A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet

2023. november 16., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.



 

Kutyabarát munkahelyet mindenhova?!
Számos tanulmány született már arról, milyen jótékony hatása van annak, ha kutyáink velünk lehetne a munkahelyünkön is. Egyre több munkáltató lehetővé is teszi azt, hogy dolgozói bevihessék magukkal kedvencüket a munkahelyre. Egy egészen extrém eset valósulhat meg most ezen a téren Lengyelországban: a lengyel parlament válhat kutyabarát munkahellyé.

 

A lengyel parlament újonnan megválasztott alelnöke egy interjúban azt mondta, egyik első teendője, hogy a képviselők bevihessék magukkal kutyáikat munkahelyükre – azaz a parlament épületébe. Dorota Niedziela alelnök elmesélte az oko.press hírportál kérdésére, hogy a dél-lengyelországi Oświęcim választókerületéből vonattal utazik Varsóba Laki nevű kutyájával. Az eb mindössze 4,5 kg, így a mérete nem okozhat sehol problémát – mégis, a szabályok értelmében nem léphet be gazdájával a parlamentbe.

 

Sőt, Laki még a parlamenti járművekbe se szállhat be: „Minden alkalommal taxiba kell szállnom vele, hisz így nem vehetem igénybe az autókat.” – nehezményezi Dorota Niedziela. Mint mondja, sok képviselőnek van kutyája, és nem mindig tudják megoldani azok elhelyezését, míg ők dolgoznak – állítása szerint volt már arra is példa, hogy egyes képviselők titokban a táskájukban „csempészték” be kutyájukat az épületbe.

 

Dorota Niedziela kutyusa, Laki egyébként örökbefogadott négylábú: három évvel ezelőtt került gazdijához. Gyakran feltűnik a politikus közösségi oldalain, mi több, a kampányban is több alkalommal statisztált a videókon, melyekben Dorota Niedziela arra szólította fel a választókat, hogy támogassák az ő pártját, ha olyan kormányt szeretnének, mely megvédi az állatok jogait.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: notesfrompoland.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutyabarát CIB fiók a BEM Centerben: nemcsak bank, közösségi tér is Új kutyabarát CIB fiók a BEM Centerben: nemcsak bank, közösségi tér is
Nemcsak bank, közösségi tér is lesz a CIB Bank BEM Centerben tegnap megnyílt, eddigi legnagyobb budapesti bankfiókja. Az új lokáció ezzel az anyabank, az Intesa Sanpaolo új arculati megközelítését követi, amely olyan térként tekint a bankfiókra, ahol a pénzügyek intézése mellett, beszélgetésekre, találkozásokra, akár munkára is lesz lehetősége a betérő ügyfeleknek. A bankfiókban két azonnali jóváírású befizető funkcióval ellátott ATM is helyet kapott.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől
Néhány évvel ezelőtt még csupán elvétve találtunk olyan irodát, ahol szívesen fogadták a gazdájukkal érkező kutyákat, mára azonban a munkahelyek egyre nyitottabbá váltak a kisállatbarát iroda koncepciójára. A Mars, amely ezen a téren az egyik korai úttörőnek számít, az amerikai hagyományokra épülő "Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyedre" nap alkalmából szeretné felhívni a figyelmet a kutyabarát munkahely előnyeire, kiemelve a munkavállalók mentális egészségére gyakorolt hatását. A vállalat nemrég egy interaktív workshopot szervezett, ahol a média képviselőivel osztott meg hasznos gyakorlati tanácsokat, hogy minél több gazdi számára könnyíthesse meg kisállataik irodai beilleszkedését. Az eseményen részt vett Korom Gábor, az ország egyik legismertebb kutyaszakértője is, aki elárulta, hogyan tudjuk felkészíteni kis kedvencünket az irodai környezetre.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hírek - Címlapon
Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait. Hírek - Címlapon
Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.