A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával autóban, biztonságban

2024. február 03., 08:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.



 

Egy jó szállító box biztonságos és kényelmes is a kutyának
Egy jó szállító box biztonságos és kényelmes is a kutyának

 

 

A magyar jogszabályok értelmében az ebet “rakományként” kell kezelni az autóban való szállításkor - így szabályszerűen rögzíteni kell őt a járműben. Ezt a kutyával utazók harmada hámmal és biztonsági övvel oldja meg, míg szállítóboxot csupán kevesebb mint 20 százalékuk használ. Na de mi a biztonságos választás az eb és utasok szempontjából? Hogyan védhetjük meg kedvencünket akkor, ha baleset történik? 

 

 

 

Hám és öv - jó, de mégsem…

 

A kutyahám és biztonsági öv kombináció, valamint a hátsó ülésen elhelyezett eb sok magyar kedvence. Azt már kevesen tudják, hogy ez a megoldás kizárólag arra jó, hogy a jogszabályi előírásoknak eleget tegyünk: helyben tartja az állatot a járműben, de nem véd egy esetleges szerencsétlenség során. Erre a legnagyobb magyar kutyahám gyártó is felhívja a figyelmet autós pórázainak értékesítésekor.

 

Ha kellően biztonságos szállítási megoldást szeretnénk kedvencünknek, tovább kell keresgélnünk: egyértelműen az autós szállítóboxoknál találhatunk megfelelő megoldást - de milyen box jöhet szóba?

 

 

 

 

 

 

 

Autós szállítóbox kutyáknak

 

Textil, műanyag, alumínium, acél… Sokféle alapanyagból gyártanak manapság boxokat a kedvenceknek. Ezek zöme szintén azért készült, hogy a kutyát egy helyben tartsa, védelmet azonban nem biztosít számukra. Ha a szállítóboxokat ilyen szempontból nézzük, érdemes megvizsgálnunk a töréstesztek eredményeit, vagy egyáltalán azt, hogy végeztetett-e a gyártó töréstesztet az adott modellen.

 

Világviszonylatban nem sok gyártó létezik, amely hivatalos, független törésteszteknek veti alá termékeit a biztonság érdekében. A svéd MIMsafe a biztonságot tűzte ki célul megalakulása óta. A gyártó szakemberei a legismertebb autómárkákkal dolgoztak együtt a jármű biztonsági funkcióinak fejlesztésében, munkájuk során pedig azt találták, hogy egy balesetkor gyakorta okozza a szállítóbox az emberi sérülést, miközben még a benne utazó ebet sem védi kellően. 

 

 

Utazás kutyával autóval - gondoskodnunk kell kutyánk biztonságáról is!
Utazás kutyával autóval - gondoskodnunk kell kutyánk biztonságáról is!

 

 

Olyan szállítóboxot fejlesztettek, amely acélból készült és minden irányból valós ütközéses teszteken felel meg a biztonsági követelményeknek. A tesztek során frontális, oldalirányú, átfordulásos és hátulról történő ütközésekben bizonyítottak a MIMsafe VarioCage és Care2 szállítóboxok. Mindezt tették úgy, hogy az autóban hátsó ülésen utazó embereket is számításba vették: a MIMsafe VarioCage box úgy van kialakítva, hogy gyűrődési zónája az ütközési energia zömét elnyeli, így az utasok nem sérülnek a boxtól. 

 

 

 

 

 

 

Svédországtól Magyarországig

 

A MIMsafe Magyarország (link: www.mimsafe.hu) jelenleg egy kicsi vállalkozás, mely arra hivatott, hogy a svéd acélboxokat megismertesse a gazdikkal, segítsen nekik a méretválasztásban és a kérdéseik megválaszolásában. 

 

“Én is gazdi vagyok, amikor szállítóboxot kerestem, napi 60 kilométert autóztam border colliemmal az M0 autópályán. Nem volt kérdés, hogy olyan megoldást találjak, ami neki a legbiztonságosabb. Mi akkor egy Single L mérettel kezdtünk” - mondja Ruskó Beatrix, a MIMsafe Magyarország tulajdonosa. “Hamar kiderült, ez a box minden téren megfelel az elvárásainknak. A biztonság mellett sok kényelmi funkció is van, amit szeretek, a vásárlói visszajelzések alapján pedig nem csak nekem lett a kedvencem: az állítható mélység, a gázteleszkópos ajtó, a zárhatóság, vészkijárat és jól szellőzés mind a gazdik legfőbb érve a VarioCage mellett.”

 

 

 

 

 

Ahhoz tehát, hogy kutyusunk kellő biztonságban legyen, nem mindegy, mit választunk autós helyeként. A hámok és övek, műanyag és textil megoldások jellemzően csak a helyben tartásra szolgálnak, valós védelmet nem nyújtva. Mindemellett a piacon egyre többen állítják, hogy termékük töréstesztelt, ám ezek zöme sem ellenőrizve sem publikálva nincs, vagy egész egyszerűen komolytalanok. Érdemes tehát vásárlás előtt pontosan tájékozódni lehetőségeinkről.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez Hírek - Címlapon
Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez
Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Hírek - Címlapon
Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében