A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ne etesd a kutyámat!

A kerítés nem véletlenül van


2014. november 14., 07:15


Szerző: sklara


Kategória: Egészség
Hogy lehet elmagyarázni jó szándékú embereknek, akik csak néhány falatkát adnak kutyánknak, hogy ez tilos? Más kutyáját etetni felelőtlen, meggondolatlan, és a gazda számára érthetetlen dolog.Az alapprobléma az, hogy minden kutya mindig tudna enni. Mint kisgyerek az édességet. Ez nem jelenti az, hogy éheztetett kutyákkal és gyerekekkel áll szemben a sajnálkozó felnőtt. 

 

A lakásban tartott kutyánal ez elő sem fordulhat, mert biztosan csak a sétáltatások alkalmával találkozunk idegen emberekkel. Gazda jelenlétében a jóakarók már nem mernek falatokkal kedveskedni kutyánknak. 

 

etetés4
Egyetlen jó falat is árthat  
Forrás: http://bunkblog.net/

 

A kertes házakban élőknél valóban probléma, hogy néhány rendszeres sétáló, esetleg ritkán jövő rokon, a kerítésen kívülről dob kekszet, csontot, egyéb nyalánkságot kutyánknak. Nem gondolva arra, hogy ez négylábú barátunk halálát is okozhatja. 

 

A másik esetben az otthonról elcsavargó ebet lakatják jól az "ideiglenes befogadók". Ahelyett, hogy erőteljes hanggal küldenék haza, vagy jeleznék a gazdának a rendszeres látogatásokat. Ebben az esetben lenne lehetőség megkérni, hogy többet ne adjon ételt a kutyának.

 

etetés1
Szigorúan tilos!  
Forrás: http://www.omgsocute.com/

 

Van, aki végső elkeseredésében a közösségi oldalra intéz felhívást a kekszek és csontok elkerülése érdekében. (Lehet, hogy praktikus lenne a kutya oldalára is felragasztani ezt a felhívást?)

 

Íme a kérés, mely tökéletesen megfogalmazza mindannyiunk problémáját:

 

"Miért ne etesd az ÉN kutyámat???

 

Lehet, hogy jó fej akarsz lenni, de fogalmad sincs, milyen károkat okozhatsz! Jobbik esetben a te kezedet harapja le (ha mondjuk be van tanítva rá, hogy csak a gazditól fogadhat el kaját), rosszabb esetben megölheted a kutyámat.

 

1. Honnan tudod, hogy nem allergiás (igen, van, amelyik pl. pont a csirkehúsra)?


2. Ha megszokja, hogy mindig idegenektől kap, a mérget is ugyanúgy meg fogja enni!


3. Egyes kutyák szeretnek finnyáskodni a táptól, hiába kever hozzá a gazdája szaftos falatokat. Ha megeteted fincsi párizsival, nem fogja megenni a rendes ételt, a rendes időben. Ez csak azért gáz, mert a normális gazdi ilyenkor elveszei előle és akkor majd csak egy nap múlva kapja vissza! Na így fog igazán éhezni és megfagyni télen! Másik folyománya lehet, hogy az éhező, párizsi után sóvárgó kutya meg fog szökni, aminek hadd ne kelljen részletezni a lehetséges következményeit!


4. Ha a kutya nem eszi meg etetéskor a ételét, a gyanútlan gazdi elmegy vele az állatorvoshoz, mert sok betegség jele lehet az étvágytalanság. Ilyenkor csak pár ezer forintot ad ki feleslegesen a kutyatulaj, de ha ez a vak lárma túl sokszor megismétlődik, akkor igazi baj esetén már nem fog rohanni. Végeredmény szintén döglött kutya.


5. Ha esetleg csomagolással érkezik az idegentől az ellátmány, azt úgy, ahogy van, fém/nejlon/papír csomagolással együtt is fogja megenni. Bélcsavarodás-->> döglött kutya.

 

Jegyezd meg egyszer és mindenkorra:

 

A KUTYÁM NEM ÉHEZIK, NINCS SZÜKSÉGE A KAJÁDRA!!!! 
 

Alapvetően egy kutya mindig éhes, vagyis inkább azt mondom: mindig belefér egy-két jó falat (mint gyerekbe mèg egy kis csoki), de a NORMÁLIS kutyatulajdonos nem fogja kövérre tömni a kutyáját, mert tudja, hogy belebetegedhet. Kérlek, tartsd ezt tiszteletben!!!

Köszönöm."

 

etetés3
A beteg kutya nem eszik  
Forrás: http://www.buzzle.com/

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Baj van! - Mérget evett a kutya Hírek - Címlapon
Baj van! - Mérget evett a kutya
 Kutyás természetjárás Hírek - Címlapon
Kutyás természetjárás