A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira

2017. december 04., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Mécsesek és gyertyák gyújtásával emlékeztek az állatkínzás áldozataira, a hontalan és a rossz körülmények közt szenvedő állatokra az ország több pontján.

December első vasárnapján nem csak az adventi koszorúk első gyertyái gyúltak meg: ártatlan lelkek ezreinek emlékére égtek a mécsesek és gyertyák országszerte egy időben. Így emlékeztek az állatbarátok azokra a védtelen kutyákra, macskákra és a többi állatra, akik az ember keze által kellett, hogy szenvedjenek. Akik nem tudták megvédeni magukat, és sokuk számára máshonnan sem, vagy épp túl későn érkezett segítség.

 

Az ország több pontján is tartottak gyertyagyújtást - Szombathely
Az ország több pontján is tartottak gyertyagyújtást - Szombathely
Fotó: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

 

Azokról az állatokról sem feledkeztek meg a gyertyagyújtók, akik még a megmentésre, segítségre várnak - az állatvédők és civil állatbarátok időt, energiát nem spórolva dolgoznak értük, ám lehetőségeik még nekik is végesek, óriási szükségük lenne hát a támogatásra.

 

Sokan kutyával érkeztek a gyertyagyújtásra
Sokan kutyával érkeztek a gyertyagyújtásra
Fotó: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

 

Fülöp képe a gyertyák között Pécsett
Fülöp képe a gyertyák között Pécsett
Fotó: Maurer Lilla

 

A csendes megemlékezés nem várt tömeget mozgatott meg: a kezdeményezéshez végül 24 város csatlakozott, és a téli csípős hideg ellenére is sokan vettek részt. Megmutatták az állatbarátok, hogy egyre többen vannak, akik a felelős állattartást támogatják, és mélyen elítélik nem csak az állatkínzást, de a méltatlan, nem megfelelő körülmények között való állattartást is. A gyertyagyújtásra sokan kutyusukkal együtt érkeztek, akik között több mentett, menhelyről örökbefogadott eb is felfedezhető volt - mintegy nyomatékosítva, hogy minden négylábú megérdemli a szeretet, a biztonságot adó családot.

 

 

Témába vág

3 millió gazdás kutya él Magyarországon 3 millió gazdás kutya él Magyarországon
Európai Uniós viszonylatban is bátran kijelenthetjük, hogy élen járunk a háztartásokban élő kutyák számát tekintve.

Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat
Olyat már hallottunk, hogy a “felesleges kölyköket” beadták menhelyre a tulajdonosok. Sajnos olyat is, hogy az út szélére, vagy épp az erdőbe tették ki őket, mert már nem kellettek. De sajnos a szívtelenség sem ismer határokat: ezúttal egy kanadai lakatlan szigetről mentettek kölyökkutyákat.

“Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára “Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára
Állatvédelem. Felelős állattartás. Két terület, ahol bizony még rengeteget kell fejlődnünk. Jó irányba haladunk, de nagyon messze van még az út vége. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon lassan járunk az úton. Egyet előre, kettőt hátra… Mi lehet ennek az oka?

Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - I. rész Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - I. rész
Az emberek többségének kutyákkal szemben tanúsított viselkedése napjainkban sajnos pontos leképeződése annak, ahogyan egymással viselkednek, egymással bánnak.

Nagy kutyák apró ketrecekben - borzalmas körülmények közül mentettek kutyákat Nagy kutyák apró ketrecekben - borzalmas körülmények közül mentettek kutyákat
A mentésben több állatvédő szervezet is részt vett: őket is megdöbbentette, milyen mostoha körülmények között tengették napjaikat a kutyák.

Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért
Hétvégén az állatkínzás és a felelőtlen állattartás áldozataiért, a hontalan, és sanyarú körülmények között élő állatokért égnek majd a gyertyák országszerte.

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A Rex Kutyaotthon Alapítvány két közösségi kezdeményezést is indított 2017 novemberében. 22-én megnyitotta új közösségi terét, az Angyalkertet, valamint bemutatta egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.

Kutyás képet tett ki a Google a Halottak napja alkalmából - de mit jelent? Kutyás képet tett ki a Google a Halottak napja alkalmából - de mit jelent?
A legtöbbünk által használt internetes keresőn megszokhattuk, hogy egy-egy jeles nap, vagy ünnepnap alkalmából egyedi képre váltja a megszokott Google logót. A Halottak napja alkalmából idén egy kutya - pontosabban kutya csontváza - a képük fő motívuma.

Emlékezünk rájuk Emlékezünk rájuk
Mindenszentek és halottak napján a négylábú családtagjainkért is égnek a gyertyák.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között Hírek - Címlapon
Rendhagyó, de örök barátság két kutya és egy macska között
Kutyával a karácsonyi vásáron Hírek - Címlapon
Kutyával a karácsonyi vásáron