A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.

2023. november 15., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban.



"Nagyon sok kutya azért kerül állatorvoshoz, mert vagy nem a számára megfelelő ételt kapta, vagy nem ismerte fel időben a gazdi a tüneteket, csak már nagyon előrehaladott stádiumban. Mivel minden betegség kezelésének sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire korán kezdjük meg a kezelést, kiemelten fontosnak tartom a gazdik tájékoztatását a tünetek felismeréséről, illetve a megelőzési lehetőségekről."

 

Éppen ezért születtek meg a gazdiknak szóló képzések.

 

A másik nagyon gyakori probléma, amivel állatorvoshoz fordulnak a gazdik - a balesetek. Ezek nagy része megelőzhető lenne, ha tisztában vagyunk a veszélyforrásokkal. Sok esetben - még ha meg is történt a baj, a gazdik nem tudnak cselekedni, lefagynak, és késlekednek a kutya orvoshoz szállításával. Ilyenkor versenyt futunk az idővel, így életmentő lehet, ha a gazdik magabiztosan meg tudják őrizni lélekjelenlétüket, és tudják, milyen lépéseket kell tenniük, amíg állatorvoshoz szállítják kedvencüket.

 

 

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Fotó: Unsplash - Mitchell Orr

 

 

Dr. Piller Pálma nem csak gazdikat oktat - ő hozta létre az első kutyaszitter képzést is. Gyakorlatias tudást ad azoknak az állatszerető embereknek, akik vállalják, hogy mások kedvenceire vigyáznak a távollétükben. A PetWiseCare-nél pedig egy biztonságos rendszerrel is támogatják a gazdik és szitterek egymásra találását.E mellett 0-24 állatorvosi tanácsadást, házhoz járó állatorvosi szolgáltatást, és folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítanak.

Miután sokan kérdezték, hogy a szitterek mellett gazdik számára is van-e képzés, Pálma megalkotta a gazdiknak szóló képzéseket.

 

"Küldetésem, hogy segítsek a gazdiknak hosszú, egészséges életet biztosítani négylábú családtagjaiknak! Online, és személyes képzéseinken elsajátíthatják a tudást, hogy a megfelelő körülményeket biztosíthassák az egészséges élethez, és megfelelően tudjanak cselekedni a bajban."

Pálma szívügye az edukáció, a képzések mellett rengeteg ismeretterjesztő tudást oszt meg TikTok csatornáján is. 

 

A doktornő hosszútávú célja, hogy magasabb szintre emelje a felelős állattartást, és egy tudatos állattartói közösséget hozzon létre. 

"Azt gondolom, nagyon sokat fejlődött a hazai állattartói kultúra az elmúlt években, szerencsére a legtöbb gazdi, akikkel találkozom, családtagként kezelik kedvenceiket. Azonban még mindig sok a véletlen mérgezés, az elkerülhető balesetek, és a prevenció terén is van hova fejlődni. - Célom, hogy ebben is változást érjek el, és csökkentsem a balesetek, mérgezések számát.

 

"Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy olyan hivatásom van, amelyben az emberek és állataik életét könnyíthetem meg és tehetem boldoggá.”

 

A képzések a www.gazdisuli.hu oldalon elérhetőek.

 

 

 

Forrás: petwisecare.com
Cikk első megjelenése: 2023. október 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Hírek - Címlapon
Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek Hírek - Címlapon
150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek