A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák

2024. június 20., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.Magyar Posta 2024-ben Ifjúságért témakörben magyar vadászkutyafajták címmel bocsát ki bélyegkisívet – írja a Magyar Posta a Facebook oldalán. A bélyegkisív Groszeibl Sarolta fotói alapján, Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült.

 

Mint írják, a négy címletből álló kisívre kerülő négy magyar vadászkutyafajta nemzeti örökségünk részét képezi, melyek az egyes bélyegeken megjelenő rövidszőrű és a drótszőrű magyar vizsla, az erdélyi kopó és a magyar agár. 

 

A bélyegkisív megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu a webshopban. A Magyar Posta az eladott kisívekből befolyó felár összegét, kisívenként összesen 150 Ft-ot az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére
Béla kutya hivatalosan is megkapta a „Város Kutyája” címet Baja városától még a 90-es években. A vizslát rengetegen ismerték és szerették a városban – halála után 25 évvel készült el szobra, melyet a Tóth Kálmán téren helyeztek el.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen
Szívmelengető történet egy weimari vizsláról és a második esélyről!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Hírek - Címlapon
Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya! Hírek - Címlapon
Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!