A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a kutyacsempész ellen

Az 56-ból 21 kölyök belehalt a csempészési próbálkozásba


2019. április 04., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vádat emeltek a férfi ellen, aki 2017-ben bukott le, miközben 56 kölyökkutyát próbált észrevétlenül kivinni Olaszországba. A nem megfelelő körülmények miatt a kutyák közel fele nem élte túl az utazást - ha nem kapják el, talán még kevesebb lett volna a túlélő kölyök.



56 kölyök egy kisbuszban. Műanyag- és fa ládákban összezsúfolva. Víz és elég levegő  nélkül. Sőt: az anyjuk nélkül. A legtöbbjüknek ugyanis még szüksége lett volna az anyja közelségére, hiszen még jóval 8 hetes kor alattiak voltak. Francia bulldogok, máltai selyemkutyák és más, “trendi” és “divatos” fajtákhoz tartozó kölyök, akik után jó pénzt remélhetett az olasz vásárlóktól.

 

A nyomozás során kiderült, hogy először 15 kölyköt vásárolt meg, őket Kaposváron tartotta - a “telephelye” már egy ideje a hatóság látókörébe került mint illegális gyűjtőhely. Innen indult útnak a 15 kölyökkel, útközben még többet vásárolt fel a közlemény szerint "különböző tenyésztőktől", (ám gyanítjuk, inkább a szaporítók lenne a helyes kifejezés, hiszen egy felelős tenyésztő nem adna oda egy “kupecnek” kölyköket, ráadásul ilyen fiatal kiskutyákat…). A létszám 56 kölyökre gyarapodott, összezsúfolva zötykölődtek Olaszország felé.

 

Nagykanizsa határában akadt fenn a furgon egy közúti ellenőrzésen. A helyszínre állatorvost hívtak, hiszen láthatóan nem megfelelő körülmények között voltak szállítva a kölykök, amit ő is megerősített. A kölykök azonnal lefoglalásra kerültek, megkezdődött kezelésük, ennek ellenére 17 kölyök a menhelyen, később még négy az ideiglenes befogadójánál halt meg. Az életben maradt kölykök sajnos még ma sem teljesen egészséges, holott az incidens 2017-ben történt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz állampolgár ellen.



 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján Hírek - Címlapon
Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Hírek - Címlapon
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos