A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira

2017. december 04., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Mécsesek és gyertyák gyújtásával emlékeztek az állatkínzás áldozataira, a hontalan és a rossz körülmények közt szenvedő állatokra az ország több pontján.December első vasárnapján nem csak az adventi koszorúk első gyertyái gyúltak meg: ártatlan lelkek ezreinek emlékére égtek a mécsesek és gyertyák országszerte egy időben. Így emlékeztek az állatbarátok azokra a védtelen kutyákra, macskákra és a többi állatra, akik az ember keze által kellett, hogy szenvedjenek. Akik nem tudták megvédeni magukat, és sokuk számára máshonnan sem, vagy épp túl későn érkezett segítség.

 

Az ország több pontján is tartottak gyertyagyújtást - Szombathely
Az ország több pontján is tartottak gyertyagyújtást - Szombathely
Fotó: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

 

Azokról az állatokról sem feledkeztek meg a gyertyagyújtók, akik még a megmentésre, segítségre várnak - az állatvédők és civil állatbarátok időt, energiát nem spórolva dolgoznak értük, ám lehetőségeik még nekik is végesek, óriási szükségük lenne hát a támogatásra.

 

Sokan kutyával érkeztek a gyertyagyújtásra
Sokan kutyával érkeztek a gyertyagyújtásra
Fotó: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

 

Fülöp képe a gyertyák között Pécsett
Fülöp képe a gyertyák között Pécsett
Fotó: Maurer Lilla

 

A csendes megemlékezés nem várt tömeget mozgatott meg: a kezdeményezéshez végül 24 város csatlakozott, és a téli csípős hideg ellenére is sokan vettek részt. Megmutatták az állatbarátok, hogy egyre többen vannak, akik a felelős állattartást támogatják, és mélyen elítélik nem csak az állatkínzást, de a méltatlan, nem megfelelő körülmények között való állattartást is. A gyertyagyújtásra sokan kutyusukkal együtt érkeztek, akik között több mentett, menhelyről örökbefogadott eb is felfedezhető volt - mintegy nyomatékosítva, hogy minden négylábú megérdemli a szeretet, a biztonságot adó családot.

 

 

Témába vág

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére 95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között Hírek - Címlapon
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között
Miért hiperaktív a kutyám? – II. rész Hírek - Címlapon
Miért hiperaktív a kutyám? – II. rész