A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.

2023. november 15., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban.



"Nagyon sok kutya azért kerül állatorvoshoz, mert vagy nem a számára megfelelő ételt kapta, vagy nem ismerte fel időben a gazdi a tüneteket, csak már nagyon előrehaladott stádiumban. Mivel minden betegség kezelésének sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire korán kezdjük meg a kezelést, kiemelten fontosnak tartom a gazdik tájékoztatását a tünetek felismeréséről, illetve a megelőzési lehetőségekről."

 

Éppen ezért születtek meg a gazdiknak szóló képzések.

 

A másik nagyon gyakori probléma, amivel állatorvoshoz fordulnak a gazdik - a balesetek. Ezek nagy része megelőzhető lenne, ha tisztában vagyunk a veszélyforrásokkal. Sok esetben - még ha meg is történt a baj, a gazdik nem tudnak cselekedni, lefagynak, és késlekednek a kutya orvoshoz szállításával. Ilyenkor versenyt futunk az idővel, így életmentő lehet, ha a gazdik magabiztosan meg tudják őrizni lélekjelenlétüket, és tudják, milyen lépéseket kell tenniük, amíg állatorvoshoz szállítják kedvencüket.

 

 

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Fotó: Unsplash - Mitchell Orr

 

 

Dr. Piller Pálma nem csak gazdikat oktat - ő hozta létre az első kutyaszitter képzést is. Gyakorlatias tudást ad azoknak az állatszerető embereknek, akik vállalják, hogy mások kedvenceire vigyáznak a távollétükben. A PetWiseCare-nél pedig egy biztonságos rendszerrel is támogatják a gazdik és szitterek egymásra találását.E mellett 0-24 állatorvosi tanácsadást, házhoz járó állatorvosi szolgáltatást, és folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítanak.

Miután sokan kérdezték, hogy a szitterek mellett gazdik számára is van-e képzés, Pálma megalkotta a gazdiknak szóló képzéseket.

 

"Küldetésem, hogy segítsek a gazdiknak hosszú, egészséges életet biztosítani négylábú családtagjaiknak! Online, és személyes képzéseinken elsajátíthatják a tudást, hogy a megfelelő körülményeket biztosíthassák az egészséges élethez, és megfelelően tudjanak cselekedni a bajban."

Pálma szívügye az edukáció, a képzések mellett rengeteg ismeretterjesztő tudást oszt meg TikTok csatornáján is. 

 

A doktornő hosszútávú célja, hogy magasabb szintre emelje a felelős állattartást, és egy tudatos állattartói közösséget hozzon létre. 

"Azt gondolom, nagyon sokat fejlődött a hazai állattartói kultúra az elmúlt években, szerencsére a legtöbb gazdi, akikkel találkozom, családtagként kezelik kedvenceiket. Azonban még mindig sok a véletlen mérgezés, az elkerülhető balesetek, és a prevenció terén is van hova fejlődni. - Célom, hogy ebben is változást érjek el, és csökkentsem a balesetek, mérgezések számát.

 

"Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy olyan hivatásom van, amelyben az emberek és állataik életét könnyíthetem meg és tehetem boldoggá.”

 

A képzések a www.gazdisuli.hu oldalon elérhetőek.

 

 

 

Forrás: petwisecare.com
Cikk első megjelenése: 2023. október 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Hírek - Címlapon
Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek Hírek - Címlapon
150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek