A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tudtad, hogy a Trónok harca színészeinek nagy része óriási kutyabarát?

2019. április 16., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Elnézve a tehetséges színészeket a képernyőn, interjúkban, fotókon, vagy épp a közösségi médiában, nem gondolnánk, hogy bizonyos területeken hasonlítanak ránk, “földi halandókra”. Egy közös azonban mégis van bennük és bennünk: imádjuk a kutyákat!



A kutyáink barátsága életünk egyik legjobb, legszebb része. Imádjuk őket, családtagként tekintünk rájuk, olykor akár az embereknél is jobban kijövünk velük. Nincsenek ezzel máshogy a sztárok sem. A világ egyik legnépszerűbb sorozatának kedvelt színészeinek nagy része is boldog gazdi, de sokuk aktívan tevékenykedik az állatvédelem területén is. Így még egy fokkal szimpatikusabbak, igaz?

 

Sophie Turner

A sorozat kezdetén találkozhattunk a rémfarkas kölykökkel, akiket a Stark család gyermekei örökbefogadtak. Az epizódok előrehaladtával nem csak a gyerekek, de a farkasok is felcseperedtek, hű társukká váltak a karaktereknek - és barátokká váltak a színészekkel is. OIyannyira, hogy a Sansa Starkot alakító Sophie Turner (akkor még 17 évesen) gondolkodás nélkül örökbe is fogadta a Sansa rémfarkasát, Lady-t alakító Zooni-t, mikor annak szereplése véget ért. Azóta két kisebb termetű kutyával gyarapodott a falka - úgy néz ki, Sophie beleszeretett az északi fajtákba.

 

 

Sophie Turner és Zooni
Sophie Turner és Zooni

 

 

 

És ha már az északi fajtáknál tartunk: sajnos nagy hátrány is lehet a népszerűség. A sorozat hatására sokan (újra) beleszerettek a szánhúzó fajtákba, ami nagy veszéllyel is jár a fajták egyedeire nézve. Ezek a kutyák nem valók mindenkinek, felelős, következetes és energikus gazdát igényelnek, hiszen rengeteg energiájuk és nagy munkakedvük van, amit nem egyszerű kielégíteni. Ezt sajnos sokan nem mérik fel, ők csak a rémfarkasokhoz való hasonlóságot látják, és kapkodnak a kölykök után, akik hamarosan vagy menhelyre, vagy utcára kerülnek, hisz “csak a gond van velük”. Szerencsére nem csak az állatvédők igyekeznek erre felhívni a figyelmet, de maguk a színészek is, mint:

 

Peter Dinklage

Az Ördögfiókát alakító színész közleményben hívta fel a figyelmet a felelős döntésre: “Megértjük, hogy minden rajongót elvarázsolnak a rémfarkasokat játszó kutyák, és hogy hatásukra szeretnétek ilyen kinézetű kutyát vásárolni. De nem csak a menhelyeken várakozó kutyáknak okoztok ezzel fájdalmat, akiktől elveszitek ezzel a reményt a gazdisodásra és a boldog életre. Sajnos a döntésetekkel a huskyknak is bajt okoztok, hiszen anélkül veszitek magatokhoz őket, hogy megértenétek az igényeiket - így ők is a menhelyeken fognak kikötni. Nagyon kérlek Benneteket, győződjetek meg róla, hogy valóban felkészültetek-e egy ilyen hatalmas felelősségre, mielőtt kutyát vesztek magatokhoz a családba. És mindig, MINDIG gondoljatok az örökbefogadásra a vásárlás helyett!”

Peter egyébként maga is boldog gazdi, kutyáját, Kevint menhelyről fogadta örökbe. Életmódjával is az állatokat védi: “minden állatot szeretek. Nem bántanék soha kutyát vagy macskát - de csirkét, vagy tehenet sem.” Éppen ezért az Ördögfióka vegetáriánus, de elhivatott támogatója a PETA-nak is.

 

 

Peter Dinklage és Kevin
Peter Dinklage és Kevin

 

 

Lena Headey

A gyönyörű Cersei Lannister megosztó karakter: egyes húzásaiért gyűlöljük, máskor viszont szurkolunk neki. A karaktert alakító színésznőt azonban nem lehet nem szeretni: hatalmas állatbarát, otthonát kész falkával osztja meg! A falkát Wizard, a beagle, Angela Lansbury, a brüsszeli griffon, Monkey és Skippy, a két tacskó és egy mentett keverék kutya, Irish alkotja.

Lena azonban nem csak a kutyákra gondol: aktívan részt vett a PETA 2008-as kampányában, ami a cirkuszi vadállatok megmentésére irányult. Lena részvételével egy kiadványban hívták fel a figyelmet arra, hogy sok cirkuszban bizony embertelen körülmények között tartják az állatokat, az “idomítás” során pedig nem riadnak vissza az erőszak alkalmazásától sem.  

 

 

Lena Headey kutyáival
Lena Headey kutyáival

 

 

Emilia Clarke

Daenerys civilben nagy kutyabarát! Roxy nevű kutyája gyakran megjelenik a sztár Instagram oldalán is, például egy ágyban pihenős reggeli szelfin. A színésznő az állatvédelmet is támogatja: mi is írtunk róla, hogy egy showműsorban a Sárkányok Anyja titulust a Kölykök Anyjára cserélte, hogy olyan árva kölyköket mutathasson be a közönségnek, akik gazdira várnak.

 

 

Emilia Clarke és Roxy
Emilia Clarke és Roxy

 

 

Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson

A legnagyobb, legerősebb, (majdnem) leggonoszabb. Ő a Hegy. Gondoltad volna, hogy “civilben” egy apró pomerániai kutyája van a Hegyet, azaz Gregor Clegane-t alakító Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson-nak? A Ástríkur nevet viselő kutyusnak saját Instagram oldala is van nem kevesebb, mint 23 ezer követővel. A kutyus gyakran az edzésekre is elkíséri hatalmas gazdáját, de gyakran sétálnak, vagy futnak is együtt - két dolog biztos: a páros mindenkit megmosolyogtat, és Ástríkur-nak biztosan nem kell félnie senkitől és semmitől ilyen testőrrel a háta mögött...

 

 

Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson és Ástríkur
Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson és Ástríkur 

 

 

 

Maisie Williams
Újabb örökbefogadott kutyus gazdi: az Arya Starkot játszó Maisie a Bristol Dogs and Cats Home nevű szervezettől fogadta örökbe kedvencét, a kis Sonny-t. A bolyhos fehér kutyus bemutatásakor a fiatal színésznő felhívta követői figyelmét, hogy válasszák ők is az örökbefogadást, hogy minél több állat találhasson szerető otthonra.

 

 

Maisie Williams és Sonny
Maisie Williams és Sonny


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában
…Igaz, csak egy reklámfilm erejéig játszotta el a hős megmentőt a híresen állatbarát színész. A kis videó egyébként igazi sztárparádé!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bűnös állatkínzás vétségben a kutyacsempész, ám az ítélet csak felfüggesztett Hírek - Címlapon
Bűnös állatkínzás vétségben a kutyacsempész, ám az ítélet csak felfüggesztett
Szigorította az állatok eladására vonatkozó szabályzatát a Jófogás Hírek - Címlapon
Szigorította az állatok eladására vonatkozó szabályzatát a Jófogás