A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állatbarát Szurkolók Baranyában is fellépnek az állatkínzás ellen

2017. augusztus 15., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Elszánt tekintetek, ellentmondást nem tűrő kitartás: Pécsett is bemutatkozott a "Szurkolók az állatkínzás ellen" csoport. A békés hangulatú összejövetelen helyi állatvédők részvételével beszéltek a mozgalomról és céljukról: az állatkínzás felszámolásáról.



Hatalmas tömeg gyűlt össze a város főterén... Kezdhetnénk így is beszámolónkat, ám az igazság az, hogy a vártnál alacsonyabb volt a részvétel. A jelenlévők azonban azt a réteget képviselik, amely aktívan is tenni akar – és tesz is – a bajbajutott állatokért akár szervezett formában, akár magánúton. Ők nemcsak állatvédőnek érzik magukat, akik megelégednek a közösségi médiában történő „osztogatással”, hanem akként is cselekednek. Mentik, rehabilitálják, ellátják, gazdásítják a kutyákat és cicákat, gyakran a legelképzelhetetlenebb körülmények közül.

 

Szurkolók az állatkínzás ellen - lakossági fórum és állatvédelmi egyeztetés, Pécs
Szurkolók az állatkínzás ellen - lakossági fórum és állatvédelmi egyeztetés, Pécs
Fotó: Facebook/Szurkolók az állatkínzás ellen

 

Mostantól pedig új segítőket is köszönthetnek soraik között: helyi focicsapatok állatbarát drukkerei jövőbeni támogatásukról tettek ígéretetet az állatvédőknek, mely hathatós segítségnek bizonyulhat az elkötelezett helyiek számára. A fizikai fellépés elrettentő erejét nemcsak az állatkínzók, hanem azok sem hagyhatják figyelmen kívül, akik gondatlanság okán bántják saját vagy mások állatait. 

 

Kezdetnek látogatásuk reggelén egy "kirándulás" keretében térképezték fel az egyik hírhedt környéket, ahol helyi lakosokkal beszédbe elegyedve állattartási felvilágosítást tartottak. A délután folyamán a Széchenyi téren meséltek az érdeklődőknek arról, mi és miért indította el a mozgalmat, s milyen tervekkel néznek a jövőbe. Gyomorforgató részletekre is kitértek, mely egyértelműen bizonyítja, a magyar állatvédelem változásért kiált.

Ezt követően baranyai állatvédő szervezetek képviselői is felszólaltak röviden, egyöntetűen azt az elvet vallva, hogy az állatok bántalmazására nem lehet mentség, az elkövetők pedig nyerjék el méltó büntetésüket.

 

Szurkolók az állatkínzás ellen - Állattartási felvilágosító körút, Baranya
Szurkolók az állatkínzás ellen - Állattartási felvilágosító körút, Baranya
Fotó: Facebook/Szurkolók az állatkínzás ellen

 

A mozgalom alapító-vezetői, Kovács Gábor (Tom) és Kapin Richárd így összegezték az általuk látottakat, majd a nap folyamán tapasztaltakat:

 

„Hát eljutottunk ma végre Pécsre is, s mindjárt egy kis kirándulással alapoztunk... És ha már itt voltunk, azonnal tudattuk a helyi külterületek, parkolók, szupermárketek és elhagyott házak lakóival, hogy holnaptól más világ jön nekik, ahogy eddig éltek, ahogy eddig bántak az állataikkal, nos annak VÉGE!

 

Mától Pécsen NEM SZERETNÉNK kutyás koldulást meglátni, nem szeretnénk pad alatt hugyban reszkető kutyákat meglátni, és nem szeretnénk azt hallani, hogy a helyi állatvédő lányok panaszkodnak, BÁRMIRE, mert akkor már nem úgy állunk hozzájuk, mint ma....Azt hiszem eljött az ideje, hogy ez a város ugyanolyan BÜSZKE LEGYEN fiaira és lányaira, mint amennyire ők BÜSZKÉK VÁROSUKRA, mert amit itt ma láttunk, azt nehéz szavakba önteni! Lokálpatriotizmus, állatszeretet, emberség, tán ezek jól jellemzik ezt a közeget, és egyáltalán nem csak a szurkolókra gondolok!”

 

Teszik mindezt a törvényeket maximálisan szem előtt tartva, együttműködésben a hatóságokkal.

 

Börtönt az állatkínzóknak - Pécsett sem nézik tétlenül az állatok bántalmazását
Börtönt az állatkínzóknak - Pécsett sem nézik tétlenül az állatok bántalmazását

 

Rengetegen fejezték ki elismerésüket a kezdeményezéssel kapcsolatban az interneten keresztül is, akik fizikailag nem tudtak részt venni az eseményen, de lélekben velünk voltak – egyöntetűen üdvözölték a Szurkoló srácok által elindított változást. Schmidt Csaba, a Kutyavilág Alapítvány alapítója, kurátora így értékelte a szombati napot:

 

„Rendezőként azt kell mondjam, sikeres volt a lakossági fórum. A legfőbb célt elértük, miszerint a helyben működő civil szervezeteket egy asztalhoz tudtuk ültetni, és a korábbi sérelmeket félretéve egy összefogáson alapuló, egymást segítő, egységes állatvédő csapat tud ezentúl dolgozni Baranyában. És külön kiemelném, hogy a helyi szurkolói csoportok fizikailag is támogatni fogják ezt a munkát, hogy a jobbára lányokból álló szervezetek hatékonyabban tudjanak ezentúl fellépni a problémás eseteknél is.”

 

Börtönt az állatkínzóknak - Koxi és Larka, a mozgalom kutyái
Börtönt az állatkínzóknak - Koxi és Larka, a mozgalom kutyái
Fotó: Facebook/Szurkolók az állatkínzás ellen

 

A rendezvényen közel 150.000 Ft adomány gyűlt össze, melyet a Szurkolók teljes egészében felajánlottak a résztvevő 10 helyi állatvédő szervezetnek. Talán nem sok, de tudjuk jól, hogy állami támogatás hiányában kizárólag adományokból képesek a rászoruló állatokat menteni, állatorvosi és egyéb ellátásukat biztosítani, rehabilitálni, gazdásítani. Márpedig a kidobott, megunt kutyák és cicák létszáma sajnos Baranya megyében sem csökken...

 

A Szurkoló srácok által elindított lavina azonban megállíthatatlanul végigsöpör az országon és felkavarja az állóvizet! Az állatvédelem átformálásához összefogásra van szükség, közel két hónappal ezelőtti feltűnésük pedig megadta a rég várt löketet a megfáradt állatvédőknek, akik erejükön felül teljesítenek a "tűzoltás" folyamatában. Természetesen nem oldódik meg minden gond azonnal, a napi tennivalók ezután is meglesznek, ám az esetleges konfliktusokat félresöpörve, egyesült erővel - helyi szurkolók támogatásával - léphetnek fel az állatbántalmazókkal szemben.

 

Szurkolók az állatkínzás ellen - Maya, a mentett csivava
Szurkolók az állatkínzás ellen - Maya, a mentett csivava
Fotó: Facebook/Chihuahua Gurus - Gyenes Andrea

 

Összegezve sikeres, jó hangulatú, barátságos rendezvény volt, amit a jelen lévő rendőrök is teljes mértékben segítettek a munkájukkal:

 

Ne féljetek a Szurkolóktól, ők nem bűnözők! Akik elkötelezettséget vállalnak egy sportcsapattal, alárendelik magukat a csapat szeretetének, áldoznak rá nem kevés időt, pénzt... nos azok érzelemgazdag, motiválható emberek és ha megtalálják az új célt - ahogy most ez a cél az állatkínzás kiirtása lett -, akkor ők azok az alapkövek lesznek, akiknek a társadalom megköszönheti, amit végre ők megtesznek!

 

Ők lesznek a Hang, a hangtalanokért!

 

Augusztus 19-én találkozhattok velük Komlón, az I. Családi Kutyafesztiválon!

 

Szurkolók az állatkínzás ellen - Pécs, Szécheny tér
Szurkolók az állatkínzás ellen - Pécs, Szécheny tér
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Maurer Lilla

 


 

A pécsi eseményről készült riportok megtekinthetőek az alábbi linkekre kattinva:

 

Baranyában retteghetnek az állatkínzók (Pécsi Tükör) 

 

Ultrák: Börtönbe a kegyetlen állatkínzókkal (HírTv)

 


 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, Kutyavilág Alapítvány
Indexkép forrás: Facebook/Szurkolók az állatkínzás ellen

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra Hírek - Címlapon
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra
Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért - Írd alá Te is! - Frissítve! Hírek - Címlapon
Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért - Írd alá Te is! - Frissítve!