A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával autóban, biztonságban

2024. február 03., 08:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.



 

Egy jó szállító box biztonságos és kényelmes is a kutyának
Egy jó szállító box biztonságos és kényelmes is a kutyának

 

 

A magyar jogszabályok értelmében az ebet “rakományként” kell kezelni az autóban való szállításkor - így szabályszerűen rögzíteni kell őt a járműben. Ezt a kutyával utazók harmada hámmal és biztonsági övvel oldja meg, míg szállítóboxot csupán kevesebb mint 20 százalékuk használ. Na de mi a biztonságos választás az eb és utasok szempontjából? Hogyan védhetjük meg kedvencünket akkor, ha baleset történik? 

 

 

 

Hám és öv - jó, de mégsem…

 

A kutyahám és biztonsági öv kombináció, valamint a hátsó ülésen elhelyezett eb sok magyar kedvence. Azt már kevesen tudják, hogy ez a megoldás kizárólag arra jó, hogy a jogszabályi előírásoknak eleget tegyünk: helyben tartja az állatot a járműben, de nem véd egy esetleges szerencsétlenség során. Erre a legnagyobb magyar kutyahám gyártó is felhívja a figyelmet autós pórázainak értékesítésekor.

 

Ha kellően biztonságos szállítási megoldást szeretnénk kedvencünknek, tovább kell keresgélnünk: egyértelműen az autós szállítóboxoknál találhatunk megfelelő megoldást - de milyen box jöhet szóba?

 

 

 

 

 

 

 

Autós szállítóbox kutyáknak

 

Textil, műanyag, alumínium, acél… Sokféle alapanyagból gyártanak manapság boxokat a kedvenceknek. Ezek zöme szintén azért készült, hogy a kutyát egy helyben tartsa, védelmet azonban nem biztosít számukra. Ha a szállítóboxokat ilyen szempontból nézzük, érdemes megvizsgálnunk a töréstesztek eredményeit, vagy egyáltalán azt, hogy végeztetett-e a gyártó töréstesztet az adott modellen.

 

Világviszonylatban nem sok gyártó létezik, amely hivatalos, független törésteszteknek veti alá termékeit a biztonság érdekében. A svéd MIMsafe a biztonságot tűzte ki célul megalakulása óta. A gyártó szakemberei a legismertebb autómárkákkal dolgoztak együtt a jármű biztonsági funkcióinak fejlesztésében, munkájuk során pedig azt találták, hogy egy balesetkor gyakorta okozza a szállítóbox az emberi sérülést, miközben még a benne utazó ebet sem védi kellően. 

 

 

Utazás kutyával autóval - gondoskodnunk kell kutyánk biztonságáról is!
Utazás kutyával autóval - gondoskodnunk kell kutyánk biztonságáról is!

 

 

Olyan szállítóboxot fejlesztettek, amely acélból készült és minden irányból valós ütközéses teszteken felel meg a biztonsági követelményeknek. A tesztek során frontális, oldalirányú, átfordulásos és hátulról történő ütközésekben bizonyítottak a MIMsafe VarioCage és Care2 szállítóboxok. Mindezt tették úgy, hogy az autóban hátsó ülésen utazó embereket is számításba vették: a MIMsafe VarioCage box úgy van kialakítva, hogy gyűrődési zónája az ütközési energia zömét elnyeli, így az utasok nem sérülnek a boxtól. 

 

 

 

 

 

 

Svédországtól Magyarországig

 

A MIMsafe Magyarország (link: www.mimsafe.hu) jelenleg egy kicsi vállalkozás, mely arra hivatott, hogy a svéd acélboxokat megismertesse a gazdikkal, segítsen nekik a méretválasztásban és a kérdéseik megválaszolásában. 

 

“Én is gazdi vagyok, amikor szállítóboxot kerestem, napi 60 kilométert autóztam border colliemmal az M0 autópályán. Nem volt kérdés, hogy olyan megoldást találjak, ami neki a legbiztonságosabb. Mi akkor egy Single L mérettel kezdtünk” - mondja Ruskó Beatrix, a MIMsafe Magyarország tulajdonosa. “Hamar kiderült, ez a box minden téren megfelel az elvárásainknak. A biztonság mellett sok kényelmi funkció is van, amit szeretek, a vásárlói visszajelzések alapján pedig nem csak nekem lett a kedvencem: az állítható mélység, a gázteleszkópos ajtó, a zárhatóság, vészkijárat és jól szellőzés mind a gazdik legfőbb érve a VarioCage mellett.”

 

 

 

 

 

Ahhoz tehát, hogy kutyusunk kellő biztonságban legyen, nem mindegy, mit választunk autós helyeként. A hámok és övek, műanyag és textil megoldások jellemzően csak a helyben tartásra szolgálnak, valós védelmet nem nyújtva. Mindemellett a piacon egyre többen állítják, hogy termékük töréstesztelt, ám ezek zöme sem ellenőrizve sem publikálva nincs, vagy egész egyszerűen komolytalanok. Érdemes tehát vásárlás előtt pontosan tájékozódni lehetőségeinkről.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kipróbáltuk Szlovéniában milyen Glampingezni Kipróbáltuk Szlovéniában milyen Glampingezni
3 napot töltöttünk a Ljubljana melletti kisvárosban, hogy felfedezzük a környék adta lehetőségeket. Megnéztük a Bledi-tavat, kirándultunk egy alpesi panorámaúton és kutyabarát glampingben szálltunk meg, ahol a dézsafürdőből élveztük a hegyek szépségét.

Lazíts egyet a Bükkben! Lazíts egyet a Bükkben!
Nyugalomra, csendre és a természetbe vágysz? A kert végében csordogáló patak zaját szeretnéd hallani és a fák susogását, esetleg ősszel a szarvasok bőgését? Akkor ideje elvonulni a Bükkbe, mutatunk neked egy helyet, Budapesttől csak 1,5 órára van, ahol ez mind megvan, sőt még több is. Hatalmas kert, igényesen berendezett házikó, jakuzzi és fenyőfák alatti tűzrakóhely, ami idillivé teszi a kikapcsolódást.

Tökéletes kikapcsolódás gazdiknak és kutyusoknak egyaránt Tökéletes kikapcsolódás gazdiknak és kutyusoknak egyaránt
A Szent Orbán Panzió gyönyörű természeti környezetben, kutyabarát apartmanokkal, szolgáltatásokkal várja minden kétlábú és négylábú vendégét.

Élet kutyával Bécsben – ilyen az osztrák főváros kutyás szemmel Élet kutyával Bécsben – ilyen az osztrák főváros kutyás szemmel
Mindannyiunk fejében él egy kép, milyen is lehet az élet nyugati szomszédainknál kutyásként. Lazább, nyitottabb, vagy épp szigorúbb? Utánajártunk!

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez Hírek - Címlapon
Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez
Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Hírek - Címlapon
Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében