A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás

2024. február 06., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.A témában tartott keddi sajtótájékoztatón Ovádi Péter, az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért felelős kormánybiztos azt hangsúlyozta, hogy "az állatvédelem egy igazi csapatmunka", a sikerekhez szükséges az állam, az önkormányzatok, a civil szervezetek, a kormányhivatalok és a társadalom összefogása. Úgy vélte, Székesfehérvár elkötelezett az állatvédelem iránt, a kormányzati ambíciókat megelőzve kezdte el támogatni a város az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket, velük valódi együttműködés van, ami iránytűként szolgálhat az ország egészének.

 

A kormánybiztos rámutatott, hogy akkor lehetnek igazán sikeresek, ha a kormányzat is az ügy mellé áll, ami meg is történt, hiszen a tavaly évben egy 500 millió forint keretösszegű pályázatot írtak ki civil szervezetek számára, s ezen 187 civil szervezet nyert. Jelezte, hogy februárban újfent megjelenik ez a pályázati lehetőség.

 

Mosóczi László, a MÁV-START és Volánbusz Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a vállalatcsoport elkötelezett az állatvédelmi szemlélet iránt nemcsak vasútállomásaikon, hanem HÉV- és autóbuszállomásaikon is. Mint mondta, rendszeresen találkoznak élő állatokkal az állomásokon, sokszor elkóborolt állatokkal, utóbbiak biztonságos elhelyezése és tulajdonosaik felkutatása érdekében - a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal együttműködésben - telepítettek chipleolvasót a székesfehérvári vasútállomásra.

Megjegyezte, hogy Székesfehérvár a Dunántúl egyik legjelentősebb vasúti csomópontja, ahol a napi vonatszám a nyári főszezonon kívül 283, főszezonban pedig több mint háromszáz. Hozzátette: a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon 2022-ben több mint 8 millió utazást regisztráltak, ami kétszerese a 2010-es évek elején végzett felújítás előtti eredménynek.

 

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke, Vetter Szilvia közölte, hogy a MÁV-Volán csoporttal kötött együttműködési megállapodásnak az eszmeiségen túl már konkrét eredményei is vannak, hiszen az elkóborolt állatok hazajuttatásában közösen igyekeznek lépéseket tenni. Ennek érdekében az alapítvány öt chipleolvasót adományozott a társaságnak, ezek közül egyet telepítettek Székesfehérvárra, ezen felül információs csomagokkal látják majd el a MÁV-Volán csoportot, hogy minél több utas találkozhasson a felelős állattartás legfontosabb alapvetéseivel.

 

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester bejelentette, hogy jövő héten tárgyalják a város 2024. évi költségvetését és az előző évben a megemelkedett energiaárak miatt megemelt működési támogatás lesz idén az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek alaptámogatása, amit szükség esetén ki fognak egészíteni.

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.

Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal
Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.

Kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök az M7-es autópályán Kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök az M7-es autópályán
Egy furgonban, a csomagok alatt, levegőtlen boxban bukkantak rá az apró kölykökre a pénzügyőrök egy moldáv autóban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Hírek - Címlapon
Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Hírek - Címlapon
Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára