A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Befogadta az idős, daganatos kutyát, hogy szeretetben élhesse le utolsó napjait

2017. augusztus 05., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Most már boldog kutyaként hagyhatja el a világot, hála annak az önzetlen embernek, aki úgy döntött, elkíséri élete utolsó nagy kalandjára.”Pötyimaminak nem volt könnyű élete, fizikailag nagyon rossz állapotban, szinte csonttá fogyva érkezett meg februárban az atlantai menhelyre. Barna-fehér bundájának fénye megkopott, szemeiből végtelen szomorúság áradt. Idős kora miatt félő volt, hogy lesz-e rá érdeklődő, s az alapos állatorvosi vizsgálat sem szolgált jó hírekkel: a süket kutya gyógyíthatatlan rákkal küzdött.

 

A LifeLine Animal Project állatmentő szervezet munkatársainak komoly fejtörést okozott, mit tegyenek ebben a helyzetben, szerették volna megadni neki utolsó napjaira azt a gondoskodást, amit eddigi élete során nélkülöznie kellett.

 

„Hihetetlenül édes, szeretnivaló kutya! Igazán megérdemli, hogy megtapasztalhassa, milyen érzés az is, ha viszontszeretik.” – mondta el a szervezet szóvívője.

 

 

Az idő rövidsége miatt még elszántabban keresték a barátságos kutyus számára az ideális megoldást. Leírásában kiemelték, hogy a szervezet vállalja gyógyszerelésének és kezeléseinek költségét, csupán egy befogadóra van szükség, aki Pötyimami hátralévő napjait vidámsággal, élményekkel és sok-sok szeretettel tölti meg.

 

Álmuk csodával határos módon valóra vált, mikor a leendő önkénteseknek szóló program résztvevői között egy hölgy felfigyelt az idős kutyusra. A menhely munkatársa elmesélte történetét, beszámolt betegségéről is. Ahogy elhaladtak kennelje előtt, megmagyarázhatatlan érzés fogta el:

 

 „Pötyimami kennelje volt az utolsó, mely előtt megálltunk. Megmentői tisztában voltak vele, hogy már nincs sok ideje hátra, kétségbeesetten szerették volna elhelyezni egy szeretetteljes környezetben. Azonnal magával ragadott a története, és tudtam, hogy emiatt kellett eljönnöm ide.” - mesélte Jessica Miller.

 

Az idős kutyus nagyon boldog ideiglenes gazdijával
Az idős kutyus nagyon boldog ideiglenes gazdijával
Fotó: Facebook/The Adventures of Grandma Dot

 

Éveken át elhanyagolták, hónapokat töltött a menhelyen, július 8-án végre hazatért. Az elmúlt hetekben rengeteg új élménnyel gazdagodott: a kocsikázásért például teljesen odavan, boldogan cipelgeti plüssjátékait, de a legjobban gondozója mellett szeret lenni, hihetetlenül hálás a törődésért. Ha tehetné, egyfolytában pusziban fürösztené megmentőjét! Az ételekben némileg válogatós, míg az egyik finomságtól prüszköl, addig a másiktól szó szerint bezsong, annyira ízlik neki.

 

Pötyimami kora és fizikai állapota miatt sajnos már nem tudják kezelni a rákot, ezért szteroidokat és gyulladáscsökkentőket kap az étrendkiegészítők, vitaminok mellé. Nem tudni, mennyi idő adatik meg neki, és ez elég nehez teher ideiglenes gazdija számára is. Előfordul, hogy maga alá kerül a gondolattól, milyen lesz majd elveszíteni e csupaszív kutyust, ilyenkor szorosan magához öleli, és hálát ad minden percért, mellyel megajándékozzák egymást.

 

Pötyimami imád kocsikázni
Pötyimami imád kocsikázni
Fotó: Facebook/The Adventures of Grandma Dot

 

Csodálatos dolog, amit tett, a menhely munkatársai örökké hálásak lesznek a jószívű hölgynek:

 

„Egyetlen ember is képes megváltoztatni egy kutya életét. Jessica megmentette Pötyimamit attól, hogy élete hátralévő részében egy kennelben, magányosan kelljen várnia a halált. Most már boldog kutyaként távozhat a világból."

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/The Adventures of Grandma Dot

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr 10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr
Vedlés. Míg egyes ebeknél inkább időszakosan tapasztalhatjuk, addig társaik egész évben hullatják szőrüket. Kész rémálom? Nem feltétlen. Néhány egyszerű ötlettel elejét vehetjük a mindent beborító szőrnek.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Beagle Club Online MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyád soha nem hagyna cserben. Te megtennéd Vele? Hírek - Címlapon
Kutyád soha nem hagyna cserben. Te megtennéd Vele?
A chilei focicsapat játékosai menhelyi kutyákkal vonultak be a pályára Hírek - Címlapon
A chilei focicsapat játékosai menhelyi kutyákkal vonultak be a pályára