A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bűnös állatkínzás vétségben a kutyacsempész, ám az ítélet csak felfüggesztett

2019. április 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Tárgyalás mellőzésével 10 hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt az olasz férfit, aki 56 kutyakölyköt próbált egy autóba zsúfolva kicsempészni Magyarországról - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője MTI-t.



Bartalné Mentes Judit felidézte, a vádlott két éve kezdett el kölyökkutyákat vásárolni, hogy azokat Olaszországban adja el. Akkori kaposvári lakóhelye környékén 15 kölyökkutyát vett, majd további 41-et az ország más területein, tenyésztőktől vásárolt, az állatok szállítására egy kisbuszt bérelt.

 

Az 56 különböző fajtájú kölyökkutyák egy kivételével nem voltak 8 hetesek sem, így anyaállat nélküli szállításra nem voltak alkalmasak. A férfi az állatokat műanyag- és faládába, valamint két kutyaboxba zsúfolva szállította, és nem gondoskodott sem élelemről, sem vízről.

 

A mostoha körülmények között elhelyezett kutyákat egy közúti ellenőrzésen találták meg a rendőrök. A lefoglalt állatok közül 21 hamarosan elpusztult, de az életben maradt 35 is tartós kezelésre szorult.

 

A Nagykanizsai Járásbíróság pár nappal az ügy bíróságra érkezését követően tárgyalás mellőzésével hozott végzést.

 

A bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akire felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül kérni lehet tárgyalás megtartását - jelezte a szóvivő.




 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több száz kilométerre a parttól találtak egy kutyát a tengerben Hírek - Címlapon
Több száz kilométerre a parttól találtak egy kutyát a tengerben
Tudtad, hogy a Trónok harca színészeinek nagy része óriási kutyabarát? Hírek - Címlapon
Tudtad, hogy a Trónok harca színészeinek nagy része óriási kutyabarát?