A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bűnös állatkínzás vétségben a kutyacsempész, ám az ítélet csak felfüggesztett

2019. április 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Tárgyalás mellőzésével 10 hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt az olasz férfit, aki 56 kutyakölyköt próbált egy autóba zsúfolva kicsempészni Magyarországról - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője MTI-t.



Bartalné Mentes Judit felidézte, a vádlott két éve kezdett el kölyökkutyákat vásárolni, hogy azokat Olaszországban adja el. Akkori kaposvári lakóhelye környékén 15 kölyökkutyát vett, majd további 41-et az ország más területein, tenyésztőktől vásárolt, az állatok szállítására egy kisbuszt bérelt.

 

Az 56 különböző fajtájú kölyökkutyák egy kivételével nem voltak 8 hetesek sem, így anyaállat nélküli szállításra nem voltak alkalmasak. A férfi az állatokat műanyag- és faládába, valamint két kutyaboxba zsúfolva szállította, és nem gondoskodott sem élelemről, sem vízről.

 

A mostoha körülmények között elhelyezett kutyákat egy közúti ellenőrzésen találták meg a rendőrök. A lefoglalt állatok közül 21 hamarosan elpusztult, de az életben maradt 35 is tartós kezelésre szorult.

 

A Nagykanizsai Járásbíróság pár nappal az ügy bíróságra érkezését követően tárgyalás mellőzésével hozott végzést.

 

A bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akire felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül kérni lehet tárgyalás megtartását - jelezte a szóvivő.




 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több száz kilométerre a parttól találtak egy kutyát a tengerben Hírek - Címlapon
Több száz kilométerre a parttól találtak egy kutyát a tengerben
Tudtad, hogy a Trónok harca színészeinek nagy része óriási kutyabarát? Hírek - Címlapon
Tudtad, hogy a Trónok harca színészeinek nagy része óriási kutyabarát?