A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Trónok Harca sztárja felemelte a hangját a huskyk védelmében

2017. augusztus 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Óva inti a leendő gazdikat a színész a meggondolatlan kutyavásárlástól és fajtaválasztástól - a kutya és a gazda érdekében is!



A Trónok Harca “Ördögfiókáját”, Tyrion Lannistert alakító Peter Dinklage hatalmas állatbarát, így nem mehetett el szó nélkül az elmúlt években zajló jelenség mellett. Mi is írtunk róla, hogy a sorozatrajongók fanatikussága nem áll meg a feliratos bögrék és pólók gyűjtésénél: sokuk a sorozatban szereplő “rémfarkasokba”, pontosabban  a hozzájuk hasonló kutyákba szerettek bele - amiért nem is hibáztatjuk őket, hiszen az Északi Inuit kutyák és a huskyk, malamutok valóban elbűvölőek. Az azonban már annál inkább hatalmas hiba, hogy ennek hatására hanyatt homlok rohannak egy husky kölyökért - akit természetesen a sorozat szereplői után neveznek el. Hatalmas felelőtlenség, hiszen a szánhúzó fajták nem minden gazdi számára jelentenek ideális társat! Éppen ezért egyre több husky és malamut kerül utcára, jobb esetben menhelyre.

 

Fogadj örökbe! - nagyon sok husky kerül menhelyre
Fogadj örökbe! - nagyon sok husky kerül menhelyre

 

Peter Dinklage közleményben hívja fel a rajongók figyelmét arra, hogy bizony alaposan gondolják át a döntést, valóban felelős gazdái tudnának-e lenni egy ilyen kutyának:

 

“Megértjük, hogy minden rajongót elvarázsolnak a rémfarkasokat játszó kutyák, és hogy hatásukra szeretnétek ilyen kinézetű kutyát vásárolni. De nem csak a menhelyeken várakozó kutyáknak okoztok ezzel fájdalmat, akiktől elveszitek ezzel a reményt a gazdisodásra és a boldog életre. Sajnos a döntésetekkel a huskyknak is bajt okoztok, hiszen anélkül veszitek magatokhoz őket, hogy megértenétek az igényeiket - így ők is a menhelyeken fognak kikötni.”

 

Tyrion Lannister, azaz Peter Dinklage és kutyusa
Tyrion Lannister, azaz Peter Dinklage és kutyusa

 

A menhelyeken drasztikusan megnőtt a “rémfarkasokra” hasonlító kutyák száma, akik azonban szerető, biztonságot nyújtó otthonra és gazdira vágynak. Így az “Ördögfióka” arra buzdítja a rajongókat, hogy ha teljesen biztosak abban, hogy egy ilyen kutya felelős gazdái tudnak lenni, akkor vásárlás helyett inkább menhelyről fogadjanak örökbe:

“Nagyon kérlek Benneteket, győződjetek meg róla, hogy valóban felkészültetek-e egy ilyen hatalmas felelősségre, mielőtt kutyát vesztek magatokhoz a családba. És mindig, MINDIG gondoljatok az örökbefogadásra a vásárlás helyett!”

 

Peter Dinklage és Kevin - a kutyát menhelyről fogadta örökbe a színész
Peter Dinklage és Kevin - a kutyát menhelyről fogadta örökbe a színész

 

Peter egyébként maga is kutyabarát, mi több, állatvédő. A színész a PETA elhivatott támogatója, emellett vegetáriánus is : “minden állatot szeretek. Nem bántanék soha kutyát vagy macskát - de csirkét, vagy tehenet sem.” Peter kutyusa, Kevin, szintén menhelyen élt, míg a színész örökbe nem fogadta.

 

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban 23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban
Élelem és víz nélkül élt túl három hetet a romok alatt Alex, a husky. Rettentően legyengült, de hálásan nyalogatta meg megmentőit.

Hihetetlenül aranyos a vak husky, amikor a hónak örül - Mosolya ragadós Hihetetlenül aranyos a vak husky, amikor a hónak örül - Mosolya ragadós
Bár nem látja, de érzi a havat, és egyszerűen nem tud betelni vele. Nézzétek, milyen vidáman bolondozik!

Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek
Séta közben meg-meg pihen, olykor még el is bóbiskol. De addig is örömmel fogadja a kedveskedést, és mosolyt csal a járókelők arcára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Birtokba vehetik a kutyák a pécsi strandot Hírek - Címlapon
Birtokba vehetik a kutyák a pécsi strandot
Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot! Hírek - Címlapon
Rex Alapítvány felhívása: kutyamentes augusztus 20-i tűzijátékot!