A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatvédők Könyve - Mindent az állatvédelemről

2015. november 03., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű
2015. október 4-én, az Állatok Világnapján jelent meg az Állatvédők Könyve. A szerzővel, Bonifert Annával beszélgettünk a könyvről, kutyusáról, Matyiról, és természetesen az állatvédelemről.Ma már a legtöbben társként, barátként tekintünk háziállatainkra, és családunk szeretett tagjaként kezeljük őket - holott az állatok jogilag ingóságnak számítanak. Az állatmentők áldozatos munkája ellenére is nap, mint nap találkozhatunk emberi mulasztásból, kegyetlenségból származó szomorú esetekkel.

 

De mit tehetünk mi magunk az állatok védelme érdekében? Bonifert Anna, az Állatvédők Könyvének szerzője szívmelengető példákkal támasztja alá, hogy a legapróbb tettünkkel is hatalmas változást érhetünk el. Mert minden élet számít.

 
Bonifert Anna: Állatvédők Könyve
Bonifert Anna: Állatvédők Könyve
 

Ki, illetve mi ösztönzött a könyvek megírására?

Igazából kislány korom óta szerettem volna író lenni, de nem volt olyan téma, ami eléggé érdekelt volna. Mígnem két éve rájöttem, hogy már lassan tíz éve állatvédelemben önkénteskedem. Ez a téma a legfontosabb számomra és rengeteg mondanivalóm gyűlt össze. Miért ne írjak arról?

 

Az első kötet, az Állatvédők könyve 2013. márciusa óta kapható. A második rész idén október 4-én, az Állatok Világnapján jelent meg. Miért pont erre a napra esett a választás?

A könyvbemutató buli miatt, amit direkt az állatok világnapján szerettem volna tartani és amire minden állatvédő szervezetet meghívtunk, akit csak ismerünk. Sikeres volt, teltházzal ünnepeltünk és rengeteg kutya is volt a bemutatón, ami sokat dobott a hangulaton.

 

A szerző, Bonifert Anna és kutyája, Matyi
A szerző, Bonifert Anna és kutyája, Matyi

 

Melyek a második kötet főbb témái?

A második kiadás nem folytatása, hanem felújított, bővített, javított változata az elsőnek. Ugyanúgy megvannak a főbb fejezetek: az állatok jogai, az állatkísérletek, a társállatok mentése, az állatvédelem pszichológiája, a szórakoztatóipar állatai, a vegán életmód és tele van gyakorlati tanácsokkal, információkkal, amik segíthetik a ma és a jövő állatvédőit. Sok új történet van benne, például egy saját élményem: Matilda tyúk története, aki úgy került hozzám, hogy nem tudott lábra állni. Az állatorvos eutanáziát javasolt, de nem akartuk feladni. Hónapokon át dolgoztam vele teljesen laikusként, sötétben tapogatózva és végül csodával határos módon felépült és járni kezdett. Rendkívüli élniakarása példaértékű mindenki számára. Aztán ott van Kecsita, a mentett kecske története, aki szörnyű helyről és szörnyű állapotban került be a Noé Állatotthonba és gyönyörűen felépült. A környezetvédelmi fejeztet pedig teljesen átírtam, hogy érthetőbb, emészhtetőbb legyen.

 

A téma komolyságát ellensúlyozandó igen vidám lett a könyv borítója. Kit láthatunk a fotón? Ő is mentett kutyus?

Igen, természetesen. Ő Matyi. 10 évvel ezelőtt futott be a Pilis-budai kutyásokhoz egy hívás egy bántalmazott kiskutyáról. Akkor kezdtem ideiglenes befogadó lenni, ő volt az első kutya, aki nálam lakott, amíg el nem jött érte a gazdi. Hamar örökbefogadták, de sajnos pár hónappal később viselkedéses problémák miatt visszapasszolták. Akik ma ismerik Matyit, el sem tudják képzelni, hogy valaha problémás kutya volt! Ő a családunk legnyugodtabb, legbölcsebb tagja. Persze csak a macska után:)

 

Matyi kutya, az Állatvédők Könyvének inspirálója
Matyi kutya, az Állatvédők Könyvének inspirálója

 

A kötetek nem kerültek kereskedelmi forgalomba. Ez tudatos döntés volt részedről?

Igen. Azt szeretném, ha állatvédő szervezetek profitálnának belőle. Ezért minden állatvédő szervezet nyomdaköltségi áron tud rendelni belőle és olyan áron adja, ahogy akarja és ezzel támogatást gyűjt a saját tevékenységéhez. Kevés szervezet élt eddig ezzel a lehetőséggel, pedig én nagyon szeretném, hogy eljusson hozzájuk. Emiatt is nagyon köszönöm ezt az interjút Nektek! 

 

Úgy tudjuk, a bevételt jótékony célra fordítod. Milyen célt, vagy szervezetet támogathatunk a könyv megvásárlásával?

Ahogy fentebb írtam, bármelyik szervezetet támogathatja. Ha tőlünk rendeli, akkor a saját egyesületünknek folyik be a pénz, a Vegán Állatvédelem Egyesületnek, mi pedig arra fordítjuk, hogy megmutassuk az embereknek, mi a probléma az állati eredetű termékek fogyasztásával és segítsünk azoknak, akik szeretnének vegánok lenni, illetve lehetőségeinkhez mérten állatokat mentünk. Most például új mentett csibénk, Lotti totyog itt körülöttem, miközben írom a válaszokat.

 

Bonifert Anna kedvenceivel
Bonifert Anna kedvenceivel


Bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy tervben van-e a folytatás? Számíthatunk harmadik részre is?

Egyelőre úgy érzem, hogy minden benne van a második kiadásban, aminek benne kell lennie és most csak a honlapra kerülnek fel új anyagok. (www.veganallatvedelem.hu) De ki tudja, mit hoz a jövő...

 

Milyen fórumokon léphetnek Veletek kapcsolatba az érdeklődők?

Rendszeresen szervezünk vegán filmklubot, nyáron pikniket, két hetente kezdő vegán klubot, ezeken személyesen is lehet beszélgetni, illetve tartunk állatvédelmi előadásokat, infóasztalokat, és természetesen emailen is elérhető vagyok, lehet kérdezni vagy akár könyvet rendelni is.

 


Az Állatvédők Könyve a   címen rendelhető!


 
Bonifert Anna: Miért Vegán?
Bonifert Anna: Miért Vegán?

 

Forrás: Bonifert Anna (Vegán Állatvédelem Egyesület), kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Bonifert Anna

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Irodakutya.com Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy görögországi kóbor kutya megható története Hírek - Címlapon
Egy görögországi kóbor kutya megható története
Nem áll le a kaposvári kutyagyilkos - Frissítve Hírek - Címlapon
Nem áll le a kaposvári kutyagyilkos - Frissítve