A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Apró gyertyalángokkal emlékeztek az állatkínzás áldozataira

2017. december 04., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Mécsesek és gyertyák gyújtásával emlékeztek az állatkínzás áldozataira, a hontalan és a rossz körülmények közt szenvedő állatokra az ország több pontján.December első vasárnapján nem csak az adventi koszorúk első gyertyái gyúltak meg: ártatlan lelkek ezreinek emlékére égtek a mécsesek és gyertyák országszerte egy időben. Így emlékeztek az állatbarátok azokra a védtelen kutyákra, macskákra és a többi állatra, akik az ember keze által kellett, hogy szenvedjenek. Akik nem tudták megvédeni magukat, és sokuk számára máshonnan sem, vagy épp túl későn érkezett segítség.

 

Az ország több pontján is tartottak gyertyagyújtást - Szombathely
Az ország több pontján is tartottak gyertyagyújtást - Szombathely
Fotó: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

 

Azokról az állatokról sem feledkeztek meg a gyertyagyújtók, akik még a megmentésre, segítségre várnak - az állatvédők és civil állatbarátok időt, energiát nem spórolva dolgoznak értük, ám lehetőségeik még nekik is végesek, óriási szükségük lenne hát a támogatásra.

 

Sokan kutyával érkeztek a gyertyagyújtásra
Sokan kutyával érkeztek a gyertyagyújtásra
Fotó: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

 

Fülöp képe a gyertyák között Pécsett
Fülöp képe a gyertyák között Pécsett
Fotó: Maurer Lilla

 

A csendes megemlékezés nem várt tömeget mozgatott meg: a kezdeményezéshez végül 24 város csatlakozott, és a téli csípős hideg ellenére is sokan vettek részt. Megmutatták az állatbarátok, hogy egyre többen vannak, akik a felelős állattartást támogatják, és mélyen elítélik nem csak az állatkínzást, de a méltatlan, nem megfelelő körülmények között való állattartást is. A gyertyagyújtásra sokan kutyusukkal együtt érkeztek, akik között több mentett, menhelyről örökbefogadott eb is felfedezhető volt - mintegy nyomatékosítva, hogy minden négylábú megérdemli a szeretet, a biztonságot adó családot.

 

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MTI Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyám lesz - de milyen? Hírek - Címlapon
Kutyám lesz - de milyen?
Vakvezető ABC – T, mint tévhitek Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – T, mint tévhitek