A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet

2023. november 16., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela. 

Kutyabarát munkahelyet mindenhova?!
Számos tanulmány született már arról, milyen jótékony hatása van annak, ha kutyáink velünk lehetne a munkahelyünkön is. Egyre több munkáltató lehetővé is teszi azt, hogy dolgozói bevihessék magukkal kedvencüket a munkahelyre. Egy egészen extrém eset valósulhat meg most ezen a téren Lengyelországban: a lengyel parlament válhat kutyabarát munkahellyé.

 

A lengyel parlament újonnan megválasztott alelnöke egy interjúban azt mondta, egyik első teendője, hogy a képviselők bevihessék magukkal kutyáikat munkahelyükre – azaz a parlament épületébe. Dorota Niedziela alelnök elmesélte az oko.press hírportál kérdésére, hogy a dél-lengyelországi Oświęcim választókerületéből vonattal utazik Varsóba Laki nevű kutyájával. Az eb mindössze 4,5 kg, így a mérete nem okozhat sehol problémát – mégis, a szabályok értelmében nem léphet be gazdájával a parlamentbe.

 

Sőt, Laki még a parlamenti járművekbe se szállhat be: „Minden alkalommal taxiba kell szállnom vele, hisz így nem vehetem igénybe az autókat.” – nehezményezi Dorota Niedziela. Mint mondja, sok képviselőnek van kutyája, és nem mindig tudják megoldani azok elhelyezését, míg ők dolgoznak – állítása szerint volt már arra is példa, hogy egyes képviselők titokban a táskájukban „csempészték” be kutyájukat az épületbe.

 

Dorota Niedziela kutyusa, Laki egyébként örökbefogadott négylábú: három évvel ezelőtt került gazdijához. Gyakran feltűnik a politikus közösségi oldalain, mi több, a kampányban is több alkalommal statisztált a videókon, melyekben Dorota Niedziela arra szólította fel a választókat, hogy támogassák az ő pártját, ha olyan kormányt szeretnének, mely megvédi az állatok jogait.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: notesfrompoland.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat
Tagadhatatlan, hogy az állataink egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az életünkben, s ehhez igazodva a környezetünknek is változásokon kell keresztül mennie.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hírek - Címlapon
Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Miért bökdös az orrával a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért bökdös az orrával a kutyám?