A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek a kutyacsempész ellen

Az 56-ból 21 kölyök belehalt a csempészési próbálkozásba


2019. április 04., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Vádat emeltek a férfi ellen, aki 2017-ben bukott le, miközben 56 kölyökkutyát próbált észrevétlenül kivinni Olaszországba. A nem megfelelő körülmények miatt a kutyák közel fele nem élte túl az utazást - ha nem kapják el, talán még kevesebb lett volna a túlélő kölyök.56 kölyök egy kisbuszban. Műanyag- és fa ládákban összezsúfolva. Víz és elég levegő  nélkül. Sőt: az anyjuk nélkül. A legtöbbjüknek ugyanis még szüksége lett volna az anyja közelségére, hiszen még jóval 8 hetes kor alattiak voltak. Francia bulldogok, máltai selyemkutyák és más, “trendi” és “divatos” fajtákhoz tartozó kölyök, akik után jó pénzt remélhetett az olasz vásárlóktól.

 

A nyomozás során kiderült, hogy először 15 kölyköt vásárolt meg, őket Kaposváron tartotta - a “telephelye” már egy ideje a hatóság látókörébe került mint illegális gyűjtőhely. Innen indult útnak a 15 kölyökkel, útközben még többet vásárolt fel a közlemény szerint "különböző tenyésztőktől", (ám gyanítjuk, inkább a szaporítók lenne a helyes kifejezés, hiszen egy felelős tenyésztő nem adna oda egy “kupecnek” kölyköket, ráadásul ilyen fiatal kiskutyákat…). A létszám 56 kölyökre gyarapodott, összezsúfolva zötykölődtek Olaszország felé.

 

Nagykanizsa határában akadt fenn a furgon egy közúti ellenőrzésen. A helyszínre állatorvost hívtak, hiszen láthatóan nem megfelelő körülmények között voltak szállítva a kölykök, amit ő is megerősített. A kölykök azonnal lefoglalásra kerültek, megkezdődött kezelésük, ennek ellenére 17 kölyök a menhelyen, később még négy az ideiglenes befogadójánál halt meg. Az életben maradt kölykök sajnos még ma sem teljesen egészséges, holott az incidens 2017-ben történt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz állampolgár ellen. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt
A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik egy családi házban, arra alkalmatlan körülmények között több mint száz állatot tartottak.

22 kölyökkutyát mentettek meg a pénzügyőrök 22 kölyökkutyát mentettek meg a pénzügyőrök
Az elmúlt héten 22 kölyökkutyát koboztak el a pénzügyőrök Nyugat-Magyarországon. Az állatokat útlevél és azonosító nélkül, csoportosan szállították - tájékoztatta a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Kutyacsempészeket fogott a NAV Kutyacsempészeket fogott a NAV
Olaszországba akartak kiskutyákat csempészni az elkövetők - szerencsére a NAV munkatársai résen voltak, és felfedezték a bajban lévő apróságokat.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján Hírek - Címlapon
Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Hírek - Címlapon
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos