A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a kutyacsempész ellen

Az 56-ból 21 kölyök belehalt a csempészési próbálkozásba


2019. április 04., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Vádat emeltek a férfi ellen, aki 2017-ben bukott le, miközben 56 kölyökkutyát próbált észrevétlenül kivinni Olaszországba. A nem megfelelő körülmények miatt a kutyák közel fele nem élte túl az utazást - ha nem kapják el, talán még kevesebb lett volna a túlélő kölyök.56 kölyök egy kisbuszban. Műanyag- és fa ládákban összezsúfolva. Víz és elég levegő  nélkül. Sőt: az anyjuk nélkül. A legtöbbjüknek ugyanis még szüksége lett volna az anyja közelségére, hiszen még jóval 8 hetes kor alattiak voltak. Francia bulldogok, máltai selyemkutyák és más, “trendi” és “divatos” fajtákhoz tartozó kölyök, akik után jó pénzt remélhetett az olasz vásárlóktól.

 

A nyomozás során kiderült, hogy először 15 kölyköt vásárolt meg, őket Kaposváron tartotta - a “telephelye” már egy ideje a hatóság látókörébe került mint illegális gyűjtőhely. Innen indult útnak a 15 kölyökkel, útközben még többet vásárolt fel a közlemény szerint "különböző tenyésztőktől", (ám gyanítjuk, inkább a szaporítók lenne a helyes kifejezés, hiszen egy felelős tenyésztő nem adna oda egy “kupecnek” kölyköket, ráadásul ilyen fiatal kiskutyákat…). A létszám 56 kölyökre gyarapodott, összezsúfolva zötykölődtek Olaszország felé.

 

Nagykanizsa határában akadt fenn a furgon egy közúti ellenőrzésen. A helyszínre állatorvost hívtak, hiszen láthatóan nem megfelelő körülmények között voltak szállítva a kölykök, amit ő is megerősített. A kölykök azonnal lefoglalásra kerültek, megkezdődött kezelésük, ennek ellenére 17 kölyök a menhelyen, később még négy az ideiglenes befogadójánál halt meg. Az életben maradt kölykök sajnos még ma sem teljesen egészséges, holott az incidens 2017-ben történt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz állampolgár ellen. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján Hírek - Címlapon
Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Hírek - Címlapon
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos