A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hóbortosék kutyáznak – Takarító személyzetet kérek!

2014. november 21., 07:30


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű




Az önállóságra nevelés híve vagyok. Szigorúan gyereknevelésben. A kutyák önállóságát – főleg lopkodás terén – kevésbé kedvelem. A kutyák és gyerekek összjátékát egy-egy étkezés során, lenyűgözőnek tatom.



A három pici gyerekem közül a 14 és a 22 hónapos önállóan étkezik. Mi azok a szülők vagyunk, akik nem izgatják magukat a maszatos asztalon, a kiborított poharakon és a leszóródott ételeken. Rendkívül sokat ügyesednek, szeretnek enni, élvezik az étkezéseket, és hozzászoknak ahhoz, hogy a család egyszerre ül az asztalnál. Ezt a nagyfiúnknál már kipróbált módszer, szívesen alkalmaztuk a piciknél is.

 

A takarításban a legnagyobb segítséget a kutyáinktól kapjuk.

A három kutya közül Pötyi bentlakásos, Marci önkéntes helyfoglaló, Démon pedig a szófogadó, aki csak akkor jön be, ha engedjük.

A takarítást a következő módszerrel oldjuk meg:

A gyerekek mihelyst végezt-ek az evéssel – én pedig a fejemet fogom a szörnyülködéstől  -, beosztás alapján jöhetnek a takarítók:

 

Pötyi az édes ízeket szereti. Tésztáknál, kalácsoknál, kakaós csigáknál az ő segítségét kérjük. Örömmel lohol be a konyhába, és pillanatok alatt eltakarítja a finom falatokat.

 

Marci és Dodo
A kölesgolyó is megteszi!

 

Marci mindenevő. Ő a salátáktól, a főzeléken át, a gyümölcsig mindent beszippant. Természetesen a husik a kedvencei. Ha véletlenül, sikerül észrevétlenül az asztal alatt maradnia, míg eszünk, akkor összjátékba kezd a gyerekekkel. Ha valamelyik nem figyel, - közben rájöttünk, hogy a gyerek dehogynem figyel!  - a letartott ételt óvatosan kiveszi a kezükből. A gyerek élvezi, mi meg csak azt vesszük észre, hogy felesben ették meg az ebédet.

 

Démon hosszú orrával minden rizsszemet képes eltakarítani. Őt a nagyobb munkákhoz hívjuk segítségül. Amikor a komplett tányér tartalmastúl landol, vagy a legkisebb rántja le a pépes tálkát, akkor jön Démi, és hatalmas lefetyelések közepette dolgozik.

 

A kézi porszívó (Pötyi), a sima porszívó (Marci) és a takarítógép (Démon) hasznos eszközei a mindennapoknak. A gyerekek szabadon fejleszthetik evőtudományukat, nekem kevesebb a takarítani valóm, és az étel sem megy pocsékba. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Hóbortosék kutyáznak Hóbortosék kutyáznak
Házi történet-írásaimmal megmutatom, hogyan lehet együtt élni öt gyerekkel és három kutyával. A csend, nyugalom és unalom fogalmakat nem ismerjük, mert nálunk semmi nem olyan, mint egy normális esetben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kinek van kedve ebben a kutya hidegben kutyagolni? Hírek - Címlapon
Kinek van kedve ebben a kutya hidegben kutyagolni?
Baj van! - Mérget evett a kutya Hírek - Címlapon
Baj van! - Mérget evett a kutya