A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján

2019. április 04., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Napi sétájuk alatt esett össze Vigéc gazdája. A kutya megpróbálta élesztgetni, ám mivel nem járt sikerrel, kétségbeesetten rohant két arra járó kirándulóhoz. Az aggódó tekintetéből a két nő egyből sejtette, hogy valami baj lehet…



Vigéc és gazdija, Janovics László megszokott napi sétájukat tették a Tisza partján, mikor László hirtelen rosszul lett, majd eszméletlenül összeesett. Következő emléke már csak az, hogy  két nő élesztgeti, kutyája pedig nyalogatja az arcát, nyakát - majd a világ újra elsötétült előtte, újabb rosszullét jött.

 

Az utólag elmeséltekből derült ki, mi is történt: a gazdi ájulása után Vigéc, a keverék kutya segítségért rohant. Két arra kiránduló biciklis nőhöz rohant, azok pedig a kutya viselkedéséből azonnal sejtették, hogy valami baj történhetett a gazdival. Követve a négylábút rá is találtak Lászlóra: élesztgetni kezdték, közben a megtalált mobilján felhívták az édesanyját, aki azonnal a helyszínre is indult. Vigéc is segített: nyalogatta gazdija arcát, böködte az orrával. László ébredezni kezdett, fel is tudott kelni, ám újabb rosszullét jött, a Tisza vizének szélénél csuklott újra össze. A biciklis hölgyek természetesen próbálták kijjebb húzni - Vigéc segítségével, aki ruhájánál fogva próbálta vonszolni gazdáját.

 

 

Vigécet altatás elől hozta ki a gyepmesteri telepről László
Vigécet altatás elől hozta ki a gyepmesteri telepről László
Fotó: vasarhely24.com

 

 

Később László elmesélte a Vásárhely24-nek, mi is történt: új munkahelye van, ahol épp éjszakás műszakban kezdett dolgozni, ami számára még teljesen új helyzet. Az első napja után hazaérve nem tudott elaludni, ezért úgy döntött, elviszi Vigécet a napi sétájára a Tisza partra. Körülbelül 30 órája lehetett már ébren, mikor a rosszullét elérte: oka a kimerültség lehetett.

 

A történetnek nagyon rossz vége is lehetett volna, ha nincs Vigéc, hiszen a vízhez nagyon közel esett össze László, ráadásul az éjszakák is nagyon hidegek még - ki tudja meddig feküdt volna a földön egyedül. Vigécnek és a két kiránduló hölgynek hála azonban boldog véget ért a történet.

 

Vigéc nem véletlenül ennyire ragaszkodó: a gyepmesteri telepről hozta el László egy évvel ezelőtt - egy nappal az elaltatása előtt. Első pillantásra kiszúrta az akkor 8-10 hónapos barna keveréket a rengeteg kutya közül: ő volt az egyetlen, aki nem ugatott, hanem csak felállt két lábra a rácsokhoz, és nagy szemekkel nézte leendő gazdiját. Biztosan nem volt véletlen az egymásra találásuk. És most Vigéc meghálálhatott mindent Lászlónak: nem csak azt, hogy megmentette az altatás elől, de hogy boldog, szerető és biztonságos otthont biztosít számára, és hatalmas sétákat tesz vele.

 

 

 

 

Forrás: vasarhely24.com
Indexkép forrás: vasarhely24.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pollenallergia kutyáknál 1. - Okok és jellemző tünetek Hírek - Címlapon
Pollenallergia kutyáknál 1. - Okok és jellemző tünetek
Vádat emeltek a kutyacsempész ellen Hírek - Címlapon
Vádat emeltek a kutyacsempész ellen