A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Egészség

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Baj van! - Mérget evett a kutya

Idegenkezűségből származó betegségek


2014. november 18., 07:45


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
A közösségi oldalakon rendszeresen olvasni figyelmeztetéseket és tapasztalatokat kutyamérgezésekkel kapcsolatban. Minden esetben olyan mérgekről beszélnek, melyeket kutyafuttatókra helyeztek, udvarra bedobtak a szent cél érdekében: megbetegíteni, megölni a gyanútlan négylábút!Szerkesztőségünkben beszéltünk a mérgezéses témáról, így merült fel ezen cikk ötlete. Többször láttunk már posztolni szöges, mérgezett húsdarabokat, amit a kutyákkal akartak megetetni.

 

Ezért beírtam a keresőbe a "kutyamérgezés" szót, és máris feldobta a lehetőséget, miszerint méreg-receptekről olvashatok. Még két kattintás, és olyan szövegre bukkantam, amit még csak minősíteni sem tudok. Gyomorforrgató, felháborító. Egy darabig azon gondolkoztam, hogy viccel-e a szerző, de rá kellett jönnöm: ezt használhatják azok, akik bántalmazni akarják a kutyákat.

 

mérgezés2
A csokoládé önmagában is árt a kutyának, ha méreggel van átitatva, akkor a legártalmasabb  Fotó: http://www.dogtopics.com/

 

Mutatok néhány részletet, szigorúan forrásmegjelenés nélkül! 

 

"Hogyan mérgezzünk kutyát?

Megmérgezni azokat a kutyákat kell, amelyek életvitelükkel a környezetükben lévő emberek életminőségét jelentősen lerontják (ugatás), vagy testi épségüket veszélyeztetik (harapás, fenyegető magatartás).

Az ilyen kutyák élete általában igen fájdalmas és rossz. Hóban, esőben, hidegben egyaránt kint tartják őket. Gyakran szűk helyre zárják be, vagy egyenesen láncra kötik őket. Gyakori az is, hogy a gazda a kutyát tudatosan vadítja meg, hogy fegyverként használja. Az ilyen kutya: kínlódik. Kínjában ugat és harap. Kínjainak okozója a saját gazdája.

 

Az első és a legfontosabb szabály, hogy szigorúan tilos békés ügyintézésre tenni kísérletet a gazdival. Ez ugyanis SOHA nem sikerül. Az ilyen gazdák általában maguk is a kutyájukra hasonlítanak mind szellemi képességeik, mind mentalitásuk tekintetében. Ha az ölés előtt megpróbálsz beszélni vele, csak annyit érsz el, hogy te leszel az első számú gyanúsított az ölés után."

 

Ezután részletezi a következő témákat: mire vigyázzan a méregkeverő, mi ad mentséget számára, és pontos receptet, valamint kivitelezési tervet arra, hogyan végezheti el a küldetését. A szerző pszichológiai alapokra helyezi mind saját, mind a kutyások viselkedését.

 

"Megjegyzem, önmagában a mérgezés ténye is erős "figyelmeztető" hatású: a söpredék kutyás, mint mondtam, másból amúgy se ért. Nehogy azt hidd, hogy nem tudja, mi a baj! SOHA ne higyj neki: ismétlem, még akkor is hazudik, ha kérdez!

Kifelé persze azt kommunikálja, hogy az ő állata csak egy ártatlan bárányka, sosem ugat és nem is harap, csak ilyen elmebeteg bűnözők akarják MINDEN OK NÉLKÜL kinyírni. Ezt el ne hidd! Belül pontosan tudja minden kutyás, hogy micsoda söpredék mocsok! Pontosan tudja, hogy mi a baj a kutyájával (ugatás, fenyegetés)! És ha megijed, mert ráköltött 6 rugót az állatorvosra és a kutya mégis majdnem megdöglött, talán észhez tér! És leengedi az állatot a láncról vagy bezárja vagy beengedi a lakásába, vagy megpróbálja rávenni, hogy ne ugasson."

 

Ezt még képes fokozni:

 

"Ha sikerrel jártunk és kifingott a dög, akkor nyertünk. Nagyon fontos, hogy SENKINEK sem szabad elmondani, hogy mit tettél, még évek múlva sem! BÁRKINEK ha elmondod, a kutyás fülébe juthat, és amilyen beteg agyú degenerált *****, még képes lenne akár neked is támadni. Legjobb, ha a családtagjaid sem tudnak róla. Temesd el az emléket."

 

Igen, egyetértünk abban, hogy aki ilyet kitalál és közöl, annak komoly problémái vannak. Ez egy hét évvel ezelőtti cikk, tehát hét éve, minden olyan elmebeteg, aki hobbiból, vagy egy merész ötletből kiindulva kutyát akar ölni, pár keresőszó beírásával megtalálja ezt, mely pontos utasításokat tartalmaz (ételre, méregre, időre, szoktatásra...). Lehet, hogy én vagyok naív, de elképedten ülök most a gép előtt.

 

(Arra gondolok, hogy Marci kutyám bizony minden éjjel szórakoztatja a környéket. Aztán eszembe jut, hogy a közelünkben élő nénikék előszeretettel dobálnak neki kekszecskét, megszokásból. Ezek szerint, jobb, ha minden este könnyes búcsút veszek tőle...)

 

mérgezés3
A langyos sós vizet nem szívesen issza meg a kutya, ezért próbálkozzunk fecskendővel, ez életet menthet! Fotó: http://www.petplace.com/

 

Nekünk, kutyásoknak, marad a felkészülés, és az információszerzés, hogy megmentsük a barátunkat.

  • A legjobb elkerülési mód, ha megtanítjuk a kuytánknak, hogy senkitől, soha, semmit el nem fogadhat. Ez azonban a legkevesebb esetben megvalósítható. A fenti sorok szerzője pontosan tudja ezt, ezért biztatja az elkövetőt, hogy hajnalba menjen beetetni és mérgezni, mert akkor a legéhesebb a kutya. (Jó kilátások, igaz?) 
  • Abban a pillanatban, amikor azt látjuk, hogy kutyánk viselkedése megváltozott, hányás, hasmenés, nyáladzás jelentkezik, inkább vigyük azonnal állatorvoshoz, mert az időfaktor életmentő lehet. 
  • Ha mérgezésre gyanakszunk tejjel, vagy langyos sós vízzel itassuk az ebet, míg el nem jutunk az orvosig. 
  • Ha maradt még a mérgezett ételből, vigyünk magunkkal az orvoshoz, így könnyebben tud diagnózist felállítani. 
  • A mérgezés súlyossága függ a kutyánk egészségi állapotától, továbbá attól is, hogy mennyit fogyasztott belőle.

Az állatorvos folyadékkal, K-vitaminnal, vagy vérátömlesztéssel kezeli az állatot, attól függően, hogy mi mérgezte meg. 

 

Egyetlen dolog vígasztalhat bennünket: minimális a direkt mérgezések száma, sokkal gyakoribb, hogy a kutya véletlenül eszik szervezetére káros ételt. Ha az az egyetlen alkalom pont a mi kutyánkat érinti, de mi felkészültek vagyunk, akkor jó eséllyel megmenthető a négylábú barátunk. 

 

A következő alkalommal a leggyakoribb mérgekkel foglalkozunk! Akkor is várjuk az olvasókat!

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Riasztó hír kapott szárnyra a kutyás csoportokban, miszerint a kutyák chipjén lévő regisztrált adatok egyszer csak eltűnnek. Komoly probléma lehet ez, különösen így szilveszter előtt! Megkerestük a Magyar Állatorvosi Kamarát is az üggyel kapcsolatban.

Tüsszög, szipog, köhög... Náthás a kutyám? Tüsszög, szipog, köhög... Náthás a kutyám?
A hideg, nyirkos idő beálltával – hozzánk hasonlóan – kutyáinknál is kialakulhat a nátha. Súlyosabb légzőszervi betegségeknek is elejét vehetjük, ha időben odafigyelünk a tünetekre.

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

Aloe Vera kutyáknak - gyógynövény a természet patikájából Aloe Vera kutyáknak - gyógynövény a természet patikájából
Évezredek óta előszeretettel használják e gyógynövényt csodatévő ereje miatt. De vajon kutyánk számára is biztonságos?

Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak? Mennyi alvásra van szüksége a kutyáknak?
Aligha létezik édesebb látvány kedvencünknél, mikor elnyúlik fekhelyén, szanaszét heverő lábakkal és békésen hortyog mély álmában. Ám az alvás ennél jóval több: kutyáink egészségének egyik alappillére.

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk? Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk?
Rendkívül ijesztő látvány, ha kutyánk orra vérezni kezd. Hogyan segíthetünk rajta, és mikor forduljunk állatorvoshoz?

Depressziós a kutyám? Depressziós a kutyám?
Étvágytalan, letargikus, elment a kedve a játéktól és a sétától? Bár sokunknak elképzelhetetlen, a depresszió sajnos kutyánkat is érintheti. Tudj meg többet az okokról és kezelési lehetőségekről!

Miért kergeti a kutya a farkát? Miért kergeti a kutya a farkát?
Kölyökkorban szórakoztató, és nem is szembetűnő, ha a négylábú gyakran lohol a farka után. Mozgásába beleszédülve elesik, nagyot gurul a földön, majd alszik egy kicsit. Hiszen a farok kergetés fárasztó móka. Gondoljuk, majd kinövi, nem lesz ilyen bolondos…

Kiemelt híreink

Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba
Kutyás filmekből sosem elég! Ezúttal Harrison Ford főszereplésével készült film érkezik a mozikba. A történet négylábú főszereplőjét most nem egy kutya-színész alakítja, hanem animációval...

Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Riasztó hír kapott szárnyra a kutyás csoportokban, miszerint a kutyák chipjén lévő regisztrált adatok egyszer csak eltűnnek. Komoly probléma lehet ez, különösen így szilveszter előtt...

Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat
Csodálatos szaglásával menti a koalákat az Ausztráliában tomboló bozóttüzek elől Bear, a border collie keverék.

Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai
Egy kutya életciklusa alapvetően négy részre osztható fel. Mit kell tudnunk ezekről az időszakokról és hogyan tehetjük teljesebbé kutyánk mindennapjait, közös életünket?

18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya? 18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya?
Jégbe fagyott, mumifikálódott négylábút vizsgálnak a kutatók: még nem tudni, kutya, vagy farkas lehet-e.

Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
“Jól néz ki Instán” és “Vonzza a lájkokat és követőket”. Tényleg ez az elsődleges szempont kutya-választásnál?

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják...

Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Ezt a mondatot a legtöbb gazdi felvont szemöldökkel fogadhatja: alapvető, hogy nem üvöltözünk kedvenceinkkel. De legyünk őszintén: tényleg nem volt még egy-két alkalom, amikor kutyánk...

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát...

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek! Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek!
Ne etesd a kutyámat! Hírek - Címlapon
Ne etesd a kutyámat!