A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Befogadta az idős, daganatos kutyát, hogy szeretetben élhesse le utolsó napjait

2017. augusztus 05., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Most már boldog kutyaként hagyhatja el a világot, hála annak az önzetlen embernek, aki úgy döntött, elkíséri élete utolsó nagy kalandjára.”Pötyimaminak nem volt könnyű élete, fizikailag nagyon rossz állapotban, szinte csonttá fogyva érkezett meg februárban az atlantai menhelyre. Barna-fehér bundájának fénye megkopott, szemeiből végtelen szomorúság áradt. Idős kora miatt félő volt, hogy lesz-e rá érdeklődő, s az alapos állatorvosi vizsgálat sem szolgált jó hírekkel: a süket kutya gyógyíthatatlan rákkal küzdött.

 

A LifeLine Animal Project állatmentő szervezet munkatársainak komoly fejtörést okozott, mit tegyenek ebben a helyzetben, szerették volna megadni neki utolsó napjaira azt a gondoskodást, amit eddigi élete során nélkülöznie kellett.

 

„Hihetetlenül édes, szeretnivaló kutya! Igazán megérdemli, hogy megtapasztalhassa, milyen érzés az is, ha viszontszeretik.” – mondta el a szervezet szóvívője.

 

 

Az idő rövidsége miatt még elszántabban keresték a barátságos kutyus számára az ideális megoldást. Leírásában kiemelték, hogy a szervezet vállalja gyógyszerelésének és kezeléseinek költségét, csupán egy befogadóra van szükség, aki Pötyimami hátralévő napjait vidámsággal, élményekkel és sok-sok szeretettel tölti meg.

 

Álmuk csodával határos módon valóra vált, mikor a leendő önkénteseknek szóló program résztvevői között egy hölgy felfigyelt az idős kutyusra. A menhely munkatársa elmesélte történetét, beszámolt betegségéről is. Ahogy elhaladtak kennelje előtt, megmagyarázhatatlan érzés fogta el:

 

 „Pötyimami kennelje volt az utolsó, mely előtt megálltunk. Megmentői tisztában voltak vele, hogy már nincs sok ideje hátra, kétségbeesetten szerették volna elhelyezni egy szeretetteljes környezetben. Azonnal magával ragadott a története, és tudtam, hogy emiatt kellett eljönnöm ide.” - mesélte Jessica Miller.

 

Az idős kutyus nagyon boldog ideiglenes gazdijával
Az idős kutyus nagyon boldog ideiglenes gazdijával
Fotó: Facebook/The Adventures of Grandma Dot

 

Éveken át elhanyagolták, hónapokat töltött a menhelyen, július 8-án végre hazatért. Az elmúlt hetekben rengeteg új élménnyel gazdagodott: a kocsikázásért például teljesen odavan, boldogan cipelgeti plüssjátékait, de a legjobban gondozója mellett szeret lenni, hihetetlenül hálás a törődésért. Ha tehetné, egyfolytában pusziban fürösztené megmentőjét! Az ételekben némileg válogatós, míg az egyik finomságtól prüszköl, addig a másiktól szó szerint bezsong, annyira ízlik neki.

 

Pötyimami kora és fizikai állapota miatt sajnos már nem tudják kezelni a rákot, ezért szteroidokat és gyulladáscsökkentőket kap az étrendkiegészítők, vitaminok mellé. Nem tudni, mennyi idő adatik meg neki, és ez elég nehez teher ideiglenes gazdija számára is. Előfordul, hogy maga alá kerül a gondolattól, milyen lesz majd elveszíteni e csupaszív kutyust, ilyenkor szorosan magához öleli, és hálát ad minden percért, mellyel megajándékozzák egymást.

 

Pötyimami imád kocsikázni
Pötyimami imád kocsikázni
Fotó: Facebook/The Adventures of Grandma Dot

 

Csodálatos dolog, amit tett, a menhely munkatársai örökké hálásak lesznek a jószívű hölgynek:

 

„Egyetlen ember is képes megváltoztatni egy kutya életét. Jessica megmentette Pötyimamit attól, hogy élete hátralévő részében egy kennelben, magányosan kelljen várnia a halált. Most már boldog kutyaként távozhat a világból."

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/The Adventures of Grandma Dot

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyád soha nem hagyna cserben. Te megtennéd Vele? Hírek - Címlapon
Kutyád soha nem hagyna cserben. Te megtennéd Vele?
A chilei focicsapat játékosai menhelyi kutyákkal vonultak be a pályára Hírek - Címlapon
A chilei focicsapat játékosai menhelyi kutyákkal vonultak be a pályára