A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jó hír a kutyával utazóknak!

2024. február 29., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.Hamarosan kutyánk számára is válthatunk kedvezményes árú országbérletet!

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani.

 

Emellett a kedvezményes országbérlettel rendelkezők számára minden további költségtérítés nélkül tudják majd biztosítani, hogy a velük utazó kutya igénybe vegye a helyközi közösségi közlekedést.

 

 

Kutya-országbérletet válthatnak a gazdik kedvezményes áron
Kutya-országbérletet válthatnak a gazdik kedvezményes áron
Fotó: Unsplash - Reka Sarudi

 

 

A kormánybiztos hangsúlyozta: a felelős állattartáshoz hozzátartozik természetesen az is, hogy a biztonságos utazást lehetővé tegyük kedvenceink számára is. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett sem, hogy Magyarország egyre több állatbarát munkahellyel büszkélkedhet, aminek eredménye, hogy a munkavállalók előszeretettel utaznak társállatukkal munkahelyeikre.

 

„Célkitűzésünk, hogy az állatok védelme minél szélesebb körben kapjon figyelmet a mindennapokban is.” – mondta Ovádi Péter. A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt-vel az állatok jólléte érdekében. Mikrochip-leolvasókat és információs táblákat helyeztek ki számos vasútállomásán abból a célból, hogy elősegítsék az állomásokon előforduló kóbor állatok hazajutását, befogását.

 

„Külön öröm, hogy az utazási tarifákat érintő újításokból a kutya-országbérlet sem maradt ki, az árát ráadásul csökkenteni tudtuk, ezzel is segítve az állattartókat. Bízom abban, hogy minél több állattartó fog élni ezzel a lehetőséggel, hiszen embertársaink mellett az állatok szintúgy megérdemlik a biztonságos, kényelmes utazást” – zárta sorait az állatvédelemért felelős kormánybiztos.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Reka Sarudi

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik Hírek - Címlapon
Székrekedés kutyáknál - Nagy bajt okozhat, ha krónikussá válik
Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén Hírek - Címlapon
Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén