A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Egészség

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Baj van! - Mérget evett a kutya

Idegenkezűségből származó betegségek


2014. november 18., 07:45


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
A közösségi oldalakon rendszeresen olvasni figyelmeztetéseket és tapasztalatokat kutyamérgezésekkel kapcsolatban. Minden esetben olyan mérgekről beszélnek, melyeket kutyafuttatókra helyeztek, udvarra bedobtak a szent cél érdekében: megbetegíteni, megölni a gyanútlan négylábút!Szerkesztőségünkben beszéltünk a mérgezéses témáról, így merült fel ezen cikk ötlete. Többször láttunk már posztolni szöges, mérgezett húsdarabokat, amit a kutyákkal akartak megetetni.

 

Ezért beírtam a keresőbe a "kutyamérgezés" szót, és máris feldobta a lehetőséget, miszerint méreg-receptekről olvashatok. Még két kattintás, és olyan szövegre bukkantam, amit még csak minősíteni sem tudok. Gyomorforrgató, felháborító. Egy darabig azon gondolkoztam, hogy viccel-e a szerző, de rá kellett jönnöm: ezt használhatják azok, akik bántalmazni akarják a kutyákat.

 

mérgezés2
A csokoládé önmagában is árt a kutyának, ha méreggel van átitatva, akkor a legártalmasabb  Fotó: http://www.dogtopics.com/

 

Mutatok néhány részletet, szigorúan forrásmegjelenés nélkül! 

 

"Hogyan mérgezzünk kutyát?

Megmérgezni azokat a kutyákat kell, amelyek életvitelükkel a környezetükben lévő emberek életminőségét jelentősen lerontják (ugatás), vagy testi épségüket veszélyeztetik (harapás, fenyegető magatartás).

Az ilyen kutyák élete általában igen fájdalmas és rossz. Hóban, esőben, hidegben egyaránt kint tartják őket. Gyakran szűk helyre zárják be, vagy egyenesen láncra kötik őket. Gyakori az is, hogy a gazda a kutyát tudatosan vadítja meg, hogy fegyverként használja. Az ilyen kutya: kínlódik. Kínjában ugat és harap. Kínjainak okozója a saját gazdája.

 

Az első és a legfontosabb szabály, hogy szigorúan tilos békés ügyintézésre tenni kísérletet a gazdival. Ez ugyanis SOHA nem sikerül. Az ilyen gazdák általában maguk is a kutyájukra hasonlítanak mind szellemi képességeik, mind mentalitásuk tekintetében. Ha az ölés előtt megpróbálsz beszélni vele, csak annyit érsz el, hogy te leszel az első számú gyanúsított az ölés után."

 

Ezután részletezi a következő témákat: mire vigyázzan a méregkeverő, mi ad mentséget számára, és pontos receptet, valamint kivitelezési tervet arra, hogyan végezheti el a küldetését. A szerző pszichológiai alapokra helyezi mind saját, mind a kutyások viselkedését.

 

"Megjegyzem, önmagában a mérgezés ténye is erős "figyelmeztető" hatású: a söpredék kutyás, mint mondtam, másból amúgy se ért. Nehogy azt hidd, hogy nem tudja, mi a baj! SOHA ne higyj neki: ismétlem, még akkor is hazudik, ha kérdez!

Kifelé persze azt kommunikálja, hogy az ő állata csak egy ártatlan bárányka, sosem ugat és nem is harap, csak ilyen elmebeteg bűnözők akarják MINDEN OK NÉLKÜL kinyírni. Ezt el ne hidd! Belül pontosan tudja minden kutyás, hogy micsoda söpredék mocsok! Pontosan tudja, hogy mi a baj a kutyájával (ugatás, fenyegetés)! És ha megijed, mert ráköltött 6 rugót az állatorvosra és a kutya mégis majdnem megdöglött, talán észhez tér! És leengedi az állatot a láncról vagy bezárja vagy beengedi a lakásába, vagy megpróbálja rávenni, hogy ne ugasson."

 

Ezt még képes fokozni:

 

"Ha sikerrel jártunk és kifingott a dög, akkor nyertünk. Nagyon fontos, hogy SENKINEK sem szabad elmondani, hogy mit tettél, még évek múlva sem! BÁRKINEK ha elmondod, a kutyás fülébe juthat, és amilyen beteg agyú degenerált *****, még képes lenne akár neked is támadni. Legjobb, ha a családtagjaid sem tudnak róla. Temesd el az emléket."

 

Igen, egyetértünk abban, hogy aki ilyet kitalál és közöl, annak komoly problémái vannak. Ez egy hét évvel ezelőtti cikk, tehát hét éve, minden olyan elmebeteg, aki hobbiból, vagy egy merész ötletből kiindulva kutyát akar ölni, pár keresőszó beírásával megtalálja ezt, mely pontos utasításokat tartalmaz (ételre, méregre, időre, szoktatásra...). Lehet, hogy én vagyok naív, de elképedten ülök most a gép előtt.

 

(Arra gondolok, hogy Marci kutyám bizony minden éjjel szórakoztatja a környéket. Aztán eszembe jut, hogy a közelünkben élő nénikék előszeretettel dobálnak neki kekszecskét, megszokásból. Ezek szerint, jobb, ha minden este könnyes búcsút veszek tőle...)

 

mérgezés3
A langyos sós vizet nem szívesen issza meg a kutya, ezért próbálkozzunk fecskendővel, ez életet menthet! Fotó: http://www.petplace.com/

 

Nekünk, kutyásoknak, marad a felkészülés, és az információszerzés, hogy megmentsük a barátunkat.

  • A legjobb elkerülési mód, ha megtanítjuk a kuytánknak, hogy senkitől, soha, semmit el nem fogadhat. Ez azonban a legkevesebb esetben megvalósítható. A fenti sorok szerzője pontosan tudja ezt, ezért biztatja az elkövetőt, hogy hajnalba menjen beetetni és mérgezni, mert akkor a legéhesebb a kutya. (Jó kilátások, igaz?) 
  • Abban a pillanatban, amikor azt látjuk, hogy kutyánk viselkedése megváltozott, hányás, hasmenés, nyáladzás jelentkezik, inkább vigyük azonnal állatorvoshoz, mert az időfaktor életmentő lehet. 
  • Ha mérgezésre gyanakszunk tejjel, vagy langyos sós vízzel itassuk az ebet, míg el nem jutunk az orvosig. 
  • Ha maradt még a mérgezett ételből, vigyünk magunkkal az orvoshoz, így könnyebben tud diagnózist felállítani. 
  • A mérgezés súlyossága függ a kutyánk egészségi állapotától, továbbá attól is, hogy mennyit fogyasztott belőle.

Az állatorvos folyadékkal, K-vitaminnal, vagy vérátömlesztéssel kezeli az állatot, attól függően, hogy mi mérgezte meg. 

 

Egyetlen dolog vígasztalhat bennünket: minimális a direkt mérgezések száma, sokkal gyakoribb, hogy a kutya véletlenül eszik szervezetére káros ételt. Ha az az egyetlen alkalom pont a mi kutyánkat érinti, de mi felkészültek vagyunk, akkor jó eséllyel megmenthető a négylábú barátunk. 

 

A következő alkalommal a leggyakoribb mérgekkel foglalkozunk! Akkor is várjuk az olvasókat!

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Járvány-közeli állapot a fővárosban: egyre több a Parvo-vírusos kutya Járvány-közeli állapot a fővárosban: egyre több a Parvo-vírusos kutya
Egyre több kutyánál diagnosztizálják az állatorvosok a Parvo-vírust: Dél-Pest több kerületében már járvány-közeli helyzetről beszélnek.

Szalmonellafertőzés kutyáknál Szalmonellafertőzés kutyáknál
Egészséges immunrendszerű kutyáknál elenyésző esetben fordulnak elő megbetegedések, ám bizonyos körülmények között fennáll a fertőzés veszélye, mely ránk, gazdikra is könnyedén átterjedhet.

Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának
Két csoportba sorolhatóak a kutyák: vannak a haspókok, akik élnek-halnak egy kis nasiért, megnyúlt, vágyakozó ábrázatukkal bizton számolhatunk minden egyes étkezéskor és vannak társaik, akik méltóságukon alulinak érzik a kunyerálást. Ők jobbára tisztes távolságból szemlélik az ember falatozását...

Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés” Furcsa jelenség kutyáknál: a „fordított tüsszentés”
Bármennyire is ijesztően hangzik, ritkán ad okot komoly aggodalomra. Mi állhat a hátterében és hogyan segíthetünk kedvencünknek a görcsös roham idején?

Kutyára és emberre is veszélyes betegséget terjeszthetnek a szúnyogok Kutyára és emberre is veszélyes betegséget terjeszthetnek a szúnyogok
Az éghajlatváltozásnak köszönhetően hazánkban is megjelent a Leishmaniasis nevű betegség, mely házikedvenceinket és minket, gazdikat is érinthet. Mit tegyünk a betegség gyanúja esetén és hogyan védekezzünk ellene?

Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?
A kutya egészségi állapotának felméréséhez nemcsak azzal kell tisztában lennünk, mit fogyasztott el, hanem azzal is, mi távozik „hátul”.

Újabb kutyaeledelt hívnak vissza, mely veszélyes lehet kedvencünkre Újabb kutyaeledelt hívnak vissza, mely veszélyes lehet kedvencünkre
Magas kadmium tartalmú kutyaeledelt hívnak vissza a Fressnapf üzleteiből. Az eledel hosszútávú etetése veszélyt jelenthet kedvencünk egészségére.

Megható módon kért segítséget egy patikustól a sérült mancsú kóbor kutya Megható módon kért segítséget egy patikustól a sérült mancsú kóbor kutya
Szemei reményt és bizalmat tükröztek... Szívmelengető történet egy hontalan kutyáról, akit hatodik érzéke vezethetett el segítőjéhez.

Farkascsempészeket buktatott le a finn rendőrség - kutya-farkas hibrideket tenyésztettek illegálisan Farkascsempészeket buktatott le a finn rendőrség - kutya-farkas hibrideket tenyésztettek illegálisan
Szaporítás új szinten: Finnországban kutya-farkas hibridek tenyésztésével próbálkoztak a gyanúsítottak - illegálisan. Oroszországból csempészték át a szaporításhoz a farkasokat.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek! Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek!
Ne etesd a kutyámat! Hírek - Címlapon
Ne etesd a kutyámat!