A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát munkahely lett a MOL

2018. június 07., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A jövő generációjára és a szinte már családtagként kezelt kisállatokra gondolva, a legnagyobb amerikai cégek, a Google és az Amazon után a MOL is arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy bevigyék az irodába házi kedvenceiket.



Kutatások is alátámasztják, hogy az irodai kutyatartás nem csak a kisállatra, hanem a munkavállalókra is pozitív hatással van, hiszen az állatok jelenléte csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást.

 

A MOL nagy hangsúlyt fektet a felelős állattartásra, és ezentúl a vállalat budapesti székházában, valamint a mellette lévő kisebb irodaházakban dolgozóknak mostantól lehetősége nyílik arra, hogy kutyájukat is bevigyék a munkahelyükre. A kutyás munkavállalóknak különösen oda kell figyelniük az időbeosztásra, és azzal, hogy a házi kedvencet nem kell az üres lakásban otthon hagyni, hanem a munkaidő során is a gazdi mellett maradhatnak a kollégák is jobban érzik magukat.

 

Kutyabaráttá vált a MOL székháza
Kutyabaráttá vált a MOL székháza

 

A kutyák jelenléte ráadásul a munkahelyi légkörre is pozitívan hat, csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást. A tapasztalatok szerint ráadásul a munkavállalók közötti kapcsolatok elmélyítésében is fontos szerepük van, egy aranyos házi kedvenc megjelenése ugyanis sokkal több interakciót generál a kollégák között. A kutyák munkahelyre történő beengedése a fiatalabb generáció bevonzását is elősegíti, hiszen az Y-generációs munkavállalók (millenials) nagyobb biztonságban érzik magukat és boldogabbak, ha bevihetik házi kedvencüket a munkahelyükre.

 

Több interakció létesül a munkavállalók között a kutyáknak köszönhetően
Több interakció létesül a munkavállalók között a kutyáknak köszönhetően

 

„Kevesebb stressz, kellemesebb munkakörnyezet, szorosabb szociális kapcsolatok. Ezek lebegtek a szemünk előtt akkor, amikor a MOL székházába beengedtük munkatársaink négylábú kedvenceit. A belső szabályrendszert mind a kutyatartó, mind pedig a kutya nélküli munkatársak bevonásával alakítottuk ki, jelenleg még zajlik az új csapattagok beilleszkedése, de eddig csak pozitív tapasztalataink vannak” – mondta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója, aki maga is a kutyatartók közé tartozik.

 

A gazdinak és a kutyának is jó, ha együtt tölthetik a napot, még a munkahelyen is
A gazdinak és a kutyának is jó, ha együtt tölthetik a napot, még a munkahelyen is

 

A MOL az elmúlt egy évben több kutyabarát kezdeményezést is indított: tavaly mintegy 450 hazai töltőállomását nyitotta meg a kisállatok előtt, legutóbb pedig a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve 50 töltőállomásán helyezett ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Június 1-jétől pedig a budapesti székházát nyitotta meg a négylábúak előtt, így a MOL munkatársai ezentúl munkahelyükre, és azon belül akár a megbeszélésekre is bevihetik kutyájukat a hét bármely napján.

 

A kedvencek a kreativitásra is pozitívan hatnak
A kedvencek a kreativitásra is pozitívan hatnak

 

A felelős állattartók jól szocializált és egészséges állataikkal – saját felelősségükre – szabadon, az állatokat pórázon vezetve közlekedhetnek a MOL irodaépületeiben, a vállalat csupán annyi kitételt szabott meg, hogy kisállatok nem lehetnek nagyobbak 25 kg-nál, és a közös étkező helyiségekbe nem léphetnek be. A kutyák beengedéséről, a kollégákkal történt megvitatást követően mindig az adott csoport vezetője dönt, így az allergiások is élhetnek vétójogukkal. A MOL az irodaépületein kívül a kutyák sétáltatására és a biológiai szükségletük elvégzésére külön elkerített helyet is biztosít.

 

A kutya jelenléte oldja a stresszt a munkahelyen
A kutya jelenléte oldja a stresszt a munkahelyen

 

 

 

Forrás: MOL

Témába vág

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.

Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni
Immár több mint másfélszáz MOL kúton van lehetőség a kutyák azonosító chipjeinek leolvasására, ami hatalmas segítséget jelent, hogy a szilveszteri petárdaszezonban elkóborolt négylábúak sikeresen hazatalálhassanak szerető gazdáikhoz. Az állatvédő szervezetek szerint az év utolsó napjaiban rendre ezres nagyságrendű kutya szökik el a számukra extrém zajterhelést jelentő robbanások miatt – közülük szerencsére több százat sikerül biztonságba helyezni az ingyenes chipleolvasásnak köszönhetően.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online MTI Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Biztonságosak az antibiotikumok a kutyád számára? Hírek - Címlapon
Biztonságosak az antibiotikumok a kutyád számára?
ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel Hírek - Címlapon
ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel